| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 14:22:03
Rose, děti mám čtyři, jedno chronicky nemocné, velmi slušný rozhled, co se kde děje. Zdravotnictví se posunulo, pořád ne dost, jak jsem již psala, v cíli nejsme.
|
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 14:20:54
Rigel a od toho je rodič, který by to neměl nechat zajít kdovíjak daleko. Bohužel je stále dost těch, kteří dítě profackují, aby drželo, než hledat jiné cesty. Klidné dítě nerovná se vždy dítě v pohodě, to je další fakt.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
24.8.2021 14:20:05
malachit, fakt nemám naprosto žádnou zkušenost, kdy by se "to rádo nerespektovalo"... při třech dětech jsem toho obšlápla poměrně dost... z toho co píšeš, by člověk měl dojem, že jde o většinové situace... neříkám, že člověk nenarazí, ale zase bych se netvářila, že je to nějaký obraz současné společnosti...
posun v jednání s pacienty (ať dětskými či dospělými) je za posledních cca 30 let neskutečný ![]() |
| Rigel | 156451 |
|
|
24.8.2021 14:19:12
aha, tak to musí být náročné. Já jako dítě jsem se lékařským zákrokům snadno podvolila ( i když s velkým strachem , ale byla jsem snadno ovlivnitelná ). Děti, které se nechtějí dát, tak těm nezávidím, ty scény je musí hodně vysílit.
|
| Rigel | 156451 |
|
|
24.8.2021 14:17:54
Ach, to bylo v době, kdy mi bylo 14 let, v roce 1985, a nebyly u nás žádné dětské gynekologie a když se objevila mlaďoška s velkým neznámým nádorovým problémem, tak běžná gynekologie pro dospělé ženy na to neuměla asi reagovat. To jen mé vzpomínky, kdy jsem i v těch 14 letech nevěděla, oč jde, natož " jak se na lopatě sedí ", jsou mi dnes humorné. Taky doktorka byla tehdy všem ženám známá herdekbaba, která všem tykala a servítky si nebrala
|
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 14:16:29
Rigel, představuješ si přidržení, že to dítě někdo drží a ono drží. Děti se perou i když je někdo drží. A občas tak, že neudrží. To je individuální. Všechno má mít nějakou míru, přes kterou nejít. Ale u dětí se to rádo nerespektuje.
|
| Marika Letní | 140743 |
|
|
24.8.2021 14:15:09
Posunulo, k vědomí, že zrada číhá všude.
![]() |
| Rigel | 156451 |
|
|
24.8.2021 14:14:24
ach, nedokážu to prostě posoudit. nestalo se mi, že by mě někdo chtěl přidržet u zubaře na jeho křesle, ačkoliv bych to v podstatě potřebovala i dnes, v dětství a mládí jsem měla zuby nedotčené. Dnes bych to přidržení potřebovala, ale protože jsem dospělá, musím se přidržet sama. V dětství si to nedovedu představit, spíš proto, že jsem vždy všechny zákroky absolvovala bez rodičů, jen za přítomnosti zdravotníků a jako "velká holka " se přidržela vždy nějakou zázračnou vůli shora sama sebe proti své vůli
i v případě fakt nepříjemných zákroků. a tak tedy nevím, zda je pro dítě prospěšnější, když se donutí samo, nebo když ho pohodlněji přidrží někdo dospělý ( předpokládám, že je to tedy potřeba, pokud se i se svým strachem jako já přesto podvolí bez nutnosti přidržení, je to jiná věc ) Přiznám se, že by asi pro mě bývalo příjemnější, když by mě přidržel někdo zvenčí, než když jsem se musela celá vybejkovaná donutit držet sama, ale to už záleží na osobnosti každého asi. |
| Monika | 123907 |
|
24.8.2021 14:12:39
Riegel, medikace ("uklidňováky") před operací se podle mého podávají standardně? Já tedy něco dostala vždy před každou narkozou (cca hodinu předem?), aniž bych dávala najevo jakýkoliv strach? Pro případ vyšetření u zubaře nebo gynekologa by sis to asi musela předem nechat předepsat a s tím ošetřujícím lékařem se domluvit, že si to vezmeš?
To, že někdo řekne dítěti "vyskoč si na kozu" je ovšem přesně případ toho nevhodného jednání zdravotníků s dětmi, o kterém je asi tato diskuse. Myslím, že pojem "koza" není nutné používat ani u dospělých, ale u dospělé ženy lze asi očekávat, že už ví, jak "na to" ulehnout. Ovšem mě se v tomto smyslu stal trapas i v porodnici, kde měli (na nějakém vyšetřovacím sálku, nastoupila jsem za účelem vyvolání porodu) gynekologické lehátko typu, který jsem do té doby neviděla a lékař měl tendenci poněkud zesměšňovat můj dotaz "jak se na lopatu sedá"? ![]() |
| Malachit | 158409 |
|
|
24.8.2021 14:06:57
Rigel, k dětem se obvykle přistupuje direktivně, pořád je běžné, že se dětem příliš nenaslouchá.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.