| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 37606  [Dalších 37266 >>]
Katka a 2 výrostci 141251
7.8.2014 7:03:47
No vykaslal.Uz je to spousta let.....nevim,na kolik by to prislo dnes.
*Aida* 5732
7.8.2014 3:25:36
Vlastne nechybi~5~, ja jsem tu blbost podruhe neopakovala~t~. To bude tou pokrocilou hodinou, se omlouvam.
I kdyz teda.... posledni porod jsem dala zpatky v porodnici, dokonce v te same. Tak to se mnou nebude tak zhavy~;). Nebo ze by to cely nebylo tak cernobily?~d~
*Aida* 5732
7.8.2014 2:58:59
mandelinko,
Ja treba spoleham na vlastni usudek. Prvni porod naprosta hruza, ktera skoncila akutnim cisarem, kdy dite ""spodem"" tlacili zpatky, neb uz bylo zaklinene. Vlastnim usudkem jsem se rozhodla tyto procedury znovu nepodstupovat a druhe dite jsem si porodila doma~c~. Ocividne mi chybi ta logika veci~;).
Tarka 141999
6.8.2014 20:43:21
holka anonymka, to fakt myslíš vážně? ~o~ ~a~ "Při porodu v nemocnici se starším synem jsem měla také masivní ztrátu krve. Ležela jsem v kalužích, na podlahu tekla v proudech." Odhadem podle tvého popisu bys byla za 1-max. 2 minuty bezkrevná (a studená). Wikipedie: "Průměrný lidský organismus obsahuje asi 4–6 litrů krve, což je asi 8 % tělesné hmotnosti. Dospělí lidé mají asi 60 ml krve na kilogram tělesné hmotnosti. Ženy mívají méně krve než muži."
Grainne 67561
6.8.2014 20:26:11
V tom tezko bude pidstata, jak nam se to oozdava, nebo nepozdava.
Bez presnych informaci to posoudit nemuzeme, ale ja odmitam podridit se diktatu medii, jak to mam hodnotit a nad cim se pohorsit.

To podotykam, ze jsem typ, co si idealni porod predstavuje v terminu, s celkovou narkozou a SC. Zaspim a dajj mi hotove miminko. Nejlepe, kdyby mi anestezii apkikkvali uz doma, abych se zbytecne nestesovala.
Grainne 67561
6.8.2014 20:16:09
Mandelinko, taky jsem podepisovala revers, pritom jsem se v nemocnici slusne domluvila, pochopili me duvody, ja jsem pochopila jejich a pratelsky jsme se rozesli.
Nejednalo se texy o porod, ale to je jedno. Podepsani reversu neni automaticky krok proti zdravotnikum. Sami mi potvrdili, ze nebezpeci s velkou pravdepidobnosti v mem pripade nehrozi, ale oni musi dodrzet doporuceni pro takove stavy.
Vyrikali jsme si to pratelsky, dali mi rady a dopofuceni a pratelsky me vyhodili.
Grainne 67561
6.8.2014 20:08:53
No ja tohle nemuzu posoudit, protoze ne kazda komlikace u porodu je opakujici se, ba dokonce existuji i takove, jejichz opakovani spada do kategorie smuly a opravdu nikdo z nas nema ani tuseni, ze ktere kategorie tato komplikace byla. U chronickych chorob je naproti tomu ten predpoklad vic, nez pravdepodobny.

Znam zenu, ktere se dvakrat zadarilo pocit dite s vyvojovou vadou ledvin, neslucitelnou se zivotem, pricina nezjistena. Typicka kategorie smuly. Prvni dite, podstoupila pitrat, po teto zkusenosti podruhe dite porodila, presto, ze vedela, ze zemre.

Nevime, co ji ke kteremu rozhodnuti vedlo, tedy ja tusim, ale kdo nezazil, nema proste sanci pochopit. Stejne tak muze jit o situaci, kterou nemame sanci pochopit.
Puma 54527
6.8.2014 20:04:19
Jak to pochybení můžeš vidět ty, jestli víš jen to, co bylo napsáno?~d~
Grainne 67561
6.8.2014 19:24:55
Ja myslim, ze toto je naopak primo ukazkovy priklad toho, jak by to fungovat melo a nebyt hloupych kecu medii, mohl to byt pribeh ukazkove spoluprace vsech zucastnenych.

Ze zena odesla na revers, neni nic proti zdravotnikum, ti musi predpokladat naprikkad mozne komlikace, ale nemalo lidi umi situaci vyhodnotit jako pro sebe bezpecnou. To zdravotnik vpodstate ani nesmi, musi se ridit urcitymi doporucenimi.
withep 93862
6.8.2014 19:01:33
Dle mého laického soudu létá vrtulník i v jiných případech, než že je to jo akutní. Třeba zrovna nebyla volná sanitka. Letos v zimě jsem na svahu viděla jet skůtr ke zraněnému dvakrát v intervalu cca hodiny. Prvního pacienta odvezli dolů v sedě a převzala si ho záchranka, druhého vezli na lehátku a přiletěl si pro něj vrtulník. Měl zlomeninu krčku stehenní kosti, což sice není zrovna banální zranění, ale zase ne život ohtožující stav. Můj táta měl stejný úraz před pár lety a vezla ho záchranka, a to si před tím ještě pár hodin poležel na nevytápěné chodbě, než ho po návratu z noční směny našla žena. Tipuju, že jediná volná záchranka byla zrovna na cestě do nemocnice s tím prvním úrazem, a než aby nechali toho druhého čekat dlouho, poslali vrtulník (i když ten tam, pravda, taky nebyl zrovna hned - možná tak za půl hodiny).
[<<Předchozích 330] Názory 331340 z 37606  [Dalších 37266 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.