Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| susu |
| • |
1.3.2015 20:51:29
Hodnoty tlaku nevím. Ono mi ty kapky moc nefungovaly, ani když jsem kapala dvoje různé dohromady, takže došlo na operace a jsem bez léků, naštěstí.
|
| Markéta+Kiki04/04 a Niki07/08 | 12177 |
|
|
1.3.2015 18:21:33
No, po pravdě, já to teď dost flákala. Když jsem je dostala, tak jsem z toho byla dost vyděšená a tahala je taky všude. Pak jsem si třeba i týden nenakapala, pak třeba jen ráno - no, tlak nebolí
Jenže teď mě začaly oči zase zlobit, tak se do toho chci opět obout. Jde mi o to, že ne každý den vstávám ve stejnou dobu. Dr. mi říkala, že mám nakapat po tom, co jsem půl hodinu vzhůru, proto mi to dala na tu sedmou.No, tak prostě budu kapat v 7 a v 7 a nosit je zase s sebou. Děkuji ![]() Můžu se ještě zeptat na hodnoty tlaku bez kapek a s kapkami? je to osobní, tak pokud nechcete odpovídat, chápu to! |
| susu |
| • |
1.3.2015 17:19:27
Jo, já teda kapala ve čtvrt na šest, zvolila jsem si to sama, jak se mi hodilo.
|
| susu |
| • |
1.3.2015 17:16:43
Já ten 12 hodinový interval dodržovala, přišlo mi, že pak to ten tlak drží líp na správných hodnotách celých 24h.
Ráno jsem teda kapala hned po probuzení, resp. zazvonění budíku a pak ještěchvlku ležela, než to přestalo štípat. Léky a zrcátko jsem si nosila s sebou, pokud jsem věděla, že večer nebudu v danou dobu doma, měla jsem to v takové malé taštice. |
| Markéta+Kiki04/04 a Niki07/08 | 12177 |
|
|
1.3.2015 15:08:27
Hezkou neděli všem,
jdu se zase poradit - od oční lékařky mám skoro rok kapky do očí Betoptic, kvůli vysokému tlaku v očích. Dr. mi říkala, že mám kapat jednu kapku do obou očí ráno a večer - ideálně vždy v 7 hodin. Chci se zeptat - je nutné dodržovat 12 hodinový rozestup? A jak dlouho po probuzení je ideální kápnout do očí? V příbalovém letáku jsem nic takového nenašla. Děkuji! |
| Klauri | 95515 |
|
24.2.2015 9:51:13
Díky všem. Něco mě napadlo samo, něco jste mi poradili.
|
| vlad. | 38059 |
|
|
23.2.2015 18:35:49
V Tyfloservisu ji poradí, až se nález stabilizuje, které pomůcky by byla schopna používat a jak si o ně požádat .
|
| T |
| • |
23.2.2015 17:45:15
Blizka pribuzna take takto nahle prisla o zrak (bohuzel zbytecne, kdyby ji lekari lecili a neodbyvali, tak mohla videt), tak mam zkusenost.
Tyfloservis je super zacatek. Pak je dulezite, aby ten clovek byl v prostredi, ktere dobre zna a je schopen se tam samostatne pohybovat - tj. napr. vlastni byt, kde si dojde sam na WC, vi, kde co je. Vyborna je tez knihovna E.Macana pro nevidome, lze tam stahovat spousty audioknih online - my to davame na USB klicek a pribuzna si to pak posloucha (koupili jsme ji prehravac, ktery to umi prehravat, pak jsem ji na nem jeste prednastavili rozhlasove stanice, ktere ma rada, aby je snadno nasla). Z dalsich pomucek pouziva hodiny pro slepce (mluvi cas, ze zacatku nevedela, jestli je den, noc, kolik hodin a pod), tzv.hladinku - takze si zvladne udelat caj a pak diktafon (misto zapisniku a pak ji ta osetrovatelka nahrava program rozhlasu na ted den). Jidlo vozi pecovatelska sluzba, ohriva si ho v mikrovlnce. Ze zacatku to bylo pro ni opravdu hodne tezke, motala se ji hlava, orientace v prostoru atd. Po roce uz je to lepsi, posloucha audioknihy, radio, chodi na male prochazky, prijima navstevy... Ale i tak je to dost tezky zivot, ve starsim veku uz se s hulkou samostatne pohybovat nenauci, braillovo pismo taky ne. Aspon, ze jsou ty audioknihy a radio. Pro chut do zivota mi asi nejdulezitejsi prijde byt schopen aspon castecne samostatneho zivota a najit si nejakou vec, ktera ji bavi (u nas ty audioknihy, prijimani navstev a navstevy kostela). |
| Ornelka | 142899 |
|
|
23.2.2015 16:10:37
Nejlepší je promluvit si o tom s někým, kdo už něco podobného zažilči má zkušenosti s klienty podobného problému. Nemohla bys to centrum navštívit nejdříve sama a probrat to s nimi? A co je poprosit o kontakt na lidi, co prožívají něco podobného? Oni ti tedy určitě nebudou moci dát na ně kontakt, ale můžeš je poprosit, zda by kontakt na tebe nepředali jim.
|
| Klauri | 95515 |
|
23.2.2015 13:15:52
Od minulého týdne leží příbuzná v nemocnici a prognosticky na zlepšení není moc velká šance.
Na prvním oku měla už tuto příhodu před lety a nakonec visus oka 6/60 a na druhém v této chvíli prsty před okem ... no i kdyby zlepšení bylo na 6/60 tak co dál ? Kontaktovala jsem tyflocentrum a byli velmi pohotoví a nabídli nám návštěvu v podstatě za pár dní, protože s prostorou orientací až tak problém není, ale nepřečte a předpokládám, že aby psychicky to nesla dobře, je důležité ji ukázat cestu ...... jenže jak jí podpořit ? |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.