Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jane |
| • |
8.2.2013 13:11:37
fotokresbu máme teď ve školce taky a vystavené kresby jsem se taky lekla, napadlo mě, že nějaká dívenka ze školky zemřela... kolegyni to taky napadlo... :( za takový peníze se mi to ale fakt nelíbilo... viděla jsme i kvalitnější nabídky na toto téma..
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.2.2013 22:35:09
loro, tak mě to netvrdili - naštěstí, protože bych se těšila, jak to nastane a ono nic
![]() |
| annonymka | 102476 |
|
7.2.2013 22:32:12
tak záleží, jakým způsobem to vyšetření bylo provedeno. Pokud pouze přístrojem, nedají se z toho vyvodit žádné závěry (měření přístrojem je vždy pouze orientační, skutečné výsledky se od reality téměř vždy liší i u dospělých, natož u dětí.)Takže z těchto výsledků se dá vyvodit asi to, že dítě může mít zrakovou vadu, ale také nemusí.
![]() Pokud bylo měření přístrojem následně ověřené zkušebními brýlemi, znamená to, že dítě má lehčí vadu zraku - v tomto případě astigmatismus. Ten si můžeš představit tak, že přední část oka dítěte není kulatá (jako polovina míče), ale má tvar ragbyového míče. A tím následkem má oko v různých směrech různé dioptrie. U PO je to v prvním směru +0,75D, ve druhém směru 0D. A na levém oku je to v 1 směru + 0,25D a ve druhém - 0,25D. Ty stupně znamenají orientaci těchto směrů na oku. Pokud se ti něco nezdá (šilhání, mhouření očí, červenání a bolest očí,...) doporučuji návštěvu u očního. Nebo pro klid i na základě těchto výsledků - ale osobně bych z nich nijak nepanikařila (takto malou vadu má většina dospělých, kteří brýle nenosí) ![]() OD (oo pravé) +0,75 -0,75 178° OS (oko levé) +0,25 -0,50 7° |
| evaviki | 99849 |
|
7.2.2013 22:03:42
tak ja to mam treba jinak :-D od malicka dalekozraka, bryle mam od 3 let.. puvodne dioptrie cca 5,5, teraz mam ocni vadu kolem 2 (jedno oko min, jedno vic) a bryle nenosim..
|
| evaviki | 99849 |
|
7.2.2013 22:01:45
Ahoj, urcite chodte na ocni.. muj syn ma dioptrie cca 2,5 a 2,75.. Tento pristroj mu nameral 0,5 dioptrie.. Pytala som sa na ocnom, ako to je mozne a dr. mi povedala, ze deti si dokazu ocnu vadu korigovat same, takze ked sa pozru do pristroja automaticky zaostri a vtedy je ta vada nizsi ako ve skutecnosti.. ze to meria nakolik si dite dokaze zrak korigovat same..Ale aby si sa nedesila, zrovna vada do tych 3 dioptrii (dalekozrakost) sa zvykne do dospelosti sama upravit.. Ide len o to, aby mala pripadne bryle na cteni, kresleni.. Takze urcite na ocni, nech mate klid.. prve cislo by mali byt dioptrie (to, ze je tam + znamena dalekozrakost), druhe cislo urcuje astigmatizmus, co je nepravidelne zakryvenie rohovky - sposobuje mierne skresleny obraz.. nic vazne to nie je, ale dr. posudi, ci by neboli vhodne bryle..
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
7.2.2013 21:49:21
Tahle firma obvolava skolky a snazi se vmezerit a vysetrovat. Je to dobry kseft, i kdyby sla jen pulka deti.
Jenze nevysetruje doktor, jen nejaky vyskoleny pracovnik s pristrojem. Nektera reditelka s nimi vybehne, jina ne ![]() |
| Janička1 | 79261 |
|
|
7.2.2013 21:07:23
Veverko děkuji, jak je tedy možné, že mi napsali, že je vše ok
to nechápu tedy ![]() |
| veverkaa |
| • |
7.2.2013 20:11:33
naměřili dítěti dioptrie a astigmatismus. vzhledem k tomu, že to bylo ve školce a nedělal to pravděpodobně lékař, tak bych na kontrolu vzala dítě k doktoru a ten třeba ani nezměří žádnou vadu a řekne, že je vše ok.
|
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
7.2.2013 19:27:45
"ubývání" s eprojeví spíše u krítkozrakosti a hlavně v dospělosti
ale je to mnohem složitější. U kluků jsme rádi, že se to zatím snad "zastavilo" a nepřibývá dále![]() |
| Muumi | 41406 |
|
7.2.2013 18:55:56
No u nás ve školce taky nabízejí všelijaké kraviny (naposledy fotokresba, vystaveného vzorku jsem se fakt lekla). Taky nám občas cpou reklamní materiály no leccos. Taky mi to vadí, ale co nechci, holt nekoupím. Nevím, jak to tahle konkrétní firma prezentuje, jestli nějak hrajou na city apod.
Mnohem víc by mi vadilo, jak tu někdo psal, že dítě přišlo s papírkem, že si ho vybrali filmaři - čili někdo si přišel do školky okukovat děti, aniž by to rodiče věděli předem. To mi připadá děsný. Toto mi nevadí. Můžu si pomyslet, že to je reklamní opruz a když to nezaplatím, tak holt paní ředitelka nebude mít brýle, no... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.