| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 37606  [Dalších 36846 >>]
.kili. 125672
12.2.2013 21:12:18
" neempatický personál pan ministr osobně zpohl"

to je Vaše mínění, nevím o tom, že on by něco takového sdělil, kdežto sdělil to, co jsem uvedl.
Margot+1 39983
12.2.2013 21:11:29
Eilatt,
to, že komerční pojišťovny si vymyslí kdejaký důvod, proč zdražit pojištění, nesouvisí s rizikem sportu.
Já znám taky dost horolezců (i se občas přidám)a popravdě, nepamatuji se ze svého okolí na nějaké extra hrozné úrazy. Pamatuji si dva případy, že se člověk nevrátil vůbec.
Veřejné zdravotní pojištění podle mě horolezectví nijak nezatěžuje, nicméně lidi ho stále používají jako příklad hazardování se zdravím. Koneckonců, i horská služba u nás stokrát častěji zachraňuje sváteční běžkaře ve větrovce a saporce, než horolezce ze stěny.
Ale nebudem tu plevelit porody ~;)
.kili. 125672
12.2.2013 21:11:23
"jistěže je za určitých okolností zrušitelný, pokud tak pravomocně rozhodne soud,"

nemusí ani rozhodovat soud

-" před konkrétním státem lze i utéct, pokud zasahuje nepřiměřeně."

jednak to vždy nelze, to by Vám sdělili třeba obyvatelé Severní Koreje,
jednak já jsem nepsal o konkretním státě, ale o nezrušitelnosti vztahu dítě-společnost. Ta je jistě representovaná svým státem. Pokud míníte opuštění republiky, královstní nebo jiné společensko-ekonomické formace, pak píšeme každý o něčem jiném.

- "Nicméně to až tak úplně s porodem - doma, nebo kdekoliv, nesouvisí."

ani jsem nesděloval, že ano, byť v určitých případech souvisí.

- "Žádná právní norma nic v tomto ohledu nenařizuje, ani nezakazuje a ani nemůže, protože by byla v rozporu s mezinárodními normami, které ČR rovněž ratifikovala."

teď nevím, co tím míníte

- "Jde o to, že se postupuje v systému "tak jim to alespoň znepříjemníme", cosi omezíme, znemožníme, zrušíme atd. Ukazuje se, že je to cesta nikam, dokonce tu vyvstává z nejasností i riziko pro zdravotníky samotné. "

ani smysl tohoto textu nechápu
Grainne 67561
12.2.2013 21:08:30
Případně neempatický personál pan ministr osobně zpohlavkuje. Ach jo.
.kili. 125672
12.2.2013 21:06:25
"kde by ten empatický a profesionální personál hledali"

V nedávném pořadu "Máte slov" sdělili národu ministr zdravotnictví ČR a representant zdravotních pojišťoven ČR, že pokud má občan potíže se zajištěním požadované péče, může se obrátit na zdravotní pojišťovnu, která má dokonce stálou krisovou telefonní linku a ta mu tuto péči zajistí.
Grainne 67561
12.2.2013 21:05:18
kili, jistěže je za určitých okolností zrušitelný, pokud tak pravomocně rozhodne soud, kontruji, že před konkrétním státem lze i utéct, pokud zasahuje nepřiměřeně.

Nicméně to až tak úplně s porodem - doma, nebo kdekoliv, nesouvisí. Žádná právní norma nic v tomto ohledu nenařizuje, ani nezakazuje a ani nemůže, protože by byla v rozporu s mezinárodními normami, které ČR rovněž ratifikovala.

Jde o to, že se postupuje v systému "tak jim to alespoň znepříjemníme", cosi omezíme, znemožníme, zrušíme atd.
Ukazuje se, že je to cesta nikam, dokonce tu vyvstává z nejasností i riziko pro zdravotníky samotné.
Eilatt 120397
12.2.2013 21:02:00
Margot
No manžel je horolezec, takže mě osobně to taky nepřijde až tak extrémně rizikové, ale přeci jen rizikovější než procházka po promenádě to je ~;) Ze svého okolí mám z poslední doby asi tak 3 vážné úrazy, jeden docela fatální.
Alespoň pojišťovny si to pořád myslí, že horolezectví je dost rizikový sport.
.kili. 125672
12.2.2013 21:00:19
" nemáme tu hranici, kde končí práva rodičů a začínají povinnosti státu danou dost zřetelně. Z toho pötom plynou rozpory a pochopitelně i obavy zdravotníků o vlastní právní jistotu. "

převedla jste věc do jiné polohy. Já jsem napsal výhradně a jen to, že vztah dítě§rodina je na rozdíl od vztahu dítě-společnost zrušitelný.
Lída + 4 129927
12.2.2013 21:00:07
Margot, pokud ovšem vynecháš případy, kdy někoho zachraňujou s vrtulníkem ~;)
Eilatt 120397
12.2.2013 20:58:56
DeeDee

jenže s tím pečlivě vybraným empatickým personálem by chtěli rodit všichni. Proč by měl pak někdo chodit do normální porodnice, kde jsou otrávený a nepříjemný ksichty. Teda ne všichni, ale jak tak čtu, tak jich je v každé porodnici dost. Někde teda míň a jinde víc.

A kde by ten empatický a profesionální personál hledali? Možná by je dovezli ze zahraničí ~:-D tam se chovají obecně tak nějak líp.
Cesta je podle mě jiná, nastavit podobná pravidla jako ve vyspělých zemích, umožnit porody doma, porodní domy a netrpět nepříjemné chování personálu. No, gynekologové, porodníci a sestry by se v první řadě měli chytit za nos, pokud se oni nezačnou chovat líp, tak poptávka po domácích porodech nebude klesat.
[<<Předchozích 750] Názory 751760 z 37606  [Dalších 36846 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.