| Andrea + 2 holky | 20023 | 
|   | 27.9.2013 17:21:17 Lizo, me se proste nechtela vypisovat cela sitauce. Ale budiz. Jsme cesko-anglicka rodina zijici v Nemecku, dcera chodi do Montessori skoly. Zatim meli anglictinu vzdy az od 3. tridy. Jen obcas byli i prvnaci a druhaci na anglictine, asi kdyz chybel ucitel. Skola tady zacina v PULCE ZARI, takze mame za sebou 2 tydny, v obouch tydnech se dcera zminila ze byla anglictina. V Montessori nemaji klasicky rozvrh hodin. Dneska tedy prinesla papir, kde jsou rozepsane urcite hodiny (sport, hudba, prac. vyucovani) a je tam prave uvedena i anglictina. To ze byla zatim 2x na anglictine mohla byt zatim shoda nahod, ted je tedy jasne, ze ji mit budou. Puvodne jsme to chteli zacit resit v prubehu tohoto roku, nejdriv s tridni ucitelkou a prez ni s p. ucitelkou, ktera ma anglictinu. Ja opravdu nemam potrebu resit jak mam postupovat, to je mi celkem jasny. Chtela jsem jen vedet jestli nekdo nevi o nejakych materialech, nejlepe ke stazeni. Protoze myslim, ze pani ucitelka urcite uvita, kdyz budeme moci nejaky material dodat. Ono je podstatny rozdil ucit deti anglictinu jako cizi jazyk a jako rodny jazyk. Andrea | 
| Líza | 17721 | 
|   | 27.9.2013 15:47:16 Andreo, neber to blbě, ale pokud by moje dvojjazyčné dítě mělo ve škole chodit na jeden ze svých jazyků, tak první, co bych udělala hned na začátku září, že bych mluvila s tím dotyčným jazykářem o tom, co s tím. Je konec září, ty jsi s učitelkou nemluvila, a na internetu sháníš, co dávat s sebou do školy dceři. Nějak mi přijde, že to řešíš od konce. | 
| Lenka | 
| • | 27.9.2013 15:41:02 Ahoj, mam take dvoujazycnou dceru. S anglictinou ve skole zacala letos ve treti tride. Predchozi dva roky z nejakeho duvodu chodila dobrovolne na nepovinnou anglictinu. Ji to bavilo, byla pomocna sila ucitelky. Ta tezila v hodinach z toho, ze tam ma dite, ktere ji rozumi. Spis nez posilat materialy do skoly bych promluvila s ucitelkou. U nas jsou ochotni dvoujazycne deti uvolnit z anglictiny nebo je treba, aby hodinu ucitelka pojala jinak, tak aby se dcera v hodine nenudila. Jinak mam dobre zkusenosti s materialy z brainquest . com Dcera je ted ve treti tride a uz pracuje se treti knihou. Ma navic hodiny 1:1 s rodilou mluvci, ktera ji uci gramatiku, cteni a vse, aby byla vzdelanim plne bilingvilni. | 
|   | 27.9.2013 14:46:58 diky, kouknu na to | 
|   | 27.9.2013 14:46:29 Evo, jak jsem psala jeji otec je anglican, takze ona anglicky mluvi, proto se tam nudi. Nadpis jsem nevedela jak formulovat. Dotaz je ve vicejazycne vychove. | 
| Tragika | 61116 | 
|   | 27.9.2013 14:37:00 Kid""s box pracovní sešit a učebnice č.2. Máme s ní dobré zkušenosti. | 
| Eva + Klárka2/07 | 93216 | 
|   | 27.9.2013 14:07:35 Já ten dotaz nechápu. Budou mít aj, už se tam nudí a ty ji chceš dávat svoje materiály, ať si je tam nosí? A v nadpisu je "doma". | 
|   | 27.9.2013 13:49:11 Ahoj, dcera zacala chodit ted do druhe tridy a budou mit jednu hodinu anglictiny tydne, neni to moc ale dcera se tam nudi (otec je anglican). Chtela bych se zeptat jestli nema zkusenost s tim jake materialy ji do skoly davat. Anglicky umi trochu cist. Je to pro nas novinka (cekali jsme to az od 3.tridy)a s ucitelkou jsme jeste nemluvili. Napadlo mne, ze treba bude mit nekdo tip co vyuzit. Diky moc Andrea | 
| 1.3Magráta13 | 36870 | 
|   | 24.2.2013 17:52:39 Svinko, já bych dala na radu logopedky. mě osobně se hrozně líbí slovenština a mám ráda, když je to něčí rodný jazyk a mluví s ním. Mám pár kamarádek slovenek. Jedné manžel si nepřál, aby v ČR mluvila slovensky, takže ona tu žije a mluví česky. Slovensky jen se svou rodinou. Druhá zase tady žije a vychovává 3 děti a mluví na ně slovensky, děti umí oba jazyky a oba v pohodě používají. myslím, že logopedicky je to jedno. Jsem ráda, když někdo mluví slovensky, líbí se mi ta řeč a nutí mě to víc sledovat, co se mluví. Mám ráda i slovenské filmy a knížky. | 
| kytko | 28439 | 
|   | 24.2.2013 12:56:00 Souhlasím s logopedkou, pro dítě by neměl být problém přijmout bilinvvní situaci. Slováků že je v čechách strašně moc, většinou se snaží mluvit česky. jsou tací a není jich málo, kteří mluví slovensky. nejhorší je míchat oba jazyky a nemluvit správně žádným z nich. když slyším mluvit třeba andreu verešovou, tak si říkám, že toto je to nejhorší, co může člověk dělat. tvářit se, že zvládám oba jazyky a přitom nemluvit správně žádným z nich. | 
 Rybářský denČeské Budějovice
Rybářský denČeské Budějovice   Povídání o bylinkáchChrudim
Povídání o bylinkáchChrudim   Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou   Vítání sv. MartinaBlansko
Vítání sv. MartinaBlansko   Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  Další akce nalezte zde
 Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997
Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997 Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997
Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997 Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997
Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997 Churros/Simča, dcery *1988 a 1997
Churros/Simča, dcery *1988 a 1997 Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997
Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997 Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997
Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997 Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/ Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997
Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997 Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997
Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997 Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997
Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.