| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Porod doma

Porod doma - Deníček

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 37606  [Dalších 36816 >>]
Šešule 94264
12.2.2013 20:43:39
...jak se tu neustále skloňuje odpovědnost matek. Jako že při PD má matka ODPOVĚDNOST za případný průsery a ať si to pak sama vyžere~d~
Fajn, takže matka slehne v ústavu, kde jedině jí stát umožní péči, zůstane tam těch předepsaných 72 hodin, o kterých jsou některý tvrdit, že jsou ze zákona povinný..
A pak co? Neustále bude dělat rozhodnutí, který budou ovlivňovat život/y jejích/ho dětí/ dítěte.
Nechá ho očkovat? Proti čemu? Bude v přítomnosti dítěte kouřit? Bude spát dítě samo v pokojíčku? Později: Pustí ho se školkou na plavecký výcvik? Nechá ho chodit samotný do školy kolem frekventovaný silnice? Bude ho vychovávat. Nikdo není psychicky stoprocentní- může způsobit dítěti trauma na celej život.
Neustále rozhoduju o životech svých dětí- před barákem máme hodně frekventovanou silnici a několikrát ji přecházíme. Rozhoduju, když k někomu nastupujem do auta, rozhoduju, když jsme na hřišti... pořád rozhoduju a dělám to podle nejlepšího přesvědčení.... Tak co svatokrádežnýho je na tom, že bych měla rozhodovat o tom, kde a jak se mé dítě narodí?
.kili. 125672
12.2.2013 20:41:44
"já píšu o tom, že u mého porodu před necelými 5 měsíci nikdo prvotní kontakt matky s dítětem nepodporoval. Byla bych na jiném patře, než novorozeně. "

Psala jste o nadstavu. Reagoval jsem na právě to.
Lassiesevrací 134328
12.2.2013 20:40:51
Dva a půl roku jsem tam žila. Třetí dítě se v rodině, pro kterou jsem pracovala, narodilo doma. Jeho matka je zdravotní sestra.

PA mají zákaz chodit k domácím porodům. To není znemožnění péče?
.kili. 125672
12.2.2013 20:40:21
"vztah k určitému státu je zrušitelný, dočasně, nebo i trvale a takové rozhodnutí je výhradně v rukách rodičů. Lze porodit tam, kde se rodičům prostředí jeví přijatelnější, lze tam i odejít natrvalo."

zjevně jste nepochopila, mnou napsané. Psal jsem o vztahu dítě-společnost (repesentovaná státem). Zkuste pročíst The Convention on The Rights of The Child. Je součástí i našeho právního pořádjku, retifikovaná naším zákonodárným sborem.
Lassiesevrací 134328
12.2.2013 20:39:02
"nejlepší uvážení neznamená ještě jeho původ ve znalostech věci"

Tak sebrat matkám občanky a stanovit jim opatrovníky. Evidentně nevědí, co činí.
Nebo jak jste to myslel? Že dospělý člověk není schopen sám rozhodovat za vlastní dítě?
.kili. 125672
12.2.2013 20:37:33
- "U nás by péče u domporodů byla zajištěná taky, kdyby to naše zákony neznemožňovaly."

Nevím o zákonu, který by to znemožňoval. Žáfný takový není.

- "Jsou totiž profesionálové, kteří by k domácím porodům ochotně chodili, jenže nemůžou."

nevím které profesionály máte na mysli

- " Jak to, že to třeba v Británii funguje? "

nevím, jaké máte (nikoli individuální) zkušenosti/povědomí o péči v GB, ani nevím, co míníte tím "funguje". Kdeco kdevšade funguje, je jen otázka jak.
Hilly. 103234
12.2.2013 20:37:12
Kili, z tohohle pohledu máte jistě pravdu. Myslela jsem, že je ten argument s ohledy "hlavně na dítě" spíš dost zneužíván v tom smyslu, že matka se vlastně nemůže příliš v oblasti porodu a péči o dítě svobodně rozhodovat, protože už nerozhoduje za sebe, ale za něj.
Lassiesevrací 134328
12.2.2013 20:36:54
Zákon a kverulanty teď nechte stranou. Já píšu o tom, že u mého porodu před necelými 5 měsíci nikdo prvotní kontakt matky s dítětem nepodporoval. Byla bych na jiném patře, než novorozeně. V tom článku se nepíše pravda.
Lassiesevrací 134328
12.2.2013 20:34:08
Jo tak to bacha - naše babi je super. Mám doma ty neštovice a nebýt její pomoci, už bych tu zmagořila.
Grainne 67561
12.2.2013 20:33:54
kili, vztah k určitému státu je zrušitelný, dočasně, nebo i trvale a takové rozhodnutí je výhradně v rukách rodičů. Lze porodit tam, kde se rodičům prostředí jeví přijatelnější, lze tam i odejít natrvalo.

Myslím, že zdravotníci by se neměli zbytečně vyčerpávat nesmyslným požadavkem zákazu. Něco jiného by byl požadavek na jasný právní výklad stávajících norem, případně, protože u nás je precedenční právo spíše ojedinělé, možnost pojištění náhrady škody nejen pro nemocnice, ale i pro jednotlivé zdravotníky - nejedná li se o trestný čin.
[<<Předchozích 780] Názory 781790 z 37606  [Dalších 36816 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zdejší témata

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.