| Hanka36 | 89649 |
|
|
17.8.2014 20:05:43
díky, teorii znám, ale přece jenom opakování je dobré.
Jídlo nabídnu, porýpe se v něm, tak ho pak po nějaké době dáme do ledničky a ohřeju a nabídnu příště. Moji kluci oba jedí málo, ale někdy je to horší. Já jsem jedla velmi špatně jako dítě, byla jsem podvyživená a v ozdravovně, takže proto se tomu snažím nějak zabránit, aby to musel syn taky absolvovat. Lezou mu žebra a je jak z koncentráku. |
| Lída+4 | 138596 |
|
17.8.2014 19:52:55
Zkuste dodržovat nějakou dobu následující postup: Tady je jídlo. Budeš jíst? - Pokud chtít nebude, jídlo odnést a dál se o tom nebavit. V dalším příslušným intervalu znovu jídlo NABÍDNOUT, nenutit.
Ale musíte to skutečně dodržovat, všichni. MMCH, ta udávaná váha mi nepřijde nijak malá - dcera měla v 9 letech na vejšku 133 cm jen 23 kg, v 11 letech při vejšce 147 cm dokonce 28,5 kg. Pak to nabrala, dneska je z ní krásná šestnáctiletá slečna, která váží asi tak 50 kg, měří něco přes 160 cm. |
| Winky |
| • |
17.8.2014 19:40:14
ta váha a výška mi přijde ok, je teda fakt že u nás ji má šestiletý, ale právě má kamaráda 9 let a jsou na tom podobně, tak mi to nepřijde jako dramaticky málo.
U nás právě naopak někdy dítě tzv. "v zátěži" na chvíli (pár dní až týden) ztratí tu chuť k jídlu, v podstatě jsou tak unavený že ani nejedí. Snažím se to eliminovat ale obvykle to přejde samo. Syn jí znatelně méně než dcera, ale to už delší dobu tak mě to neznepokojuje (někdy mě pravda vytáčí když se crcá s krajíčkem chleba 20 minut a déle). A nemá tvůj syn nějaká oblíbená jídla? Náš se vždycky nají víc když jsou boloňské špagety nebo rizoto, a shodou okolností na výletě jsme objevili že mu jedou plněné bramborové knedlíky (jsem objednala jen jemu, že teda dojím co zbyde, ale jaksi nezbylo z pěti knedlíků víc než půlka jednoho ). Je fakt, že když se takhle nadlábne 1 den, tak počítám s tím, že další den-dva bude jíst minimálně. Neofrňuje se, nedělá ciráty, jen prostě sní míň než jsem zvyklá od dcery. Ale právě vidím, kam to dcerunčino "nádherné papání" směřuje - už se začíná oplácávat, apetit má celodenní.... - tak radši ten synův přístup, nají se jednou za čas a zbytek doby se nenechá jídlem rušit ![]() |
| Hanka36 | 89649 |
|
|
17.8.2014 19:39:06
Jí od mala špatně, je vybíravý a jí málo, proti stejně starým dětem jí tak polovinu.
A teď je to ještě horší a to má přitom více pohybu než během roku, když chodí do školy. |
| Hanka36 | 89649 |
|
|
17.8.2014 19:37:29
To přemlouvání k jídlu stejně u něj nemá žádný efekt, jenom jsme my rodiče vynervovaní.
Teď si k večeři poručil červenou papriku, takže ji tu chroupe. |
| bob | 142977 |
|
|
17.8.2014 19:35:54
No ty jsem jedla, když jsem jako dítě trpěla nechutenstvím. Ještě tedˇ cítím jejich pachuť :(
|
| Alraune | 129596 |
|
|
17.8.2014 19:21:06
Tak lepší, aby jedl v osm bez nucení, než přes den z donucení, ne? Každý má jiný biorytmus.
|
| Lída+4 | 138596 |
|
17.8.2014 19:20:13
No vidíš, tak proč to takhle nějakou dobu nenechat? Takhle má dobrej způsob, jak docílit toho, aby kolem něj všichni skákali a přemlouvali ho. Ostatně proč ho nenechat třeba pár dní vyhládnout?
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
17.8.2014 19:18:44
pangamin ( pivovarské kvasnice) - bohatý na vit sk. B a podporuje chuť k jídlu.
A to nechutenství je dlouhodobé nebo přišlo z rázu na ráz? |
| Ces |
| • |
17.8.2014 19:16:41
Syn měl u 128 cm také 22 kg a nepřišel mi podvyživený
.Zastávám názor, že je zcela normální, když dítě má období, kdy jí jako otesánek a naopak. Pravda, není mi moc dobře, když má syn "období hladovky", ale zatím vždy začal jíst dřív, než si pro něho přišla zubatá . Sama to mám obdobně - někdy se přejídám, někdy dobrovolně hladovím. Takže to u syna vůbec neřeším. Jen dbám na to, aby měl dost tekutin. V období hladovky zkouším nabízet víc mléčné pití (zakysané mléko, kakao...). Zcela jistě varuju před hlasitým řešením nechutenství před synem. Naši mě nutili do jídla, stále nahlas řešili proč nejím, vždyť je jídlo výborné... Vždycky mi jídlo jen znechutili a období hladovky trvalo o to déle. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.