Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
11.12.2012 21:39:54
no kdyz se mi po porodu zhorsil zrak, taky jsem si skocila na ocni. Byla jsem tam tak 10 minut, zmerili mi oci na pristrojich z roku jedna dve, dali recept na bryle, pry to budu mit asi o 100kc levnejsi a poslali me domu.
Kdyz jsem usoudila, ze v optice zadny poradny vyber a neskutecne ceny, skocila jsem si v nemecku k fielmannovi /optiky po celem nemecku/, tak mi ty oci taky jen premerili /na lepsich pristrojich a byla jsem tam minimalne pul hodiny/, namerili jine hodnoty a od te doby mam bryle od nich a dobre vidim. Jednou za cas si u nich necham oci zdarma premerit, jestli nepotrbuju jine dioptrie. Vsechno vporadku. Takze na ocni bych uz nesla ani nahodou. Optika mi staci ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
11.12.2012 19:59:08
Myslím, že nerozkapou.
Pokud jde jen o krátkozrakost, prohlédnou ti oči na přístroji, změří tlak, vyzkouší zrak pomocí čtecího zařízení a pak vyzkouší dioptrie pomocí čoček. |
| Kreaty | 128225 |
|
|
11.12.2012 18:28:23
záleží na diagnoze s čím tam jdeš, mně rozkapávají vždycky, řídit po tom nemůžu 5-8 hod.
|
| veverkaa |
| • |
11.12.2012 18:09:39
jo a jestli se ti zhoršil zrak, tak ti pak dají ještě korekci, co potřebuješ. nasadí ti zkušební obrubu s různými čočkami a pak odejdeš s receptem.
![]() |
| veverkaa |
| • |
11.12.2012 18:08:30
spíš ti je nerozkapou. vyšetří na autorefraktometru (krabice, kam se podíváš a budeš se koukat na nějaký obrázek), vyzkouší tvůj zrak bez brýlí čtením písmen na desce, změří ti nitrooční tlak (jen "fouknou vzduch do oka"). nic hrozného, odbyto za pár minut.
|
| TS Garp | 132511 |
|
|
11.12.2012 17:15:31
Já taky neměl, posadily mě na židli na nos mi nasadili špinavé zamaštěné pseudobryle a začali mi zkoušet dioptrie, nějakej nitrooční tlak je vůbec nezajímal. A co tam chci pomalu taky ne. Takže jsem odešel a už mě "tam" nikdo nedostane, asi jim to vadit nebude ale příště si k jakémukoliv lékaři obléknu triko děkuji odcházím.
![]() ![]() ![]() |
| Rebeccca | 15727 |
|
|
11.12.2012 17:05:01
Zítra jsem objednaná na oční - zhoršil se mi zrak - a bojím se, že mi rozkapou oči a neodjedu autem. Rozkapou - nerozkapou? Proč se rozkapávají oči? Jak dlouho potom trvá než se oči dostanou do normálu a budu moci odjet?
Díky za každý postřeh, nemám s očaři vůbec žádnou zkušenost, tak trochu nevím co mě čeká ![]() |
| štěpánkaa | 100291 |
|
|
18.10.2012 22:30:32
withwp, to nwní pravda, i astigmatismus se mění - k lepšímu, k horšímu, různě
![]() |
| withep | 93862 |
|
|
10.10.2012 11:31:28
A o jaké dioptrie jde? Může to být krátkozrakost, dalekozrakost, astigmatismus. Astigmatismus je vrozený a nezlepší se. Krátkozrakost? Ta je u malých dětí fyziologická, může mít třeba 3 dioptrie, ale vidí dobře, protože dětské oko je velmi flexibilní a doostří to. Takže pokud je to hraniční, některý očař brýle dá, jiný nedá, některý počká 3 měsíce, některý rok... Na jednu stranu se může zdát zbytečné dávat brýle, když to oko doostří, na druhou stranu se nevyvíjí jen oko, ale také koordinace oko-mozek, a tak je důležité, aby děti viděly dobře. Ještě něco jiného je, když se dioptrie v očích liší, tam hrozí šilhání a tupozrakost, se kterou se dá něco dělat jen do 7 let.
|
| Jarča, Honzik 9/04, Michi 9/08 | 58511 |
|
|
10.10.2012 10:57:30
Nas mladsi dostal bryle pred tremi tydny. UZ loni nam dr. rekla, ze je s nejvetsi pravdepodobnosti bude potrebovat, letos jsem byla u dvou ocaru, kteri nezavisle na sobe potvrdili 1,5 dioptrii. Ony totiz deti jsou dalokozrake a zrak se vyviji prave do tech sedmi let, u naseho mladsiho, se to vyvijelo moc rychle, pisu to laicky a uz to sklouzlo do kratkozrakosti. Prave oko pracuje pouze na 30% (doufam, ze to pisu dobre). Za tri mesice mame kontrolu a uvidime dal. Musim ale rict, ze si na brylecky rychle zvyknul, sam si je vybral, vi, ze v telocvicne ve skolce, kdyz hraji s balonem, tak si je ma sundat, a zase si je sam bez rikani nasadi i rano maze hned pro brylecky. Asi je to tim, ze sam zjistil, ze s brylema vidi mnohem lip. A hlavne jsem to u neho poznala i bez doktora, ze spatne vidi, kdyz koukal do dalky, tak strasne mzoural a snazil se zaostrit a casto si stezoval, ze ho boli hlava.
Drzim pesti, at se vam bryle vyhnou, ale i kdyz ne, neni to zadna velka tragedie. Ja sama mela bryle 22 let a pred dvema roky jsem byla na laseru. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.