| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní oční problémy

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 3941  [Dalších 3521 >>]
susu
  • 
1.3.2015 20:51:29
Hodnoty tlaku nevím. Ono mi ty kapky moc nefungovaly, ani když jsem kapala dvoje různé dohromady, takže došlo na operace a jsem bez léků, naštěstí.
Markéta+Kiki04/04 a Niki07/08 12177
1.3.2015 18:21:33
No, po pravdě, já to teď dost flákala. Když jsem je dostala, tak jsem z toho byla dost vyděšená a tahala je taky všude. Pak jsem si třeba i týden nenakapala, pak třeba jen ráno - no, tlak nebolí ~7~ Jenže teď mě začaly oči zase zlobit, tak se do toho chci opět obout. Jde mi o to, že ne každý den vstávám ve stejnou dobu. Dr. mi říkala, že mám nakapat po tom, co jsem půl hodinu vzhůru, proto mi to dala na tu sedmou.
No, tak prostě budu kapat v 7 a v 7 a nosit je zase s sebou.
Děkuji ~x~

Můžu se ještě zeptat na hodnoty tlaku bez kapek a s kapkami? je to osobní, tak pokud nechcete odpovídat, chápu to!
susu
  • 
1.3.2015 17:19:27
Jo, já teda kapala ve čtvrt na šest, zvolila jsem si to sama, jak se mi hodilo.
susu
  • 
1.3.2015 17:16:43
Já ten 12 hodinový interval dodržovala, přišlo mi, že pak to ten tlak drží líp na správných hodnotách celých 24h.
Ráno jsem teda kapala hned po probuzení, resp. zazvonění budíku a pak ještěchvlku ležela, než to přestalo štípat. Léky a zrcátko jsem si nosila s sebou, pokud jsem věděla, že večer nebudu v danou dobu doma, měla jsem to v takové malé taštice.
Markéta+Kiki04/04 a Niki07/08 12177
1.3.2015 15:08:27
Hezkou neděli všem,
jdu se zase poradit - od oční lékařky mám skoro rok kapky do očí Betoptic, kvůli vysokému tlaku v očích.
Dr. mi říkala, že mám kapat jednu kapku do obou očí ráno a večer - ideálně vždy v 7 hodin.
Chci se zeptat - je nutné dodržovat 12 hodinový rozestup? A jak dlouho po probuzení je ideální kápnout do očí? V příbalovém letáku jsem nic takového nenašla.
Děkuji!
Klauri 95515
24.2.2015 9:51:13
Díky všem. Něco mě napadlo samo, něco jste mi poradili.
vlad. 38059
23.2.2015 18:35:49
V Tyfloservisu ji poradí, až se nález stabilizuje, které pomůcky by byla schopna používat a jak si o ně požádat .
T
  • 
23.2.2015 17:45:15
Blizka pribuzna take takto nahle prisla o zrak (bohuzel zbytecne, kdyby ji lekari lecili a neodbyvali, tak mohla videt), tak mam zkusenost.
Tyfloservis je super zacatek. Pak je dulezite, aby ten clovek byl v prostredi, ktere dobre zna a je schopen se tam samostatne pohybovat - tj. napr. vlastni byt, kde si dojde sam na WC, vi, kde co je. Vyborna je tez knihovna E.Macana pro nevidome, lze tam stahovat spousty audioknih online - my to davame na USB klicek a pribuzna si to pak posloucha (koupili jsme ji prehravac, ktery to umi prehravat, pak jsem ji na nem jeste prednastavili rozhlasove stanice, ktere ma rada, aby je snadno nasla). Z dalsich pomucek pouziva hodiny pro slepce (mluvi cas, ze zacatku nevedela, jestli je den, noc, kolik hodin a pod), tzv.hladinku - takze si zvladne udelat caj a pak diktafon (misto zapisniku a pak ji ta osetrovatelka nahrava program rozhlasu na ted den). Jidlo vozi pecovatelska sluzba, ohriva si ho v mikrovlnce.
Ze zacatku to bylo pro ni opravdu hodne tezke, motala se ji hlava, orientace v prostoru atd. Po roce uz je to lepsi, posloucha audioknihy, radio, chodi na male prochazky, prijima navstevy... Ale i tak je to dost tezky zivot, ve starsim veku uz se s hulkou samostatne pohybovat nenauci, braillovo pismo taky ne. Aspon, ze jsou ty audioknihy a radio.
Pro chut do zivota mi asi nejdulezitejsi prijde byt schopen aspon castecne samostatneho zivota a najit si nejakou vec, ktera ji bavi (u nas ty audioknihy, prijimani navstev a navstevy kostela).
Ornelka 142899
23.2.2015 16:10:37
Nejlepší je promluvit si o tom s někým, kdo už něco podobného zažilči má zkušenosti s klienty podobného problému. Nemohla bys to centrum navštívit nejdříve sama a probrat to s nimi? A co je poprosit o kontakt na lidi, co prožívají něco podobného? Oni ti tedy určitě nebudou moci dát na ně kontakt, ale můžeš je poprosit, zda by kontakt na tebe nepředali jim.
Klauri 95515
23.2.2015 13:15:52
Od minulého týdne leží příbuzná v nemocnici a prognosticky na zlepšení není moc velká šance.
Na prvním oku měla už tuto příhodu před lety a nakonec visus oka 6/60 a na druhém v této chvíli prsty před okem ... no i kdyby zlepšení bylo na 6/60 tak co dál ?
Kontaktovala jsem tyflocentrum a byli velmi pohotoví a nabídli nám návštěvu v podstatě za pár dní, protože s prostorou orientací až tak problém není, ale nepřečte a předpokládám, že aby psychicky to nesla dobře, je důležité ji ukázat cestu ...... jenže jak jí podpořit ?
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 3941  [Dalších 3521 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.