| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 37606  [Dalších 36986 >>]
.kili. 125672
30.7.2013 17:28:35
", je to problém několika set, možná tisíců českých žen"

je to možné

- " pomoci až tak netřeba, pro začátek by docela stačilo přestat házet klacky pod nohy."

a kdo jim ty klacky pod nohy háže, resp. co si pod těmi klacky lze představit¨?

withep 93862
30.7.2013 17:03:01
Není to můj problém, je to problém několika set, možná tisíců českých žen. A pomoci až tak netřeba, pro začátek by docela stačilo přestat házet klacky pod nohy.
.kili. 125672
30.7.2013 14:16:33
- "To, že rození přisuzují porodním asistentkám. Samozřejmě i porodní asistentky mohou rodit, ale nepředpokládám, že při tom ještě i vykonávají svou práci :) "

hm, takže jde o slovo rodit ? Tak to něž z jeho užití bude soudit na nějaké přisuování, se prvně podívejte do výkladového slovníku, co znamená.

např. ssjc - slovník spisovného jazyka českého

roditi
ned. (3. mn. -í, trp. -zen)
1....
2. (koho, 4. p.) vést porod, pomáhat při porodu: nám rodil (primář) kluka (K.Čap.)
3.....

Psát, že někdo nesouhlasí s tím, aby rodila a o svém porodu rozhodovala rodící žena, ještě neznamená tvrdit, že rodí a rozhoduje žena (ačkoliv bych to tvrdit mohla, jelikož si to skutečně myslím).

To jistě neznamená. Nicméně si to myslíte.

- "Vidíte, a já bych ze slov "My jsme v reprodukčním věku teď, nemůžeme čekat desítky let, až..." vydedukovala, když už něco, spíše to, že NEČEKÁM(E) "

takže upřesňujete na "nečekáme", pak je vše OK

- "abych sehnala porodní asistentku, která o mě bude pečovat (ať už legálně nebo nelegálně, což teď už prakticky neseženu). "

no to je Váš problém, kdo by Vám v něm mohl pomoci a jak ?

withep 93862
30.7.2013 11:35:30
To, že rození přisuzují porodním asistentkám. Samozřejmě i porodní asistentky mohou rodit, ale nepředpokládám, že při tom ještě i vykonávají svou práci :)

Psát, že někdo nesouhlasí s tím, aby rodila a o svém porodu rozhodovala rodící žena, ještě neznamená tvrdit, že rodí a rozhoduje žena (ačkoliv bych to tvrdit mohla, jelikož si to skutečně myslím).

Vidíte, a já bych ze slov "My jsme v reprodukčním věku teď, nemůžeme čekat desítky let, až..." vydedukovala, když už něco, spíše to, že NEČEKÁM(E) ~:-D

Nejde mi primárně o to, abych se nedopouštěla ničeho nelegálního, ale abych sehnala porodní asistentku, která o mě bude pečovat (ať už legálně nebo nelegálně, což teď už prakticky neseženu).
.kili. 125672
30.7.2013 10:59:51
- "Ale houby dojem. Tak buď to pan ministr řekl nebo neřekl. Mám za to, že když je něco v uvozovkách, je to citát:

"Nejsem proti tomu, aby rodily porodní asistentky, ale v pozadí musí být připraven lékař," řekl Holcát"

no a co v tom sdělení naznačuje, že nepochopili, že rodí žena ?

- "Píšete na jiném méstě, že rodí žena a ta že rozhoduje. Proč tedy čekáte "až politici a lékaři.." Nikdo Vám sdnad nebrání rozhodovat bez nich"

Ale? A kde to píšu?

V témže příspěvku - když uvádíte "nesouhlasí s tím, aby to byla především žena, kdo rodí (a kdo rozhoduje, kde, jak a s kým).", pak lze mít důvodný předpoklad, že máte za fakt, že rodí žena a rozhoduje, kdežto oni s tím nesouhlasí.

- "A jak se dá z mých slov "nemůžeme čekat" vydedukovat, že čekám, to je mi tedy záhada... :)"

Z Vašich slov jste odebrala číst, bvyjadřující dobu, po kterou nemůžete čekat. A to pak již zavdává předpoklad, že to čekáte dříve, tedy že čekáte.

