| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti jezdit na kole

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 800  [Dalších 740 >>]
Mamisek 92670
13.3.2014 11:17:46
Omlouvam se za preklepy, ale pisu z tabletu a ta pismenka jsou nejaka moc mala :-)
Mamisek 92670
13.3.2014 11:15:53
Moc diky za nazory. Koupim ho. Chtela jsrm se ujistit, ze to neni brzy a jak pisete, tak je to akorat vcas :-) To je zajimave, jak mame s manzekrm rozdilne nazory. Maly sam zatlouka uz od roka hrebiky di spalku, samozrejme nornalni hrebiky manzelovym kladivem, poslal vy syna klidne uz do skolky, i kdyz mu budou teprve dva roky a z cizich lidi ma strach, jinak je tedy moc moc sikovny a zvidavy, ale na "kolo" je jeste moc brzy ...~t~
Tessis 100837
8.7.2013 14:02:04
Lipoo, mě to zase jako nějak žíly netrhá. My tohle ještě máme s koupáním v bazénu, v životě nevlezl do žádné vody (mimo vany), protože prostě venku se má být v oblečenía šlus. Vloni na koupálku vydržel celou dobu sedět oblečený na dece~t~~t~~t~
gajka+2
  • 
8.7.2013 11:15:30
Máme AZUB FIK, měl řidítka i sedadlo na maximum, na kole začal jezdit v den svých 6. narozenin, když už fakt šoural nohy po zemi a nešlo mu to na tom odrážedla :) Je asi malinko vyšší než vidím kolem sebe a je fakt, že např. náš 2,5 letý druhý syn na něm nemohl jet, protože to bylo pro něj moc vysoko, takže začal až ve 3letech.
Mikulka+3 ratolesti 46525
8.7.2013 10:46:42
GAjko, koloodrážedlo do šesti let??? jaké jste měli?? to už muselo být snad normální kolo, ale odmontované šlapky, ne??
Já chápá, že se necítí na kole jistě - nemají prostě kontakt se zemí nohama a to je ten zásadní problém. Nad tím odrážedlem prostě cítí větší kontrolu.
gajka+2
  • 
8.7.2013 9:57:48
Máme obdobnou zkušenost s tím rozdílem, že syna jsem na "běžné " kolo prostě nemohli dostat, odmítal si na něj sednout. Jezdil na koloodrážedle vysunutém na maximum až do 6 let :) vypadal na něm fakt zvláštně, ale byl schopen ujet fakt hodně a při jízdě v lese to bylo i bezpečné. Kdy už opravdu viděl, že to nejde, tak přesedl a od té doby jezdí, na kolo si vybral si svoje doplňky ...to muselo být :) Říkal, že se na kole necítí tak jistě, jako na tom odrážedle a že se musí moc soustředit a to neche :) takže já bych zkusila sehnat použité velké koloodrážedlo :) a uvidíte za pár měsíců
adelaide k. 20327
8.7.2013 9:33:57
Tute, ta tyč je asi jediná možnost. Akorát to chce mít ho pod kontrolou (nejlíp spolujezdcem), protože pokud ho ježdění na kole nebaví jako takové, tak je možné že se bude nudit a dělat kraviny.
Martina, 3 synové 101865
8.7.2013 8:35:26
Ty rodiče jistě chápu, ale stejně jsem při dítěti: sama jsem nemehlo sportovních rodičů a jejich touha celý víkend hoblovat sjezdovku na lyžích, mě přiváděla k zoufalství. ~n~

Celé moje dětství doufali, že mě sport začne bavit, až "dostanu rozum" - a ne. ~b~

Jinak 5 let mi na samostatné ježdění na kole připadá málo - tak za rok, za dva: možná. ~k~
Jantara 134045
8.7.2013 8:23:35
Inko - a co na tom nechápeš? Jestli rodiče rádi jezdí na kole, tak by zcela přirozeně byli rádi, kdyby jim to syn občas umožnil a jel s nima. Je tak těžké pochopit, že by se rodiče alespoň občas rádi věnovali své zálibě? Nebo musí pokaždé, když se chtějí projet, najímat na hlídání chůvu?~a~
withep 93862
8.7.2013 7:57:36
Já zase nechci jezdit na motorce, a bylo by mi šumák, pokud bych se narodila do motorkářské rodiny, že jí tím něco komplikuju ~;). Dejte mu čas, pokud ho nebudete nutit, je šance, že si kolo oblíbí. A nebo taky ne.

Jako nenásilná motivace by mohl zabrat kamarád, který na kole jezdí. Třeba by ho mohl přizvat na výlet s rodiči nebo tak. Náš pětileťák se teprve nedávno naučil jezdit (stačilo koupit větší kolo a najednou to šlo), myslím, že mu taky dodalo odvahu to, že jeho kamarád už dávno jezdí bez koleček.

Možná by i ten váš potřeboval větší kolo (?). My jsme koupili 18"
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 800  [Dalších 740 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.