Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| .kili. | 125672 |
|
12.2.2013 20:14:15
" to je klasika. "Máme dobrou známku, takže rodičky jsou s péčí spokojené."
no, já jsem psal o docela výborné známce, nikoli o dobré,nicméně to není známka v pravém slova smyslu, je to bodování analogní školskému známkování. - " Hodnocení by neměl zadávat sám poskytovatel a už vůbec ne před skončením hospitalizace." jistěže to musí zadat poskytovatel, výběr otázek je věcí jinou, nicméně je stále volný prostor pro spontání vyjádření, nikdo nikomu nenařizuje kdy má dotazník spokojenosti vyplnit a vhodit do schránky. - "až opadnou endorfiny.." hm, tak to by asi bylo zbytečné už - "A tak dál.....většina žen, které znám, měla výhrady ..." inu koho znáte toho znáte, nicméně kdybychom nechali srovnat objektivitu Vašeho hodnocení a hodnocením vypracovaným experty na anketní šetření, pak bych řekl, že objektivita toho našeho je zřetelně výraznější. - "ono přitom JE co zlepšovat. " smysl této poznámky moc nechápu, jednak to je každému zřejmé a není třeba to dokazovat, o tom by Vás poučil už hrabě z Ockhamu, jednak zlepšuje se stále, už stovky let - "ženské ......na tom se neshodneme " ale o tom se ani nemusíme ani dohadovat, o to nejde vůbec, je přeci zřejmé snad každému, že subjektiovní vjemy jsou různé a vždy v rozporu s objektivní skutečností, já píšu o hodnocení spokojenosti, nikoli o rozdílnosti vjemů - ty jsou právě vyhdnoceny oněmi dotazníky spokojenosti jako celkové vnímání spokojenosti s poskytnutou péčí. Je možné, že jsou mezi pacientkami ty, které nemají zájem dát najevo své vnímání kvality poskytnuté péče, s tím ale nikdo nic neudělá, nicméně ty ostatní nemají jediný důvod vymýšlet si spokojenost ať již b bodování nebo ve volném vyjádření, dotazníky jsou anonymní a jejich vyhodnocení je věcí zcela nezávislých lidí k tomu určených. A znovvu : nechci debatovat o spokojenosti našich a nespokojenosti Vašich hodnotících, mám na mysli rozdíl v míře objektivity hodnocení skrze náš a Vás způsob šetření |
| Lassiesevrací | 134328 |
|
12.2.2013 20:12:41
„Pokud víme, na psychologický dopad časného kontaktu matky a dítěte je v porodnicích kladen zásadní důraz“.
Ha, ha. Září 2012. Kdybych mezi kontrakcema nekřičela "no to néééé-ééé-ééé", šoupli mě pro nedostatek lůžek úplně na jiné patro, než by bylo mimino. Podporuji volbu každé ženy. Za své děti děláme nějaká rozhodnutí pořád. Tchýně bere předškoláky na kolech na klikatou, nepřehlednou silnici. Nedá si říct. Tohle zakážou další peticí. A další bazény a koupaliště - tam se totiž sem tam někdo utopí. A kdo tam jezdí oživovat(?) |
| Hilly. | 103234 |
|
12.2.2013 20:11:55
Já jsem pro to, aby byla přenesena větší osobní zodpovědnost na rodičky. Ulevilo by se hlavně lékařům. Tak jak to ve většině porodnic funguje, by to mohlo zůstat, ale byla by možnost si za nadstandardní péči připlatit(teď nemyslím nadstandartní pokoje s televizí). Samozřejmě by to bylo v řádů desetitisíců, ale myslím, že pro spoustu matek je to tak důležitá záležitost, že by si na to našetřila. Mezi tyto úkony bych zahrnula i plánovaný císařský řez, nebo porodní dům v areálu nemocnice. Myslím, že je ostudné, že je žena u nás neustále tlačena do role nějakého dementního pacienta, za jehož život má právo rozhodovat člověk(zdracvotník), který ho vidí poprvé v životě. Ještě si živě pamatuji, jak nám s manželem porodníci vnucovali nějaký postup, který jsme shledávali velmi rizikovým, ale neudělali jsme s tím nic. Bylo mi tehdy do breku, samozřejmě to dopadlo tak jak jsme si mysleli my.
|
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
12.2.2013 19:56:19
Kili, to je klasika. "Máme dobrou známku, takže rodičky jsou s péčí spokojené."
