| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 85706  [Dalších 85596 >>]
Stará husa 154854
15.9.2024 16:48:55
Ropucho, moje maminka nenáviděla vaření a neměla ani ráda jidlo, vždycky říkala, že jejím snem je ráno spolknout pilulku a celý den už nemusel jíst. U nás bylo jídlo jen nutnost, abychom nezahynuli hlady. Radost z jídla jsem poznala až se svým BM, který jedl moc rád, na jídlo se těšil, rád vařil a jeho maminka byla skvělá kuchařka a pekařka, ač byla vysokoškolačka a intelektuálka.
Senedra 14756
15.9.2024 16:09:32
Vzpomínám na Valkýru a její tchyni s hláškou :" Koušeš nějak zvysoka." ~t~
Ropucha + 2 120300
15.9.2024 16:05:03
Evelyn, jojo, to už se tu myslím probíralo, jak extrémní zájem/ nezájem o jídlo v původní rodině vyvolá v dítěti opak.
Pro mé rodiče bylo jídlo hlavní koníček, většinu volného času nakupovali (před 1989 tedy spíše sháněli) potraviny a s velkým nasazením vyráběli superkvalitní domácí stravu. Jídlo muselo být denně teplé, o víkendu dvouchodové plus moučník, nikdy dva dny po sobě totéž, nikdy nic z polotovaru... Uznávám, že to bylo vždy opravdu výborné a na svou dobu i zdravé, pestré, ale zabralo to rodičům většinu času a kapacity, brzdilo to jiné (pro mě atraktivnější) rodinné aktivity a mně se to dokonale zprotivilo.
No a nejspíš jsem dětem vyrobila opačné trauma, oba chudáci vaří a pečou lépe a zapáleněji než já.
Evelyn1968,2děti 6269
15.9.2024 15:13:23
Tchyně se jídlem zabývala neustále, vařila hodně poctivě, ale nudně bez fantazie, a pořád nakupovala zásoby jídla. V té rodině se snad nic jinýho neřešilo~;). 5 hodin vařila, na chatě na dvouvařiči třeba komplet svíčkovou a vývar, a pak hodinu prosila rodinu, ať si sednou k jídlu, že bude studené, manžel jídlo nesnáší. Jídlo skoro dokázala zprotivit i mně, u nich to bylo jako povinnost.

U nás se moc nevařilo, doma byl stabilně tak chleba a máslo, když někdo nakoupil, tak třeba i paštika ~;), o víkendu nějaké pečené maso, většinou králík, bez omáčky, ty naši neuměli, první teplé jídlo jsem si uvařila v 9 letech.
Ted pořád řeším jidlo, když už nevařím a nenakupuji zásoby, tak o tom aspoň diskutuju ~t~

Ale vařím si hlavně pro sebe, kdo chce, tak se přidá a dá si, až když má chuť, nikoho nenutím. Manžel se po těch 40 letech se mnou už občas na jídlo i těší ~;)
Půlka psa 24064
15.9.2024 8:37:18
Děti dvě. Řekla bych, že se z toho tchýně nevzpamatovala dodneška. Nikoho už si nenašla a dodnes je chuták "rozbitá". Těch 15 let kuřete bylo z hlediska MM, který pak dospěl, vydělával a nezávisel na jídle od tchýně, ale to se stavem tchýně vůbec nijak nesouvisí. A jídlo je na tom celém samozřejmě to poslední, ale uvedla jsem to, protože je to diskuze o vaření.
Čumča. 160024
15.9.2024 8:26:45
Půlko, kolik bylo těch malých dětí? No, pane jo~7~ A chápu správně, že se tchýně nevymotala z bludného kruhu, dokud ty děti nebyly velké?
Půlka psa 24064
15.9.2024 8:07:06
Kuře nebylo příčinou úmrtí, ale naopak úmrtí bylo příčinou kuřete. Do té doby asi hodně vařil tchán. A navíc se tchýně po nečekaném ovdovění ve třiceti letech a s maličkými dětmi na dalších 15 let zhroutila a jela na autopilota, kdy místo různorodého předešlého vaření jen obden strčila dětem do trouby osolené kuře, které se pak jedlo dva dny.
Čumča. 160024
15.9.2024 7:47:02
Půlko, v té první větě - to první souvisí s tím druhým? Tedy to jídlo s tím, že tchán byl na věčnosti?~:-D Promiň, vyznělo mi to tak~f~
Půlka psa 24064
15.9.2024 7:15:53
Tchýně za manželova dětství vařila pouze kuře s brambory a tchán už nežil. MM je ze vzdoru labužník, ovšem tvrdí, že vařit neumí ~l~. Umí jedině ryby, rýži a krupičnou kaši a já umím celý zbytek jídel....... Takže logicky neustále jímu rybu s rýží ~:-D. Ve střední Evropě snad není domácnost s větší spotřebou ryb než je ta naše. Když se to tak vezme, tak jsme od toho kuřete s brambory zase tak daleko nepokročili.
Čumča. 160024
15.9.2024 6:27:02
neznámá, takže toho potkana jako fast food nemůžeš doporučit, chápu to správně, že se to neosvědčilo?~:-D
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 85706  [Dalších 85596 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.