Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| lenka |
| • |
10.3.2006 13:08:35
pokud teda muzes vyhazovat za darky kolik chces, jak je mozne, ze sve ubohe sestre nekoupis nikdy nic?
|
| Jana D. |
| • |
10.3.2006 13:00:22
Elen,
chtela bych Ti rict, ze i mezi muslimy existuji muzi krajne lakomi, kteri protahuji oblicej, pokud chce zena koupit treba detem pekne obleceni. Byt na chlapovi zavisla neni podle me med v zadne kulture, u me doma to nastesti funguje presto, ze mame spolecna konta, muj muz necekne ani slovo, muzu si vyhazovat kolik chci a za co chci, at uz jde o me, deti, nebo darky. Podotykam, ze jsem na materske. Nadruhou stranu napriklad moje svagrova po par letech takoveho hospodareni prosadila vlastni konto - svagr je chronicky lakomec. Ma druha svagrova zase vecne meci, jak na ni manzel setri a jak s ni spatne zachazi, pritom vim, ze ten chlap doma zehli, vari i umyva okna a detem zadky, coz neni u muslima zadna samozrejmost, a deti jsou kazdy tyden v novem obleceni . Chci jen rict, ze je docela jedno, odkud partner je, vsichni lide jsou si svym zpusobem podobni, i kdyz jsou soucasne velice ruzni. Do ktere zeme by to bylo? Ja myslim, ze pokud jsi zvykla na financni nezavislost, meli byste zustat v CR. Jana |
| Silvie |
| • |
10.3.2006 12:54:06
Elen,
vidim, ze jste s Lenkou uz pokrocily v tematu. Jen bych doplnila, ze existuji i pary, kde zena ma sve konto, platebni kartu atd., ale je pravda, ze vetsinou jsou to ty, ktere samy pracuji. Osobne si myslim, ze to je podobne jako u nas, hlavne o financnich moznostech paru a domluve (cim driv tim lip). Pokud zena nepracuje, tak to i u nas casto funguje tak, jak to Lenka popsala predtim. Vidim, ze uz jsi narazila na to, co nas muze asi nejvic prekvapit a to priorita nekterych vydaju v arabske spolecnosti, kde prave rodina v sirokem slovasmyslu je to nejdulezitejsi. Je jiste, ze napr. letenka pro tchyni vyhraje pred rodinnou dovolenou... Ma to vyhody i nevyhody, z jedne strany musi byt clovek pripraven na to, ze bude financne podporovat manzelovu rodinu, tak jak to popisujes, ale z druhe strany pokud bude mit on sam problem, nekdo z rodiny mu pomuze. Zalezi potom na kazdem, jak se s touto situaci vyrovna. Nekdy to i oni citi jako neco omezujici, ale je to v podstate zacarovany kruh. Z vlastni zkusenosti doporucuji myslet na zadni vratka a urcite si nechat osobni konto v CR s jistou financni castkou. Urcite je o financich potreba mluvit predem, je nutno vysvetlit, ze pokud ty odejdes do zahranici, prijdes pravdepodobne o praci, zdravotni, socialni zabezpeceni, v budoucnu o duchod, takze je to v podstate od tebe jista obet. S. |
| lenka |
| • |
10.3.2006 11:23:57
a jeste elen tvuj dotaz tak vubec nevyznel, chapu proc se ptas
|
| lenka |
| • |
10.3.2006 11:22:45
ahoj elen, odkud je ten tvuj pritel a jak dlouho v cz zije? pokud bys tam s nim odjela jako jeho zena tak se taky muze stat, ze, vzhledem k factu, ze dotuje rodinu, budes financne zavisla na tchyni - a to muze byt teda kudla do zad... to, ze posila domu penize je ovsem normalni, nevis jak tam ziji, mozna ta jeho rodina nejake penize venuje nebo proste nemaji, ja do nich nevidim, ale urcite duvod ma, a mimo ten je to u nich bezne. jinak pokud zije v evrope dlouho tak je asi zvykly, ze si zena za sebe plati a mozna po zkusenostech z byvalymi vztahy neinvestuje dokud te nema jaksi jistou snatkem - evropanka se totiz klidne rozejde s klukem z niceho nic a tomu chce mozna zabranit - nebo aspon financni ztrate pokud by se to stalo. napis co nejdriv pa
|
| elen |
| • |
10.3.2006 11:10:35
Diky Lenko!!! Jsem moc rada, ze mi nekdo odpovedel, ta ma otazka nejspis vyznela pro ostatni, jako to je ta, co chce penize a pujde za nima kamkoliv, ale opak je pravdou, ziju zatim v CR, chodim s arabem, ale sama si platim byt i vsechny vydaje, ale pokud bych sla s nim, budu na nem plne zavisla, coz se mi moc nelibi, protoze tim, ze me zde nezivi ani nijak nepodporuje, tak nevim, jak moc by byl ke me stedry, navic jsem si vsimla, ze u me bere za normalni, ze si vse platim, ale jinak velmi stedre dotuje rodinu, zejmena matku, ale i sourozence, dokonce i bratry, kteri jsou starsi nez on a myslim, ze by minimalne meli byt samostatni, tak tyhle veci se mi moc nelibi a chtela jsem vedet, jak to tak chodi, zkusenosti tech, co tam ziji, i kdyz vim, ze to budou jen konkretni zkusenosti, ale i tak. Tak jeste jednou diky.
|
| lenka |
| • |
9.3.2006 16:32:53
pardon, seknul se mi pocitac a ja klikala a klikala...
|
| lenka |
| • |
9.3.2006 16:32:06
ahoj elen, podle toho co vim, ne ze bych byla vdana, ale mam par znamych - zalezi na rodine, vetsinou je to ale tak, ze muz ma pristup k penezum a zena dostava nejakou cast - staci si prijit a rict, muslimsti muzi cekaji na to, ze je zena bude sat z penez a jsou stedri v ramci moznosti pokud to mezi dvema funguje, v restauraci ci kdekoli jinde plati muz a zena vubec penize nepotrebuje - ani by si je nemela nosit neb to pana urazi... ve spolecne domacnosti to bud muze fungovat tak, ze si zena rekne, ci dostava pravidelne nejakou cast penez nebo ma pristup k muzovu kontu - to ale neni rozumne neb arabky a persanky tim kontem umi poradne zahybat;-)
|
| lenka |
| • |
9.3.2006 16:32:05
ahoj elen, podle toho co vim, ne ze bych byla vdana, ale mam par znamych - zalezi na rodine, vetsinou je to ale tak, ze muz ma pristup k penezum a zena dostava nejakou cast - staci si prijit a rict, muslimsti muzi cekaji na to, ze je zena bude sat z penez a jsou stedri v ramci moznosti pokud to mezi dvema funguje, v restauraci ci kdekoli jinde plati muz a zena vubec penize nepotrebuje - ani by si je nemela nosit neb to pana urazi... ve spolecne domacnosti to bud muze fungovat tak, ze si zena rekne, ci dostava pravidelne nejakou cast penez nebo ma pristup k muzovu kontu - to ale neni rozumne neb arabky a persanky tim kontem umi poradne zahybat;-)
|
| lenka |
| • |
9.3.2006 16:32:03
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.