| Kaliope X | 157897 |
|
25.4.2024 10:43:16
"bylo by skvělé, kdyby změny šly směrem od zdravotníků"
a ty změny si představuješ jak, to mají ti zdravotníci začít dotovat nemocniční kuchyně ze svého, aby bylo na mnohem lepší platy kuchyňského personálu a sehnali jich tak více? Pak by měla nemocniční kuchyně kapacity vařit jídlo i na základě přání a ne jen zdravotních omezení. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.4.2024 10:22:51
Maceško, sama tady vidíš, k jakému přístupu jsou lidé vychovaní
![]() Ano, bylo by skvělé, kdyby změny šly směrem od zdravotníků, to by mohlo mít autoritu. Vždyť nejde jen o respekt k osobní integritě člověka, ale jde o zdraví a "normální jídlo" v jídelnách a nemocnicích jde často vyloženě proti tomu. |
| maceška | 10765 |
|
|
25.4.2024 10:15:37
Díky, Ropucho, už jsem si začínala připadat jako nějaký exot. Nějak nechápu, proč bychom neměli hledat cesty, jak si navzájem vycházet vstříc. To, co někteří nazývají "zpovykanost", může být pro jiného důležitá součást jeho osobnosti.
Fakt jsem ráda, že jsou zdravotnická zařízení, kde je možné akceptovat vegetariánství a veganství. Je v tom naděje, že se to bude zlepšovat i jinde. Klidně za příplatek, to je ok. Co není ok, to je ten automatický předpoklad, že když jsem v nemocnici, musím se o vše postarat sama. Někdy to prostě nejde. A ještě bych chtěla říct, že zdravotnický personál byl laskavý a vlídný a atmosféra na oddělení příjemná. |
| Monika | 123907 |
|
25.4.2024 10:11:38
Lenko, uvařit zeleninovou polévku je velmi snadné, ale předpokládám, že zkušenost restaurací je taková, že pokud si lidé v restauraci dávají polévky, tak zeleninové to nejsou
Restaurace vaří to, co prodají ... Pokud jde o bezmasé polévky, tak myslím, že "prodejná" může být česnečka (kam by mohli dávat nějakou šunku/slaninu jen variabilně podle přání) nebo dýňová polévka. Ovšem veganské to obvykle není (protože vejce, smetana ...) |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.4.2024 10:08:24
Víš, co je "rozvalené" pro mě?
Že milióny živých tvorů jsou brutálně trýzněné proto, aby vznikly nekvalitní, laciné "živočišné produkty" a z nich se vařilo nekvalitní, laciné jídlo, které nikomu moc nechutná a spousta se ho vyhodí. To je beznaděj a zoufalství, tenhle nesmyslný systém. Ale v nemocnici ani jinde to opravdu nikomu nevyprávím, protože nejsem sociální tupec, a v tichosti si pro sebe obstarám vlastní jídlo. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
25.4.2024 10:07:57
Dneska se tomu říká flexitariánství, dřív se vařilo maso jenom v neděli.
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
25.4.2024 10:06:36
Pokorný a slušný to asi je, ale přijde mi škoda, že se vyhodí jídlo z peníze "nás všech" (pojištěnců)
Rozvalený mi přijde dělat ofuky nad obyčejným jídlem typu jídelna. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.4.2024 10:01:18
Inko, co přesně je "rozvaleného" na tom, co popisuji?
Beze slova nezkonzumovat, co nechci zkonzumovat? Já už si to skromněji, pokorněji a ohleduplněji tedy neumím představit. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.4.2024 9:58:47
"Nechápu, proč u masa to jde a u zeleniny ne"
Stereotypy, neznalost. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
25.4.2024 9:58:26
To mně přijde trochu rozvalený šmahem odmítat normalní jídlo.
Jak to maj asi udělat, každej bejí něco, někdo maso, někdo mrkev, někdo rýži někdo knedlíky. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.