| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Péče o seniory

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 8096  [Dalších 8036 >>]
Jahala. 89330
6.10.2024 10:02:35
To umí SOStlacikta pro seniory
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
6.10.2024 8:56:24
Nemusíš kupovat iPhone, prodávají i k Samsungu, třeba prostě android.
lampetra 25845
6.10.2024 8:11:14
Náš otec s Alzheimrem byl zvykly nosit hodinky, řesili jsme to hodinkami se sdílením polohy. Tagy jdou pripadne koupit i k telefonu s androidem.
K_at 121378
6.10.2024 8:11:04
Vážný, máte zajištěné nějaké služby přes den? Nevím, v jakém rozsahu se nabízí, ale aby tam třeba mohl denně někdo dojít, zkontrolovat je, pomoci s něčím???
Beat 107867
6.10.2024 7:37:09
https://senzoor.cz/produkty/?gad_source=1&gbraid=0AAAAACh_TkKP_LGPXQ-FtNyw-VOitvfre&gclid=CjwKCAjwx4O4BhAnEiwA42SbVK1hK9A8Xen0mBQ2aneF5RlPBp3Aa4NWTOJZf0cuClxCo0zBl_fOEhoCWpUQAvD_BwE

Koukni.

Jinak se snažím představit tečky lakem na vlasy.. myslíš asi na nehty, ne? A jakoze po nich půjde jako po turistické značce?
Vážný2 158667
6.10.2024 0:24:54
Babička s dědou (oba hodně přes 80) bydlí v paneláku. Babička je slabá, ale myslí jí to vcelku normálně - i když už taky s drobnými výpadky (chceme aby to zkontroloval psychiatr, aby včas dostala kognitiva atd.)

Děda je na tom hůře, má problémy s mluvením, vypadávají mu slova, je to pravděpodobně Alzheimer podle psychiatra.

Oba jsou totálně zablokovaní proti jakémukoliv senioráku.

No a děda se zase jednou ztratil při vynášení koše. Babička mi zoufale volala, že ho nemůže najít. Než jsem dojel, tak se našel. Vešel do sousedního domu (buď mu někdo otevřel, nebo si družstvo zjednodušilo práci a namontovalo všude stejné zámky). Dojel nahoru, chvíli zvonil a dobýval se do bytu. Pak mu došlo, že to asi nebude ten pravý a vydal se zase dolů, kde na mne babička čekala, takže ho odchytla.

Udělali jsme mu nenápadné tečky lakem na vlasy na kování dveří, jaké si udělal na brýlích, taštičce, klíčích atd. Tak snad to bude chvíli fungovat.

Ale řešíme, jak ho případně najít. Dávat mu s sebou mobil, to by ho mohl v nějaké temné chvilce vyhodit (má občasné propady). Spíš jsem přemýšlel o nějakém tagu na klíče, ale ten by musel vydržet dost dlouho. Protože už tak mají problém s nabíjením mobilů. Asi bych si byl ochoten kvůli Airtagu koupit i IPhone, ale bojím se, že přes den by v sousedním domě nikdo nemusel být přítomný s IPhonem, aby ho to zachytilo.

Řešili jste to někdo?
Dooly. 12201
23.5.2024 10:18:00
necetla jsem , co ti tu poradili ostatni, ale mne to popravde tak hrozny neprijde

jsem uz od deti zvykla,ze mluvi a neco chteji za jizdy a takhle se chova i moje mama
nepripada mi nic zvlastniho na tom,ze bych ji nechala,at mi ty papiry do tasky da,nebo bych je proste vzala do ruky a polozila na sedacku vedle sebe

a to o sobe vim a verejne rikam,ze hooodne nerada ridim a je to pro me stres
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
23.5.2024 8:19:28
" babi to začla řešit když stáli a popojížděli ke křižovatce. Takže babi měla pocit, že teď je vhodný čas, že to žena strčí na sedadlo vedle sebe nebo ji to cpala do kabelky na zadním sedadle... "

tak dokud to nehází z okýnka, tak neřešit ~:-D
klidně si to nechat nacpat do kabelky, převzít a položit na sedadlo, cokoliv... prostě nevytvářet "konflikt"... odsouhlasit, odkývat, neřešit... je jasné, že pro příště to bude vědět i manželka, ale je dobré se na takové situace duševně připravit předem... (a předem se připravit, že na všechno se připravit nelze a že senior vždycky dokáže nějak překvapit ~;))
Anadar 27930
23.5.2024 8:05:42
Pokud tam manželka stále jen pár minut,pokuta nepřijde. Ale babičku bylo nutné v každém případě ignorovat.Nemluvte za jízdy s řidičem,o ničem,o ničem,o ničem. Ale je to těžké,kdo měl doma seniora s kognitivní poruchou ví svý.
PJana 86863
22.5.2024 22:58:50
Jenom pro informaci. Od 1.1.2024 parkování na invalidech = 2 body + 2500 Kč, parkování na modré zóně = 6 bodů + 5000 Kč. A nemá smysl smlouvat. V přestupkovém řízení je to výrazně dražší.
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 8096  [Dalších 8036 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.