| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 530] Názory 531540 z 906  [Dalších 366 >>]
_Marcelka_ 65242
19.5.2007 19:22:58
No tak to je opravdu "islamsky stat" jak ma byt.Je videt,ze toho o svem nabozenstvi tedy moc nevedi!Odkdy maji pravo nutit nekoho k zahalovani a dodrzovani modliteb?!To je ciste jenom mezi kazdym jednim muslimem/muslimkou a Bohem.Pokud se modlit nechteji,tak modlitba z donuceni jim nebude ani uznana...ale to jsem ted trochu odbocila...
Psala jsi,ze satek nenosis,tak jak tam teda chodis oblecena?Co denni program?jake cinnosti se tam daji provozovat?
Eva
  • 
19.5.2007 19:02:40
Vojaci jsou tady od toho, aby nas hlidali. V podstate to funguje tak, ze pri vjezdu do compoundu nam zkontroluji auto (podivaji se do kufru a pod podvozek, zda tam neni bomba). Jinak zadna komunikace mezi nami neni. Uvnitr compoundu se vojaci nepohybuji, maji pouze nekolik stanovist zvenci, kde drzi straz pro pripad, ze by chtel nekdo compound napadnout.
Zeny opravdu musi chodit na verejnosti zahaleny. V Rijadu chodi Mutawa (nabozenska policie) a kontroluje dodrzovani zakonu, napr. zda se muslimove modli v dobe motliteb a zda jsou zeny zahaleny. Chodi s nimi policie a muzou kohokoliv zatknout. Stejne tak mohou zatknout zenu ridici auto, jelikoz je to proti zakonu. Takze ja bych si to urcite neriskla. Sal na hlavne nenosim, mam ho ale porad sebou a kdyz potkam nabozenskou policii, tak si ho nasadim. Jeste nikdy jsem s nimi problem nemela.
Alkohol se v obchodech opravdu neda koupit. Jsou pry lide, kteri ho do zeme pasuji a draze prodavaji, ale to je vsechno na cerno. Nekdo si vystaci vyrobou domaciho vina pomoci dzusu, kvasnic a cukru.
Doufam, ze jsem odpovedela na vsechno. Kdyby te jeste neco zajimalo, tak klidne napis.
Zdravi Eva

_Marcelka_ 65242
19.5.2007 17:21:38
Osobne by me take zajimaly nejake detaily,ne ze bych planovala se stehovat do SA,ale zivot tam je prece jen uplne jiny a ne kazdy ma moznost jej poznat.
Evo,psala jsi,ze jste obklopeni vojaky.A maji treba nejake vetsi pravomoce,treba vam neco rict,pokud by se jim neco nelibilo?
Potom k tomu zahaleni,vim,ze se to tam musi,ale pokud by jsi vysla normalne oblecena,ale dejme tomu,vse zakryte,jen by to byl nas styl a obleceni,co by nasledovalo,zavreli by te,vyhostili?Stejnou otazku mam v pripade,ze by jsi proste sedla,jakozto zena s ridicakem do auta a ridila.Zastavili by te a resili by,ze je to u nich zakazane,i kdyz jsi cizinka s ridicakem?K otazce alkoholu,predpokladam,ze obchody tam s timto zbozim vubec nejsou.
Diky za odpovedi.
Eva
  • 
17.5.2007 13:34:28
Ahoj Andreo,
ja ziju s manzelem v Rijadu od zari 2006. Deti zatim nemame, ale jsem ve 37tt, tak uz se snad
brzy dockame :-)
To, ze jsme prijeli do Saudske Arabie urcite nelitujeme, planujeme zustat jeste tak rok nebo dva.
Cizinci tady ziji izolovane od mistnich v komplexech (rika se tomu: compound)obehnanych zdi a strezenych
vojaky. Je to kvuli bezpecnosti a pohodli. Zeny se muzou pohybovat samy i ve meste, ale pokazde musis byt zahalena v cernem habitu zvanem Abaya. Vetsinou kazdy compound ma svoje minibusy a vozi zeny na nakupy
nebo na ruzne vylety. Zeny nesmeji ridit. Take je tady zakazana konzumace alkoholu a drog. Kriminalita je nizka, jelikoz se velice prisne tresta. Bohuzel nemam ted moc casu, ale pokud mas jakekoliv otazky urcite mi napis na e-mail: eva.blechova@seznam.cz
Eva
Andrea a Natálka 22měs.
  • 
13.5.2007 12:51:58

Ahoj maminky,
Prosím o radu. S manželem(je fyzioterapeut)zvažujeme odjet za prací do Rijádu. Peníze jsou to sice lákavé, ale vůbec nevím, jak se tam žije. Jestli to tam zvládnu s malou. Jak se žije v oblastech určených cizincům? Slyšela jsem, že jsou obehnány zdí a hlídány vojáky. Jak je to s možností samostatného pohybu pro ženy a samozřejmě, jaké jsou tam pro ženy největší problémy z hlediska kulturních rozdílů? No a, jak jinak, jak je to s terorismem, šovinismem a bezpečností vůbec?
Jestli mi aspoň na něco můžete odpovědět, byla bych Vám moc vděčná.
Andrea
starka 24176
9.5.2007 14:14:08
Libo,moc dekuji.
Libuse, Meggie 05,Sophie 02/07 64327
8.5.2007 9:44:57
bez starosti, nosi se tu vsechno, akorat ji muzou trochu vic ocumovat a to neni moc prijemny, ale kratky sukne v pohode a tilka taky
starka 24176
8.5.2007 8:10:04
Holky,mam 16letou dceru a na toto léto jsou dost kratky sukne a sortky. Jak to tam vypada pro mlady devcata? Musi byt v kalhotech a dlouhych suknich? A co vrsky? Nosi tam nekdo tricko na raminkach?
Prosim odpovezte. At ji nekupuji neco,co nebude moct nosit. Dekuji. Jedna se o Abu Dhabi a Dubai.
starka 24176
6.5.2007 19:12:59
Ahoj Iveto,diky za pozvani. Vis,ja jsem si uplne jista,ze se ozvu. Nase rodina bude v Abu Dhabi,ale to by zas nebyl takovy problém,co? Neni to zas takova dalka. Uz jsem si tu psala s Libou a ta me téz bere pod kridlo. Cesi si prece jen pomahaji,coz se hodnoti. Stehujeme se tam koncem srpna. V cervnu letim do Brna k nasim a potom traadaa SAS. Uz tam asi mate pekelné vedro,ze? My jsme se vcera vratili z vyletu po vychodnim Turecku. Mohli jsme si delat po ceste koule ze snehu. Jsi ve vyskach mezi 2000mdo 2500m. Vzdycky si rikam,kdy uvidim zase snih??? Tam u vas rozhodne,ne,ze? Mam rada hory a snih. Pisek a Saharu neznam. Vsak to poznam. Tak moc dekuji a ja se urcite ozvu. Cau
Svetluska78 6001
4.5.2007 9:05:51
Ahoj,
omlouvám se, že vám lezu do diskuse, ale píšu články o pečení s domácí pekárnou v zahraničí - takové pro zajímavost a třeba i pro pomoc těm co se do zahraničí na delší dobu chystají. Nenajde se někdo kdo by mi s tím pomohl? Prostě někdo kdo peče chleba, rohlíky... kdo má přehled kde se co sežene..atd.?
Budu moc vděčná, když se mi někdo ozve na e-mail: svetluska78@dama.cz
[<<Předchozích 530] Názory 531540 z 906  [Dalších 366 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.