| Kšandička | 115999 |
|
|
27.9.2011 17:05:01
Měli jsme u syna něco podobného, preventivně měl teda nosit jen široké balení, byl atopik, cvičili jsme vojtovku, vyžádala jsem si zhodnocení více lékařů - závěr - preventivně má široké balení význam jen v šestinedělí, dále se už nedoporučuje. Ale chce to soudit individuálně každý případ.
|
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
27.9.2011 17:00:38
Naše mrňa měla IIa+ na obou nožkách, od šesti neděl do čtyř měsíců Frejkovu peřinku (při tomhle nálezu je prý v zásadě význam peřinky jen preventivní), teď už je OK.
|
| magrata1 | 95172 |
|
|
27.9.2011 16:44:46
Polohováním kyčlí do správného úhlu se dovyvine kloub správně a bude vše v pořádku. Jestli budeš dítě dál litovat, že má nepohodlí, mohou se i bez peřinky vyvinout správně nebo také můžete dostat řemínky, když nebudeš dávat ani ty, může dítě pajdat. Tak si vyber, jestli litovat teď nebo celý život.
|
| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
27.9.2011 16:44:39
Malá měla dvojbalení od 4 týdnů do skoro 6 měsíců, prožila si v tom celé léto :( Vím, že je to opruz, ale radši dávat, než mít potom vadné nožičky. Přitom v porodnici měla kyčle ok a druhý sken ji dělal tentýž doktor na prohlídce na ortopedii.
|
| chichimanka | 95175 |
|
|
27.9.2011 16:36:08
Ahoj,
potřebovala bych se poradit a asi trochu uklidnit... Syn dostal v porodnici široké balení, ve 4 týdnech jsme byli na kontrole a měli jsme hodnocení IIa a IIa+, měli jsme dál pokračovat v širokém balení. Balila jsem asi týden a pak přišli ty vedra a mně ho bylo líto jak se v tom potil tak jsem dál nebalila ( ) Dnes jsme byli po měsíci, tj. ve 2 měsících věku na kontrole a hodnocení na obou nohách IIa+ a dostali jsme Frejkovu peřinku. Doktor na mně asi vyděl zděšení (nejak špatně nesu jakékoliv diagnozy) a říkal že to je vlastně v pořádku, že mám být v klidu. Jenže to já nějak neumím, jestli je to v klidu tak proč to mám dávat a jestli není proč mě tím uklidňuje? Tak prosím o Vaše zkušenosti, názory, kdyby se objevil nějaký lékař budu moc ráda. |
| Mája+M(7/11) | 98997 |
|
|
14.9.2011 16:21:12
Děkuji za všechny reakce, dávám plenku jednorázovou a na to látkovou, nožky jsou pěkně od sebe, tak snad je to tak správně, cvičím a masíruju několikrát denně, malá u toho nekřičí, vůbec jí to nevadí.
|
| kili |
| • |
14.9.2011 9:09:12
- nedá se říci, že by Vám hrozily třnmínky - těžko říci kolik plen, záleží na tom, ajké jsou, podstatou je, aby dolní končetiny byly v abdukci, tedy roztažené - "zatuhlé svaly vnitřních stran stehen" , no v 6 týdnech věku je to spíše ještě tolerovatelný fysiologický hypertonus, pokud se to ortopedovi jeví výrazněji, pak by prvně měl dítko vidět dětský neurolog |
| Cha-Cha | 79329 |
|
|
14.9.2011 8:26:23
Já jsem se na široké balení u Lucky vykašlala a byla to bohužel chyba, na to, že má "tuhou" jednu kyčel jsme přišli až v jejích sedmi měsících, protože se nedokázala otočit na jednu stranu a plazila se pouze odrážením jedné nožky. Pak jsme dostali doporučení na to cvičení s nožkama (po každém přebalení) a abdukční dečku, tu nosila asi 2 měsíce a srovnalo se to. Nebyla to žádná tragédie, ale bylo to samozřejmě už dost nepříjemné, nemohla se v tom pořádně pohybovat a dost se vztekala. Takže za mě - určitě je lepší cvičit s nožkama a dávat široké balení miminku, než pak většímu děcku. S Elinkou jsme pak na doporučení Dr. cvičili po každém přebalování - to "roztahování" nožiček (vypadá to nějak podobně, jako když plaveš stylem "žába", nemá to dítě bolet, nemělo by u toho nějak křičet), masírování jsme nedělali žádné, a k tomu jsem dávala široké balení (ušila jsem ze dvou látkových plen něco ve stylu té abdukční dečky - prostě takový pevnější prošitý pruh látky asi 10-15? cm na šířku, nahoře jsem přišila tkaničky na přivázání okolo pasu, dávala jsem to přes papírovou plínku, nejdřív celý den, pak po měsíci jen na noc a po 4 měsíční kontrole už vůbec).
|
| Honza +// | 96654 |
|
|
14.9.2011 7:41:43
Dvě jednorázovky určitě nestačí, to bych nedávala. Zkusila bych dvě látkovky, nebo nějaké ortopedické kalthotky, koukni na net, je jich dnes hodně, ale zkušenosti snimi nemám. Cvičte, poctivě a dřív, nebo později to bude dobré uvidíš
. Řemínků bych se nebála, ty se snad dávají jen na vykloubené nožky (si teda myslím) |
| Mája+M(7/11) | 98997 |
|
|
13.9.2011 19:53:45
Dík, zkusím.
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.