- "přestává být pravda, že mi nikdo nebrání v rozhodování. Letos jsem ještě stihla porodit legálně se svou porodní asistentkou. Pokud bychom se rozhodli mít další dítě, bude moje volba velmi omezená: buď v porodnici nebo SAMA doma. "

nemyslím si, že byste se Vy dospustila něčeho nelegálního porodem kdekoli s kýmkoli.
withep 93862
30.7.2013 10:13:55
Ale houby dojem. Tak buď to pan ministr řekl nebo neřekl. Mám za to, že když je něco v uvozovkách, je to citát:

"Nejsem proti tomu, aby rodily porodní asistentky, ale v pozadí musí být připraven lékař," řekl Holcát

http://zpravy.idnes.cz/domaci-porody-nebudou-0uq-/domaci.aspx?c=A130725_125724_domaci_hv

"Píšete na jiném méstě, že rodí žena a ta že rozhoduje. Proč tedy čekáte "až politici a lékaři.." Nikdo Vám sdnad nebrání rozhodovat bez nich"

Ale? A kde to píšu? A jak se dá z mých slov "nemůžeme čekat" vydedukovat, že čekám, to je mi tedy záhada... :) Bohužel přestává být pravda, že mi nikdo nebrání v rozhodování. Letos jsem ještě stihla porodit legálně se svou porodní asistentkou. Pokud bychom se rozhodli mít další dítě, bude moje volba velmi omezená: buď v porodnici nebo SAMA doma.
.kili. 125672
30.7.2013 9:10:31
- "Členové skupiny ani ministr stále nepochopili jednu důležitou věc - že rodí žena, nikoliv lékař, nikoliv PA. No, "nepochopili" možná není ten správný výraz, výstižnější by asi bylo říci, že nesouhlasí s tím, aby to byla především žena, kdo rodí (a kdo rozhoduje, kde, jak a s kým)."

to je Váš dojem, že nepochopili kdo rodí.

- " přiznali, že lze dopředu předpokládat, že bude porod fyziologický."

opět dojem, ale řekl bych, že spíše jen nepřesné vyjádření

- " celá ta věc se posouvá velmi pomalu."

která věc se posouvá pomalu ? Kdo by to měl urychlit ?

- " nemůžeme čekat desítky let, až politici a lékaři dostanou rozum."

Píšete na jiném méstě, že rodí žena a ta že rozhoduje. Proč tedy čekáte "až politici a lékaři.." Nikdo Vám sdnad nebrání rozhodovat bez nich

- "doufám, že si na nás EU snad už brzy došlápne..."

proč by si na vás měla došlápnout nevím, nicméně nedoufal bych v to
withep 93862
30.7.2013 8:47:50
Teď jsem to četla. Členové skupiny ani ministr stále nepochopili jednu důležitou věc - že rodí žena, nikoliv lékař, nikoliv PA. No, "nepochopili" možná není ten správný výraz, výstižnější by asi bylo říci, že nesouhlasí s tím, aby to byla především žena, kdo rodí (a kdo rozhoduje, kde, jak a s kým).

Nicméně je to vzhledem k okolnostem vzniku této skupiny č. 2 a jejímu složení návrh poměrně převratný. Jak už tu padlo, možná nechtě, ale přece přiznali, že lze dopředu předpokládat, že bude porod fyziologický. Hodili pod stůl jeden ze svých oblíbených "argumentů". Je to tedy posun, akorát že malý, celá ta věc se posouvá velmi pomalu. My jsme v reprodukčním věku teď, nemůžeme čekat desítky let, až politici a lékaři dostanou rozum. Je to tedy naděje spíš pro naše dcery, snachy, vnučky...

Věřím a doufám, že si na nás EU snad už brzy došlápne a že se skutečných změn dočkáme mnohem dřív.
Girili 117849
27.7.2013 10:43:44
Jako reforma to pro me prijatelne neni, protoze to nenabizi nic noveho. Pouze s PA jsem v porodnici rodila jiz za soucasnych podminek v r. 2011.
Modrásek.modrý 138152
26.7.2013 20:20:46
v naší porodnici rodí už dávno normální porody por. asistentky, doktor jen průběžně kontroluje, a volají ho až na závěr + na kontrolu po porodu a na šití
[<<Předchozích 610] Názory 611620 z 37606  [Dalších 36986 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.