| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky na Blízkém Východě

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 906  [Dalších 346 >>]
magda
  • 
16.2.2007 23:58:01
nevim jestli bych ti byla uzitecna. ja osobne jsem z pyramid v Gize byla zklamana, protoze jsem par let pred tim navstivila pyramidy v Mexiku-a to je tedy neco!!!!!VRELE DOPORUCUJU! co se egyptske historie tyce, tak zacinam i koncim svou milovanou knizkou Egyptan Sinuhet. veskery svuj volny cas (a nebylo ho moc-byla jsem zamestnana) jsem travila se snorchlem ve vode. Konkretne Sharm El Sheikh nebo Dahab. Tak v techto oblastech radit muzu. Do ktereho hotelu, ktera plaz je dobra na snorchling, kde se dobre nakupuje,kde je to dobre pro deti, kam jet ze Sharmu na vylet atd. Napriklad vyborna proverka fyzicke kondice je vystup na horu Svate Kateriny. Pokud by te opravdu zajimalo neco z mych velmi omezenych obzoru, tak dej vedet a dala bych ti na sebe kontakt.Bohuzel uz tam nikoho nemam.
magda
  • 
16.2.2007 23:44:36
s tim souznenim krestanu a muslimu je to stejny i v Egypte. manzeluv nejlepsi kamarad byl taky krestan.
o tech evropskych muslimkach mas zrejme pravdu i kdyz nektere konkretni osoby mi pripadaly jako kdyz jsou do toho dotlaceny (manzelem)a boji se udelat sebemensi chybu.
nepostrehla jsem z nasi diskuse, jestli mate deti. potrebovala bych neci zkusenost a radu ohledne cesko-arabsky mluviciho ditete. manzel se totiz dost casto zapomene a mluvi na syna cesky a ja mam obavu, aby ta arabstina nebyla natolik upozadena, ze by se ji pak musel ucit a uz by to nebyl 2.matersky jazyk.
????
M
  • 
16.2.2007 13:09:13
Ahoj Magdo, V Jord.ziji vedle sebe v naproste harmonii muslimove i krestane.I u muslimek je zde mozno za obleceni videt uplne vse.To ,ze treba evropsti muslimove dodrzuji islam mnohdy jeste silneji nez rozeni muslimove ,bude asi tim,ze ten cizinec prave vedel presne proc se rozhodl pro islam,prestoupil pouze z vlastniho presvedceni ,sam se rozhodnul,ze je to ta spravna cesta a vi proc.Mnozi rodili jdou pouze v rodinnem zvyku,ale sami toho moc o islamu treba nevi,nevzdelavaji se v tom dale,berou to jako hotovou vec......Salam
Iva
  • 
16.2.2007 10:17:04
Ahoj Magdo jsem ráda, že jsem našla někoho kdo žil v Egyptě. Já bydlím v Čechách, ale zamilovala jsem se do Egypta už na střední škole kde jsme měli DĚJINY VÝTVARNÉ KULTURY. Minulý rok jsme s manželem v Egyptě byli na dovolené pro mě úžasný zážitek pyramidy atd. Jen 10 dní bylo pro mě málo. Mohla bych se ti někdy ozvat, až budu mít nějaký dotaz myslím co mě bude zajímat a nikde nenaleznu žádné informace. Přece jenom už máš nějaké zkušenosti :))).Nebo nemáš nějakou kamarádku, která tam ještě žije?Přeji pěkný den
magda
  • 
14.2.2007 22:18:27
v Egypte jsme zili pul roku nez jsme se vzali a pak uz jen v Cechach.muslimka jsem ale ne v tom smyslu, ze bych chodila i v Cechach v satku.manzel na tom netrva ani kdyz jsme v Egypte.pro mne je vira neco v co uvnitr verim, premyslim o tom, ziju podle toho, ale kdyz jsem tady parkrat navstivila patecni modlitbu, tak mi nektery cesky muslimky pripadaly jeste "muslimstejsi" nez treba ty egyptsky, ktery ve vire zijou od narozeni. takze se v tyhle komunite v Cechach nepohybuju, protoze mi prijdou trosku prehnany.jak se zije v Jordansku? je to tam hodne striktni ?
Martina
  • 
14.2.2007 12:05:08
Ahoj,a zijes v Egypte? Jsi muslimka? Ja ziju v Jordansku a taky si na manzela nemuzu ztezovat.pa M.
magda
  • 
12.2.2007 14:52:58
mela jsem nekolik delsich vztahu a sestilete manzelstvi s cechem. ted jsem jiz ctvrtym rokem provdana za egyptskeho muslima a prala bych tu zkusenost vsem tem CHYTRYM. mozna jsem si ty cechy vybirala spatne, ale kazdopadne az v manzelstvi s muslimem nemusim resit a vubec myslet na nasledujici:
-kdy se vrati z hospody, nebo firemni oslavy
-jak hodne opily bude
-jak dlouho vydrzi odolavat atraktivni svudne kolegyni
-prijde vcas ?
a poprve v zivote zazivam, ze ma partner starost, jak se citim, jak mi je, proc jsem si tak dlouho nekoupila nic pro sebe, abych nesla se synem na lekarske vysetreni sama atd.
Petra, Risa, Misa
  • 
7.2.2007 3:10:39
Omlouvam se, ze se sem micham, geograficky patrim do Asie [zijeme v Cine]. Mam jeden dotaz tykajici se vzdelavani Vasich deti. Jde hlavne o deti, ktere jsou docasne v zahranici a po case se maji zaradit do ceske skoly. Zajima me, jak to funguje. Myslim, ze vzdelavaci systemy asijskych zemi jsou znacne odlisne [psani, cteni atd.]. Jak jste to zvladli? Nebo jste si deti samovzdelavali? Budu moc vdecna za odpoved!
tralala
  • 
6.2.2007 14:37:34
cauky tady taky jedna zijici v Izraeli. Mam 2.5 letou holcicku a mrnouse na ceste. Kde zijes???
starka 24176
1.2.2007 9:56:52
Dekuji za Tve zpravy. Muj manzel pracuje od Ministerstva Ekonomie a finanstvi,taky by se dalo rict tak neco jako diplomat. Takze neco jako vy tam budem na 3 roky a potom nevim? V Ankare tu stoji doctor tak 1500kc
Je to teda rozdil. Tady nas doktori nechavaji vysetrovat i uplne zbytecne aby z cizincu vytahli co nejvic penez. Vubec neni na ne spoleh. Jedna noc v nemocnici tu stoji 15000kc. Hruza a des. Vis co je zajimave,ze mam v Ankare taky jednu kamosku Cesku provdanou za Americana. On dela do Ministerstva Vnitra. Vim,ze tu maji Americane svoje obchody,kde maji pristup jen oni a jejich rodina. Ale Katka na to kasle a obcas mne veme k nim nakoupit. To je super,protoze si muzu nakoupit veprove maso a salamy atd..
Tady to totiz nikde nekoupupis. Jsem ji za to dost vdecna. Oni tu delaji uzeniny jen z hoveziho a to je hnus. V Ankare nas Ambassada pozve jen k 28,10, tak jako Vas. Decka budou chodit do Fr.skole jako vsude jinde. Ja bohuzel anglicky skoro neumim,jsem tupan.Ale budu se snazit.Doufam,ze se pozname.Ja Ti napisi potom adresu a jak bude grilovani,tak se tam snad nejak dopravim. A co byty?Drahota? Jak znam Amiky,tak neplati nic,ze? To francouzi plati vsechno. Mej se krasne.Cau
[<<Předchozích 550] Názory 551560 z 906  [Dalších 346 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.