
Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| *Owls* | 35567 |
|
|
8.11.2017 8:47:26
Jsem alkoholová kuřačka. Piju málo, takže taková nějaká kvartální kuřačka. Pokud si dám alkohol, bezpečně dostanu chuť na cigaretu. Na kávu do kavárny zajdu bez potřeby kouřit. Do vinárny už prakticky nechodím, protože vycházení na cigaretu ven mě nebaví a jsem si vědoma toho, že hulení, povídání a smích, zejména v noci, musí rušit lidi, kteří bydlí okolo. Ale je fakt, že i před zákazem jsem chodila hodně málo.
|
| jak | 39257 |
|
|
8.11.2017 8:29:34
Do kavaren skoro nechodim.
zakaz koureni vitam. |
| Kudla2 | 58452 |
|
|
8.11.2017 8:22:19
Já jsem teda nekuřačka a do kaváren moc nechodím, ale kdyby se tam kouřilo, tak bych nechodila vůbec. Nestojím o kafe a dort ve smradlavým prostředí.
Jednou jsem takhle musela (měla jsem s někým spicha a jinde nebylo volno), a byl to hnus fialovej, ten smrad dost rušil. |
| Z+2 | 109449 |
|
|
8.11.2017 8:09:49
Tohle mně vždy šokuje, že se najde někdo natolik debilní, že nechápe, že stát ve veřejném prostoru může regulovat činnosti poškozující, životy nebo zdraví ostatních? Taková míra hlouposti je pro mně zarážející.
|
| Thea + 2 | 93496 |
|
8.11.2017 7:57:59
Chodím tedy do restaurací, ne do kaváren, rozdíl je, že teď už můžu kdykoli, dřív jen v době, kdy se tam nekouřilo, protože to stejně bylo cítit i když jsme byli v nekuřácké části. Za mě super.
|
| Žžena | 83005 |
|
8.11.2017 7:31:20
Ta posloupnost odlivu zákazníků hospod nebyla EET > zdražení > odliv.
Ten odliv už začal dávno před EET, lidi přestali chlastat v zařízení, pijou doma pivo koupený v supermarketech, když chtějí spářku, spíš grilujou na zahradě, než aby šli do hospody. Tento trend, že české hospody hynou na úbytě, přišel dávno před EET a protikuřáckým zákonem, ty to tak maximálně dorazily, ale ty poklesy tržeb (ačkoli žijem v konjunktuře) byly už mnohem dřív. U nás na vsi skončila hospoda těsně před EET, nikoli kvůli EET, ale proto, že tržby šly meziročně tak dolů, že to sotva pokrývalo nájem a hospodský šel makat do stavebnictví, aby uplatil hypotéku na dům a náklady rodiny. A další zkušenost: v Prostějově, což není úplná řiť, není otevřena o víkendu jediná restaurace, nikdo tam nechodí. Kamarád má tradiční restauraci v centru a říká, že víkend je totálně mrtvej, kromě pár skalních pivařů na sobotní podvečer, takže už ani neotevírá. A to byla sobota špička, rodinné obědy, romantické večeře, večerní pitky... dnes nic. |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
8.11.2017 7:15:18
Libik, zila jsem ve Francii, zrovna kdyz zakazali koureni. Tam se hulilo MNOHEM vic nez u nas. Chytala jsem to z prvni ruky, nebot jsem mela spolubydlu kuraka a brigadnicila jsem pri studiu v chic restauraci. (Studium i restaurace obnasely dalsi kvanta kuraku.)
No a po zakazu - proste se jen prestalo hulit v hospodach. A nic zasadniho se v tomto narode revolucionaru nestalo. Naopak zasadni vliv na hospody melo i zde zdrazeni - driv, pri prechodu na euro. U nas holt nastalo zdrazeni i zakaz koureni najednou. Dozivajici kuraci s sebou stahnou i mladsi. Bud tak, ze zacnou taky, nebo second hand kourenim. Vidim na vlastni oci deti kuraku. V podstate denne. Hele, byla bych jeste radikalnejsi - zakazala bych ho i doma, kde jsou deti a v autech, ktere vozi deti... |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
8.11.2017 6:52:22
Mimina/batolata v hospode nevadi, pokud je rodice radne administruji. Pokud to rodice nezvladaji, vadi i na divadelnim predstaveni pro deti.
Dotycne syry byly LEVNE a KVALITNI dovazene primo z Francie. Slo o privydelek pana, ktery je bral kazdy mesic cestou ze sluzebky, koupil si kvuli tomu chladirensky vuz a doma meli specialne upravene prostory s chladaky, funkcni HACCP, vse schvaleno a kontrolovao hygienou (oceni ten, kdo vi, co to obnasi). Takze to nemelo nic spolecnyho s podnikama na hlavni tride, ktery se tvarej, ze nabizej luxus. Ale taky to nebyly fejky ze samosek. Pojizdna projejna to samy. Zadnej velkej vejvar, spousta prace, ale obchod babickam az pod nos. Jako problem vidim, ze stat likviduje aktivitu lidi, kteri maji chut a silu se zabyvat necim, co znatelne byt nikoli zasadne zvysi kvalitu zivota jim i okoli. Celek se sklada z malejch veci. |
| libik | 142094 |
|
|
8.11.2017 6:35:29
Ale já nepochybuji, že budoucností lidstva je nekouření, už dneska je to podezřelý koníček. Otázka je, jestli musel být pro dožívající kuřáky ten zákon takový (když u nás stále kouří každý 3. dospěký občan)
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
8.11.2017 6:27:31
Libik, mas pravdu, hnusni stamgasti maji pravo ;-) pokud je obsluha/majitel snese, ovsem ja o nich nepisu.
Smrduti stamgasti, o nichz pisu, meli a maji hospodu a budou v ni pobyvat tak dlouho, jak si to hospodsky bude prat. Pro ty, kdo nechteli nasmradnout, byla uz davno otevrena jina, ktera zpusobila, ze do smrdute prestala chodit vetsina lidi. Nova hospoda si vede slusne, vydelava a lidi do ni normalne chodi. Od te doby se hospodsky z knajpy a stamgasti drzi silou vule. Vetsina chodi do nesmrdute. Jak to v jedove chysi vypada ted, nevim. Kdo vi, jestli nemaji panove soukromy klub. U nas doslo k marginalizaci putyky z vule lidu. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.