| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Podváha

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 309  [Dalších 69 >>]
.kili. 125672
18.8.2014 8:45:24
pardon, překlep, 128 cm, pořítal jsem BMI na 128cm
.kili. 125672
18.8.2014 8:36:42
a) váží "tak" 22 kg, měčí 158 cm

to znamená, že kdyby šlo skutečně o správně naměřené hodnoty, byl by jeho BMI nad třetím precentilem stejně jakol poměr hmotnosti k výšce a nejedná se tedy o podvýřivu. Růst je nad 25. perc. a tedy ani o poruše růstu nelze mluvit Nicméně pokud chcete sledovat hmnotnostní vývoj, je třeba standardní měření a ne nějaké odhady.

b) nejhorší, co můžete udělat, je nutit kluka do jídla. Riskujete tím navození odporu k jídlu, který pak budete velmi obtížně zvládat.
Hanka36 89649
18.8.2014 7:47:53
Ve školce trochu jedl, sice méně než jiné děti, ale učitelky neměli problém. Horší je to ve škole - to na něj nikdo nedohlédne kolik toho snědl a někdy odnese skoro celý oběd.
Hanka36 89649
18.8.2014 7:46:40
To děláme, že má menší talíř, ale není to moc znát.
Hanka36 89649
18.8.2014 7:45:52
Ano, to je přesně ono s těmi nemocemi. Taky když je marod ještě víc zhubne.

Ve školce a škole trochu jí, děti ho asi motivují, ale i tak odnáší velké porce jídla zpět. Hlavně ve škole už na něj nedohlíží aby alespoň část snědl. Měli jsme pro syna objednané ve škole dopolední svačiny - pestré, zdravé, ale nosil je nerozbalené domů, tak jsme je musei zrušit.
vertigo 92133
17.8.2014 23:34:43
Možná blbej nápad, ale napadlo mě, co kdybys mu dávala jeho porci na menší talíř? On by "opticky" snědl vše a vás by tolik nestresovalo, že se porýpe a většinu nechá. A on by neměl pocit, že ho nutíte dojídat. Třeba by se uvolnilo to napětí, který kolem jeho ne/jezení panuje, a on by se víc rozjedl?
Mám taky syna nejedlíka, má teda teprve 2 roky a váží s bídou 11kg, ale po zkušenosti s dcerou ho do jídla nijak výrazně nenutím, předpokládám, že se to zlepší ve školce (podobně jako dcera, která se tam rozjedla hezky a už to na ní začíná být i trochu vidět)
Nessie a příšerky 76358
17.8.2014 23:30:02
Jsme na tom podobně - dcera 8 let, cca 130cm a 21kg. Nejhorší je, že tzv.nemá z čeho brát - po poslední třídenní viróze zhubla tak, že se mi chtělo brečet. Vypadala jako ty odstrašující fotky slečen s anorexií - jen kosti potáhlé kůží. Po těch třech dnech nebla vysílením schopná ani sedět.

V jídle nenutím. Má ráda stereoty, takže suchý rohlík, samotný tvrdý sýr, čistý vývar. Ve školce, škole, jsem upozornila, ať ji nenutí, představa, že někde bude jíst, ji dokáže pěkně vystresovat.
Nessie a příšerky 76358
17.8.2014 23:22:10
Přesně to jsemchtěla napsat na příspěvky, které radí nechat dítě vyhládnout.
Dcera nemá potřebu jídla. Pokud delší dobu nejí, nevyhládne jí, naopak, přepne se do režimu "nejezení" a přestane hlad pociťovat úplně.
Ona není ani na žádné mlsky, takže není co jí preventivně zakazovat.

Hanka36 89649
17.8.2014 23:05:07
to je zajímavá info, díky. Prokonzultuji s dr.

Já nejsem zastánce žádného velkého nucení, ale kdybych nechala ZCELA na synovi kolik toho sní, tak to bude ještě méně, takže alespoň trochu ukecávám.
januska.1 87418
17.8.2014 22:43:32
Ano,je to problem.Pokud je podvyziveny,je hodne nemocny.Pokud budu benevolentni a nebudu na nej tlacit,nesni skoro nic.Nyni jsme na dovce,ma cely den pohyb a neji skoro nic.14 dni jsem ho nechala,nenutila,jak pisete a vysledek katastrofa.Pritom je tu pestre jidlo.ovoce,zelenina...Takze dnes jsem zatlacila a neco alespon snedl.Konzultovali jsme to i s doktory-mame davat na co ma chut,treba i nezdrava jidla a stale neco nabizet.Pokud takove dite nechate vyhladovet.scvrkne se mu zaludek a nesni nic tuplem...
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 309  [Dalších 69 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.