Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Epepe | 89236 |
|
|
16.10.2015 23:24:16
Nemoc je autosomálně recesivní, nositeli recesivního genu jsou tedy oba rodiče.
Nejsem odborník, ale můj názor je: nedivím se, že příbuzní ti nic neřekli, oni nejspíš ještě sami moc neví. Na tohle ti dá odpověď jen oftalmolog či genetik. Pokud nejsi spokojená s vyšetřením, navštiv jiného oborníka. |
| Koulička M | 128389 |
|
|
16.10.2015 23:09:36
Sháním co nejvíce info o této nemoci, ani ne tak o průběhu, to bohužel reálně vidím, ale spíše o diagnostice a jaká je reálná hrozba, že by mohla touto oční vadou trpět i moje holčička, případně oční, kde se na tohle specializují. Je to poměrně nová věc, jsem z toho hodně špatná, samozřejmě ještě zagůglím, ale hledám všude. Naše oční byla bohužel poměrně skoupá na slovo, odbyla mě tím, že je to velmi nepravděpodobné, prosvítila dceři oko, prý že OK a během minuty jsem byla vyřízená........ Provalilo se to u dítěte mého sourozence, bohužel zrovna tam, kde nám vázne komunikace, takže tam se toho také moc nedovím, nechtějí mi ani říct, kde u očaře byli. Musím teď pryč a k internetu se dostanu asi až po víkendu, tak se předem omlouvám, že asi nebudu reagovat dřív, než v pondělí.
|
| Irmi | 103002 |
|
|
8.10.2015 20:56:45
Děkuju moc, vydržím určitě!!
|
| Irmi | 103002 |
|
|
8.10.2015 20:54:47
Děkuju, čtu až teď. O problémech se sítnicí nikdy doktorka nemluvila, ani dcera si na nic nestěžuje, "jen" se horší ty oči. Co jsem ale zatím načetla mě moc nepřesvědčilo, výsledek značně nejistý
![]() |
| Irmi | 103002 |
|
|
8.10.2015 20:52:36
Omlouvám se, jsem na mailu až teď. Prý se to dělá jen ve FN v Hradci Králové.
|
| Anka96 | 148761 |
|
8.10.2015 16:15:11
Blbost.
To snad dělá jen doktor v Hradci Králové a pak třeba v Rusku. Na západ od nás se to vůbec neprovádí. Považuje se to za neúčinné, byť operovaní mají někdy pocit, že to pomohlo.. ale to horšení by se nejspíš zastavilo i tak. Navíc ta tkáň z mrtvoly... brr. A ta operace je prý i dost hnusná, bolestivá. Má dcera problémy se sítnicí? Pokud by je měla, což by byla rarita při tak malé vadě, tak bych i tu úvahu doktorky pochopila. Jinak ne a nemám k ní slov. Co vím, tak to hradila pojišťovna... ale to je stará informace. A. |
| Alka |
| • |
8.10.2015 15:57:14
U 5 ti dpt je to nesmysl
Není to sitka,ale pruh kadaverozni tkane( z mrtvoly) Někdy to funguje,někdy ne A poj to nehradi Kam té dr poslala? Do jaké nemocnice? |
| Irmi | 103002 |
|
|
8.10.2015 11:42:27
Máte někdo zkušenosti? Dnes tento zákrok doporučila oční lékařka dceři z důvodu rychlého zhoršení zraku (bude jí 16 let, brýle nosí od 9 let, nyní cca +1 dioptrie za rok). Nyní má 5 a 5,5 dioptrií (brýle "na dálku"). Prý jde o vložení jakési "síťky" do oka, což má zabránit dalšímu "natahování oční bulvy" (omlouvám se, jsem totální laik). Efektem bude ne redukce stávajícího stavu, ale mělo by se zabránit jeho zhoršení.
Prosím o jakékoliv info, zatím opravdu nejsme rozhodnuti a hledáme dostupné info. Díky! |
| LenkaMad | 56223 |
|
|
17.6.2015 6:15:14
U nás má degeneraci taťka, ale injekce mu nepomohly :-(.
|
| E.Day | 140980 |
|
|
16.6.2015 20:40:59
U suché formy bohužel léčba moc není, právě jen vitamíny s luteinem. U vlhké formy jsou možné injekce, za určitých podmínek je hradí pojišťovny, tam je naděje na zlepšení.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.