| Peppa | 133447 |
|
17.6.2018 0:13:37
https://www.cocky-online.cz/informace/moznosti-poskozeni-oka-kontaktnimi-cockami.html
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
16.6.2018 22:44:08
"dlouhodobe noseni cocek neni pro oci dobre"
co znamená dlouhodobé a co znamená není dobré? první čočky jsem měla před víc jak 25 lety, pak jsem chvilku nosila jen brýle, během té doby mi naskákaly dioptrie a když jsem se vrátila k čočkám, postupně jsem mohla zase dioptrie snížit... posledních cca 6-7 let nosím výhradně kontinuální čočky (vyndavají se jen na jednu noc při výměně po 30 dnech, já je nosím často i déle, poznám kdy je měnit) a oči mám v pořádku - dioptrie na dálku se nijak nemění... jen jsem poslední dva roky pocítila zhoršení na blízko, obzvlášť drobná písmenka v kombinaci s blbýma barvama - červený text na černém podkladu, modrá na červené a podobně... občas mám problém zaostřit na navléknutí perličkové jehly a tak, hlavně když není dost světla... u očařky se mi smáli, že co bych ve svém věku nechtěla ![]() |
| Bedunka | 146909 |
|
|
16.6.2018 21:16:28
Podle tradiční čínské medicíny jsou oči pod vlivem jater potažmo žlučníku. Pokud se ti horší zrak tak to znamená, že máš přetížený játra a špatně ti pracuje žlučník.
Játra přetěžuje hněv, stres, nevhodná strava a alkohol. |
| Termix | 105545 |
|
|
16.6.2018 20:39:52
Na čtení mám 1 dioptrii, ale nosím jen zřídka. Třeba když jsem opravovala 50 esejí, tak to už jsem byla taková unavená. Ale pozoruju,že bez těch brýlí potřebuju text dávat dál od očí. Na dálku jsem zatím bez brýlí, ale už to není vo zamlada. No začátkem roku mi bylo 45, takže nárok asi mám.
|
| sovice | 18997 |
|
|
16.6.2018 19:26:32
Neuvidí lépe, to je pouhá iluze. Krátkozrakost se dalekozrakostí nevyrovná, ale přidá se k ní. Ačkoliv moje očařka tvrdí, že nejspíš nebudu nikdy potřebovat brýle na čtení, ale ty na dálku si budu muset sundávat.
Pro mě, brejlovce odjakživa, je to blbá komplikace. Vždycky jsem si ráno brýle nasadila, večer je sundala, nikdy jsem je nikde neztrácela, nezapomínala jsem, kde jsou... což teda teď, když je třeba odkládám kvůli čtení přes den, začíná být realitou všedního dne ![]() |
| Karkulína | 99978 |
|
|
16.6.2018 18:09:21
Mandelinko, jak to, že na stáří uvidíš čím dál líp? Já jsem taky krátkozraká, čočky nosím dokonce už 24 let, tak třeba se mě to taky týká
![]() |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
16.6.2018 18:00:48
Mela jsem 4 dioptrie na dalku, od 17 do 23 jsem se zhorsila z pulky na ty 4. Pak jsem to nechala odlaserovat a od te doby jsem bystrozrak uz 23let. Pred rokem mi dala pulku na blizko, ale ani nevim, kde je mam, zatim ctu v pohode bez nich.
|
| Peppa | 133447 |
|
16.6.2018 16:55:45
Mandel, dlouhodobe noseni cocek neni pro oci dobre. Ja jsem kvuli tomu sla na operaci, bo bryle mi vadily a nosila jsem jen a vyhradne cocky.
|
| Fern | 155759 |
|
16.6.2018 16:19:33
Nablízko vidím naštěstí pořád stejně dobře,přečtu i např. punc na prstýnku
![]() Do dálky ale vidím jedním okem hodně blbě a to tak,že s ním mám rozmazáno i to největší T na tabulce u očního.Ale všechno doháním do dálky levým okem a to tak,že můžu řídit v poho bez brýlí,jen za kuropění si je už beru na to řízení. manžel začal vidět blbě na blízko s věkem,do dálky vidím excelentně,a tak se dobře doplnujem - já mu čtu co potřeebuje honem bez brýlí "nablízko",a on mě zas čte všee co je třeba vidět na dálku . No a tak si žijem![]() |
| Stáňa * | 7932 |
|
|
16.6.2018 15:49:33
Na víčkách jsem byla ve 42, kruhy pod očima jsem měla skoro až puse
![]() |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.