| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Turistika

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 2203  [Dalších 1673 >>]
Koníček mořský 156666
27.5.2019 11:26:46
Ve frontě na Mt.Everest (i jinam) stojí zhusta lidé, kteří na to mají čas a peníze a kteří se tam chtějí vyfotit, protože už se tam vyfotilo spoustu dalších jiných lidí. Ty tam jsou časy poznávačů a dobývačů. Žijeme v časech dostupnosti, blahobytu a komerce. Dříve lidé provozovali zájmové činnosti zejména proto, že je to zajímalo a bavilo. Dnes lidé provozují ledacos jen proto, protože to provozují ti druzí. Dnes je také třeba naplno žít a to plné žití patřičně zdokumentovat a odprezentovat na chlubicích sítích.Žijeme v době prezentování a porovnávání se. Takže je třeba být neustále o krok před ostatními. Zviditelnit se dnes může i ten, kdo byl dříve naprosto neviditelný.
Vidím to při svých cestách a poznávání. Málokoho něco opravdu a detailně zajímá, jde jen o to tam být, vyfotit se a posbírat lajky a obdiv. Např. Pálava, Děvín, nádherný rozhled do krajiny, spoustu unikátní flóry a fauny - chlapec pronese: "Tady je hovno" a frčí dál. V ZOO u výběhu: "tady nic není". Ale je. Stačí se jen zastavit, zajímat se, hledat.. V botanické zahradě nikoho nezajímá co je to za rostliny, jen jdou jak stáda ovcí...
Jsem vděčná za svou zvídavost, schopnost detailně vnímat a užívat si plnými doušky tu nekonečnou rozmanitost, která nám tu byla dopřána. A jsem vděčná za místa, kde ještě nikoho nepotkám.
Ruth 147384
27.5.2019 11:15:20
Filipe,
jistě smí, ale proč to dělat.
Rozhodnout se, že to lidem nic nedává? Zakázat cestování.
Kopnout do balonu a pak za ním běžet, hloupost, zakázat fotbal.
Cupitat po jevišti na muziku a ještě na špičkách, no blázni, zakázat balet.
Kdo má málo pohybu, půjde sbírat jablka.
pro jistotu, ne pro Tebe,~k~
Len 108740
27.5.2019 11:14:25
Greto~t~ Zajimave, Anglicani vzdy ze vzduchu obdivuji mnozstvi bazenu.

K rozsirovani obzoru je porad nejlepsi hlaska socialni pracovnice me svagrove - Odkud jste? Z Ceske Republiky? Aha, tak daleko na vychod jsem nikdy nebyla, nejdal jsem byla v Praze.~t~~t~~t~

Tyhle navstevy letem svetem jsou opravdu celkem na nic. Sightseeing je na prd, co se rozsirovani obzoru tyka. Samozrejme existuji vnimave vyjimky.
sovice 18997
27.5.2019 10:44:18
Tante, k té motivaci cestovat vlakem s kutálkou:

existují lidi, kteří fakt milují vlaky. Vášeň je to různě stupňovaná, znám lidi, co jezdí vlakem schválně do nějakých Kotěhůlek a pak zpět, protože touží projet kolem polorozpadlého nádraží v Drsných Mrtvicích, soupravou taženou lokomotivou "Bambulka" rok výroby 1991 a vagónem typ "Řáholec" z roku 1976, upraveným v roce 1995 v depu Kolobrnda.

Pak existují lidi, kteří nejsou až tak důslední ve své vášni, ale mají vlaky hodně rádi, třeba já ~t~ Děti v dětském věku pak vlakem tahají z čirého nadšení a "kutálka" třeba může být zpestřením.

Naposledy jsem jela extra vlakem po vlečkách OKD, vyprodáno, bylo to pro mě hrozně zajímavé, tratě, používané výhradně k nákladní přepravě... S muzikanty bych tedy asi nejela, stejně jako bych s podobnou bandou rozhodně nejela na výlet do sklípků (taky pořádají), ale každý to má jinak ~:-D
Filip Tesař 134358
27.5.2019 10:28:58
Ruth, myslím, že lidi prostě posuzujou druhý lidi jen tak, je to lidská přirozenost. Málokoho asi vůbec napadne se ptát, jestli se to smí.
susu. 129001
27.5.2019 10:16:08
Ruth a proč si ty myslíš, že pro někoho, kdo se přijede do Prahy max ožrat, to nějaký efekt má?
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
27.5.2019 9:49:00
Myslím, že tím je vyjádřeno všechno. Prostě je nás moc.
byvala radka 154149
27.5.2019 9:35:57
"je nás na světě tolik, že jeden druhému krademe náladu..."
říkal už Merta
Buřt 147593
27.5.2019 9:35:50
Konzervo, horolezeckej vykon, kde s tebou jde serpa az na vrchol se fakt neocenuje.
Aby slo o nejaky sporotvni vykon, tak musi byt vykonan alpskym stylem cili bez vyskovych taboru, samozrejme bez kysliku a bez serpu. Serpove jsou prijatelni maximalne jako nosici cestou do zakladniho tabora, ono by tech par horolezcu samozrejme jidlo napr. na mesic fakt neuneslo, ani kdyby se rozkrajeli.
Serpove cili hrosti vudcove, kteri vodi ty lezce-turisty az k vrcholu, to je jina kategorie, to je samzorejme spis turistika, i kdyz velmi narocna, a nikdo si z toho na zadek nesedne. Je to jako kdyz ubehnes maraton za tri a pul hodiny - slusnej vykon, ale takovejch tu je, zivam :)
Spickovi horolezci se i dnes specializuji na prvovystupy cili nikdy nezlezene cesty, a to na spoustu napr. sesti sedmi tisicovek, kterych je vagon a nejsou tak prvoplanove atraktivni, az treba lezecky tezsi.
Z nasich je to treba Marek Holecek, velmi ocenovany lezec, co dela prave prvovystupy.
Grainne 67561
27.5.2019 9:32:46
Teď mě napadlo, že by se ty výletovači a dovolenkáři měli přísně oddělit~t~
Cyklisti na cyklostezku, vodáci na vodu - spát v hausbótu a z vody ani krok!!! památky rozdělit na dny pro pěší, motoristy a cyklisty...to by se nám to rozředilo~t~
[<<Předchozích 520] Názory 521530 z 2203  [Dalších 1673 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.