Hodnocení by neměl zadávat sám poskytovatel a už vůbec ne před skončením hospitalizace. Nemělo by se zadávat bezprostředně po poskytnutí péče, protože většina věcí, které rodičky později kritizují, se jim "rozleží" až po půl roce, až opadnou endorfiny . A tak dál. V každým případě většina žen, které znám, měla výhrady k průběhu a podobě péče. A vsadím se, že do dotazníku místní porodnice taky napsaly dobré známky. Inu, mají mimino, je živé a zdravé, ony plus mínus taky, přece jen tu porodnici ještě někdy budou potřebovat, chtějí to pro sebe pozitivně uzavřít, a konec konců - nešlo o život. Ale ono přitom JE co zlepšovat. (A ty ženské, co radši rodí doma nebo do poslední chvíle čekají s odjezdem do porodnice, protože mají příšerné zážitky, ty se konec konců taky někde berou.) Ale chápu, že na tomhle se asi neshodneme. |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
12.2.2013 19:50:08
Tak myslím, že v rámci té skupiny po lékařích nikdo nechtěl, aby něco vytvářeli, jestli si to dobře vybavuju, tak oni principiálně odmítli vůbec připustit možnost, že by se rodilo mimo zdravotnická zařízení. Na nějaká vyjádření k pravidlům vůbec nedošlo. Ale čerpám jenom z médií, já jsem tam neseděla.
S názory lékařů ZZS jsem se seznámila dosti podrobně a v hojném počtu, liší se člověk od člověka, což je asi pochopitelný. Ale celkem dobře chápou, že čím horší bude dostupnost kvalifikované porodní asistence, tím víc se bude volat k domporodům rychlá. A že domporody v jisté míře budou vždycky, ať to bude pro nevstřícnost oficiálního systému nebo pro subjektivní osobní důvody rodiček nebo pro kombinaci obojího. |
| .kili. | 125672 |
|
12.2.2013 19:48:41
"chování doktorů i sester je ukázkové. "
nevím sice, co tím naznačujete, byť jsem si pročetl související texty. Nicméně: Já už jsem možná i vícekrát psal o to, jak je hodnocen přístup zdravotníků k rodičkám a dětem. To hodnocení má v rámci řízených procenů akreditovaných a ISO-certifikovaných pracovišť objektivní ráz, je dobrovnolné a spočívá na různých způsobem průzkumu spokojenosti. Např. u nás máme dva systémy průzkumu, fokusové probíhají teprve asi dva roky, ale dotazníkové jsou už letité. Dvacet hodnocení konkretních věcí, hodnocených znánmkami jako ve škole. K tomu možnost volného vyjádření. Průměrná známka za pět let je nyní 1,18. Kdo je schopen reálného pohledu na věci, nemůže nabýt dojmu, že se tu někdo cítí jako zdravotníky ubližovaný. |
| .kili. | 125672 |
|
12.2.2013 19:41:58
- "u nás nejsou stanoveny podmínky pro domácí porody, protože gynekologové o nich nechtějí vůbec jednat (viz opuštění pracovní skupiny MZČR).
)) jednak to je věc onoho spolku PA, aby předložil taková kriteria pro plánovaný porod mimo zdrav. zařízení, porodníci by se k tomu mohli nanejvýše vyjádřit, nemají důvod něco takového vytvářet, jednak by to možná stálo i za požádání neonatologů, dětských lékařů a praktických lékařů pro děti a dorost o vyjádření. Ale onen spolek PA zatím ani nic nenavrhl. Vy znáte důvod, pro který někdo opustil ono zmíněné jednání ? - " je i v zájmu záchranek, aby tu terénní péči vykonávaly PA a rychlá jezdila jen k superakutním věcem." no, to si jistě můžete myslet, ale podělte se o svůj názor s lékaři ZZS - " já bych na místě těch lékařů požadovala ... " to je možné, oni mají zase jinou potřebu a tak požadují její naplnéní |
| Dee Dee+2 kluci | 91465 |
|
12.2.2013 19:34:27
A samozřejmě chování doktorů i sester je ukázkové. Ještě jsem tam nenašla nikoho neempatického.
|
| .kili. | 125672 |
|
12.2.2013 19:34:01
"občas tady čtu i jiný příběhy"
no, některé příběhy nekonkretních nicků, některé možná poravdivé, kdo ví, jiné zjevně účelové, taky kdoví, některé možná i smyšlené. Ale i u těch konkretních bude vždy ubjektivní vjem v jisté míře rozporu s objektivní realitou. |
| Kreaty | 128225 |
|
|
12.2.2013 19:33:57
Tragiko tady píšeš, že jsi rodila 14 hodin, tak to by si stačila dojet do porodnice, ne?
cituji: Taky jsem měla ,,rychlý porod,,. kontrakce od začátku po jedné minutě. Nejdřív jsem šla postavit horkou vodu na plotnu a na zem si dát čisté prostěradlo. ![]() Nakonec mně odvezli do porodnice, kde mi po 14ti hodinovém trápení udělali císařák. Diagnóza - rigidní cesty porodní. Vaginálně bych zkrátka neporodila nikdy. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.