Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Kudla2 | 58452 |
|
|
16.12.2018 9:58:45
Libiku,
ono to za určitých okolností heroické i docela je. A ta rodina u toho musí normálně fungovat. Zmiňovaný milovaný pes by mi třeba nevadil, ale co kdyby těch milovaných zvířat bylo třeba pět, případně bys ještě měla už nějaká vlastní? |
| libik | 142094 |
|
|
16.12.2018 9:53:32
Kudlo, trošku jde o to, že i velmi starý a nemocný člověk je pořád člověkem a má právo na svou důstojnost, Pečující rodina si nepořizuje štěně, ale chce umožnit svému členu nějaké rovnoprávné podmínky života.
Ono to vypadá heroicky, pečovat o někoho. Ale smysl to má jenom, když se nepanuje, ale respektuje. Jsme trošinku u Dědovy mísy, že.. |
| Grainne | 67561 |
|
|
16.12.2018 9:49:26
Kudlo, no jednou možná budou stát jako prosebníčci ve stejné situaci....a pak si budou přát být respektováni i se svými chybami a zvyky. Nejde jen o kouření, varany tedy pomíjím, ale třeba milovaného psa, nebo ohyzdný obraz pradědečka v životní velikosti...
Vždyt jim nebude čadit pod nos. |
| libik | 142094 |
|
|
16.12.2018 9:44:58
"Varany by Rodina schválila, kdežto kuřák je něco jako vrah, vlastizrádce a ničitel bytů."
![]() Dobrý, Ruth ![]() |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
16.12.2018 9:42:14
Grainne,
opomíjíš to, že někomu může kouření vadit i bez diktátu jakýchkoli elit? Prostě proto, že to vadí JEMU? A s tím "na starý kolena převychovával" - představ si, že si Tě rodina Tvého dítěte ochotna vzít k sobě - opravdu po nich budeš zcela samozřejmě požadovat, aby se přizpůsobili Tobě i ve věcech, který jim vaděj, tedy starali se o Tebe a ještě se museli cítit blbě ve vlastním bytě? Já vím, že to není jednoduchý, možná bych s tím kouřením taky vyměkla, ale nelíbí se mi tak moc preferovat to kouření před zájmy té pečující rodiny, neb to není žádná sranda. |
| neznámá | 91073 |
|
16.12.2018 9:37:42
Nemyslím, že jen rodina je protikuřácká.
Řekla bych, že celá společnost otočila. Neznám asi nikoho v mém věku, kdo by kouřil doma, vlastně i kuřáků znám hodně málo. A je to faj. Ještě by se mohlo omezit pití kafe, to je taky pekelný smrad. ![]() Tchán netchán, u nás by skončil na vejminku, doma bych kuřáka nechtěla. |
| Grainne | 67561 |
|
|
16.12.2018 9:35:46
Dovolila bych i tu kolonii varanů a smečku fretek...
Co sám nerad, nečiň jinému, nerada bych, aby mě někdo na starý kolena a takřka smrtelný posteli převychovával k obrazu svému, podotýkám svému, protože náhled na to, co je zdravé a nezdravé, hygienické a nehygienické, či páchnoucí, nebo vonící, se mění podle trendů,které si nadřazeně stanovují různé rádoby elity. Dá se žít i bez toho, aby jim člověk podléhal. Lepší čadící dědeček v mý domácnosti, než tyhle cizí moudra v mý hlavě. |
| Ruth | 147384 |
|
|
16.12.2018 9:32:09
Varany by Rodina schválila, kdežto kuřák je něco jako vrah, vlastizrádce a ničitel bytů. Varánkům by se vymýšleli jména a pochoutky, dědeček si může leda nas.at.Líbí se mi, že Zufi dala úplatek sestře, aby pána vyvezla 3x denně na dvorek. Doma bych zavedla takovou sympatickou přísnost - dědo, nejsme ve špitále, ale ani v báru, takže cca 5x u otevřenýho okna a když víc, maxi 2-3, jojo, už nic není co bývalo. Hlavně že bude s nima. |
| libik | 142094 |
|
|
16.12.2018 9:17:34
Člověk by řek, že Zufi hodlá pořídit dědečkovi do pokoje kolonii varanů a smečku fretek
![]() |
| libik | 142094 |
|
|
16.12.2018 9:15:57
Okolíku, já si myslím, že do bytu 4 plus 1 se 3 dospělí lidé vejdou, i když vlastní činžák, nevím z jakého důvodu dedečka separovat.
Hysterie okolo kouření je pro mě rodindkářský fenomen stejně jako skromná žena, co uvaří kuře na čtyři obědy navzdory stotisícovému platu, v reálném světě pravděpodobný jako setkání s mimozemťanem. A to dávno nemiluji(cigára) jako za mlada, z druhé strany mě poslední dobou překvapuje, že hodně lidí prestižních povolání kouří na tajňačku neb je jim to blbé. Před lety mi kamarádi při osobním setkání po čase vyjevovali svá milostná dobrodružsví, teď mi v hodně důvěrné chvilce poprosí o jednu cigaretu a musím přísahat, že to nikomu neřeknu, to jsme to dopracovali ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.