| .kili. | 125672 |
|
18.8.2014 8:45:24
pardon, překlep, 128 cm, pořítal jsem BMI na 128cm
|
| .kili. | 125672 |
|
18.8.2014 8:36:42
a) váží "tak" 22 kg, měčí 158 cm
to znamená, že kdyby šlo skutečně o správně naměřené hodnoty, byl by jeho BMI nad třetím precentilem stejně jakol poměr hmotnosti k výšce a nejedná se tedy o podvýřivu. Růst je nad 25. perc. a tedy ani o poruše růstu nelze mluvit Nicméně pokud chcete sledovat hmnotnostní vývoj, je třeba standardní měření a ne nějaké odhady. b) nejhorší, co můžete udělat, je nutit kluka do jídla. Riskujete tím navození odporu k jídlu, který pak budete velmi obtížně zvládat. |
| Hanka36 | 89649 |
|
|
18.8.2014 7:47:53
Ve školce trochu jedl, sice méně než jiné děti, ale učitelky neměli problém. Horší je to ve škole - to na něj nikdo nedohlédne kolik toho snědl a někdy odnese skoro celý oběd.
|
| Hanka36 | 89649 |
|
|
18.8.2014 7:46:40
To děláme, že má menší talíř, ale není to moc znát.
|
| Hanka36 | 89649 |
|
|
18.8.2014 7:45:52
Ano, to je přesně ono s těmi nemocemi. Taky když je marod ještě víc zhubne.
Ve školce a škole trochu jí, děti ho asi motivují, ale i tak odnáší velké porce jídla zpět. Hlavně ve škole už na něj nedohlíží aby alespoň část snědl. Měli jsme pro syna objednané ve škole dopolední svačiny - pestré, zdravé, ale nosil je nerozbalené domů, tak jsme je musei zrušit. |
| vertigo | 92133 |
|
|
17.8.2014 23:34:43
Možná blbej nápad, ale napadlo mě, co kdybys mu dávala jeho porci na menší talíř? On by "opticky" snědl vše a vás by tolik nestresovalo, že se porýpe a většinu nechá. A on by neměl pocit, že ho nutíte dojídat. Třeba by se uvolnilo to napětí, který kolem jeho ne/jezení panuje, a on by se víc rozjedl?
Mám taky syna nejedlíka, má teda teprve 2 roky a váží s bídou 11kg, ale po zkušenosti s dcerou ho do jídla nijak výrazně nenutím, předpokládám, že se to zlepší ve školce (podobně jako dcera, která se tam rozjedla hezky a už to na ní začíná být i trochu vidět) |
| Nessie a příšerky | 76358 |
|
|
17.8.2014 23:30:02
Jsme na tom podobně - dcera 8 let, cca 130cm a 21kg. Nejhorší je, že tzv.nemá z čeho brát - po poslední třídenní viróze zhubla tak, že se mi chtělo brečet. Vypadala jako ty odstrašující fotky slečen s anorexií - jen kosti potáhlé kůží. Po těch třech dnech nebla vysílením schopná ani sedět.
V jídle nenutím. Má ráda stereoty, takže suchý rohlík, samotný tvrdý sýr, čistý vývar. Ve školce, škole, jsem upozornila, ať ji nenutí, představa, že někde bude jíst, ji dokáže pěkně vystresovat. |
| Nessie a příšerky | 76358 |
|
|
17.8.2014 23:22:10
Přesně to jsemchtěla napsat na příspěvky, které radí nechat dítě vyhládnout.
Dcera nemá potřebu jídla. Pokud delší dobu nejí, nevyhládne jí, naopak, přepne se do režimu "nejezení" a přestane hlad pociťovat úplně. Ona není ani na žádné mlsky, takže není co jí preventivně zakazovat. |
| Hanka36 | 89649 |
|
|
17.8.2014 23:05:07
to je zajímavá info, díky. Prokonzultuji s dr.
Já nejsem zastánce žádného velkého nucení, ale kdybych nechala ZCELA na synovi kolik toho sní, tak to bude ještě méně, takže alespoň trochu ukecávám. |
| januska.1 | 87418 |
|
|
17.8.2014 22:43:32
Ano,je to problem.Pokud je podvyziveny,je hodne nemocny.Pokud budu benevolentni a nebudu na nej tlacit,nesni skoro nic.Nyni jsme na dovce,ma cely den pohyb a neji skoro nic.14 dni jsem ho nechala,nenutila,jak pisete a vysledek katastrofa.Pritom je tu pestre jidlo.ovoce,zelenina...Takze dnes jsem zatlacila a neco alespon snedl.Konzultovali jsme to i s doktory-mame davat na co ma chut,treba i nezdrava jidla a stale neco nabizet.Pokud takove dite nechate vyhladovet.scvrkne se mu zaludek a nesni nic tuplem...
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.