| Koníček mořský | 156666 | 
| 
 | 
 10.2.2023 12:55:25 
Měla jsem covida v listopadu 2021 - taky totální ztráta čichu a vracel se hodně pomalu, postupně a dlouho. Trochu mě znervózňovalo, že necítím, co cítit chci (vůně) a dělalo dobře, že necítím co cítit nechci (smrady). Ale postupňoučku se mi čich vrátil, jen jsem říkala, že už ho nemám tak vytříbený. Ale teď mám pocit, že už je to jako dřív. Ale fakt to trvalo rok. Mám dojem, že jsem  měla i nějak poškozenou sliznici a ta se postupně obnovovala. Dělaly se mi v nose pořád "holuby" (pardon  
 ), měla jsem pořád jakoby ucpaný nos v kořeni, každé ráno jsem musela smrkat a pročišťovat. Až tak od ledna už jsem O.K.Už jsem taky uvažovala, že někam půjdu (ORL), ale nakonec si tělo poradilo. Těším se na čichání bylinek, šanty, perovskie, ráda čichám jídlo, blbě se mi bez pořádného čichu vařilo. Takže asi trpělivost, covid dal organismu zabrat (i to nosní šťourání - testování, ble). Nebo konzultovat na ORL.  | 
| Bouřka | 7675 | 
| 
 | 
 10.2.2023 12:29:12 
Považuju oslabení čichu už za trvalé, ale já ho vždy měla bídný. 
 | 
| *Kate* | 158396 | 
| 
 | 
 10.2.2023 11:34:32 
Zeptala vych se praktika/Orl na možnost konzultace na speciálním pracovišti, několik jich vzniklo, tady je jeden starší odkaz: https://www.fnusa.cz/poradnu-pro-poruchy-cichu-po-covidu-vyuzilo-jiz-na-250-pacientu/  | 
| breburda71 | 89004 | 
| 
 | 
 10.2.2023 11:00:59 
Covid jsem prodelala v listopadu 2020 skoro bezpriznakove, ale cich od te doby nemam vubec..Obcas jsem " citila" spaleninu ( ale nikdo jiny), jako bonus v unoru 2021 se pridalo piskani v uchu, ktere se hodne zlepsilo, ale cich se nevratil..Necitim ani Savo, kdyz strikam v koupelne obcas plisen.. 
 | 
| Begonie | 17189 | 
| 
 | 
 10.2.2023 10:43:08 
Ja mela covid hned ze zacatku, co to sem prislo, nekdy v unoru 2020. Chut a cich jsem ztratila kompletne. Chut se docela vratila, ale furt to neni ono. Cich mam tak na 50% a v nejake radikalni zlepseni uz nedoufam. Nedelam s tim nic, asi jsem si uz zvykla. Rikam si, ze oproti tem 40 tisicum mrtvych je naky polocich prkotina. 
 | 
| paanka | 133891 | 
| 
 10.2.2023 10:38:03 
Chuť mě vadila třeba u jahod, které jsem měla moc ráda a najednou chutnaly úplně jinak. Čich se vrátil tak na 1/2 úroveň, některé pachy necítím vůbec.  
 | 
| Latté | 157222 | 
| 
 | 
 10.2.2023 10:37:40 
Jo, měla jsem poprvé v životě teď Covid o letošních Vánocích, průběh lehký - jen rýma, únava, za 4 dny OK, ovšem čich a chuť odešla zcela, po pár dní se postupně vracely, ale čich stále není v normálu a asi ani chuť (zrovna včera o něčem manžel tvrdil, že je to moc slané, ale mně to přišlo naprosto OK - nevařila jsem to,šlo o hotové jídlo...). Ale asi je ještě brzo... 
Kolegyni v práci se čich vracel zpět mnoho měsíců a v jedné fázi cítila věci úplně jinak (třeba benzín jako kávu atd.). Moji chlapi (syn a manžel) měli Covid 2x, loni na Vánoce ještě tehdy tu "Deltu" - to taky ztratili čich a chuť a za pár dní se jim vrátil/a a postupně vracel/a a dobrý, podruhé letos na Vánoce (Omikron nebo co to bylo za mutaci...) a to, narozdíl ode mně a od mé mamky (všichni jsme to měli nastejno), čich ani chuť neztratili. Je to různé...  | 
| Matušová | 159660 | 
| 
 10.2.2023 10:26:35 
Ano, mám to úplně stejně. Covid v listopadu 2021. Čich se vrátil, ale asi na poloviční úrovni. Vzpomínám, jak bylo krásné cítit třeba vůni lesa nebo louky. (I když můj muž říká, že někdy se to hodí.) Ale stále doufám... 
 | 
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 | 
| 
 | 
 10.2.2023 10:24:47 
my teď měli nějakou divnou virózu (covid to prý nebyl), dlouhou a hnusnou a jako bonus manžel ztratil chuť a čich - pomalinku se to prý lepší, ale i tak si pořád stěžuje, že hodně věcí chutná jako popel... co s tím, netuším  
  někde psali, že je dobré "trénovat", očichávat věci průběžně, nejdřív výrazné, pak jemnější... muž ovšem odmítá, není prý čokl    | 
| K_at | 121378 | 
| 
 10.2.2023 10:16:42 
Jo, dcera. Dodnes se jí míchají některé pachy. A chuť taky trochu jiná.  
 | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.