| simiki+koťátko 03/07 | 44774 |
|
|
8.2.2016 10:16:17
Mimo to, tento člověk, můj bývalý, kouří denně dvacítku, a má celé roky otevřenou ránu na noze, která mu mokvá, a nohu, lítko, má celou černou a víceméně jakoby "děravou" (abnormálně špatné žíly). ani to ho nepřimělo přestat kouřit.
|
|
|
8.2.2016 10:13:27
Právě proto si myslím, že bych na OSPODu uspěla, taky jsem astmatik (beru kortikoidy), a není vyloučené, že by toto mohlo postihnout i dcerku. A rakovina u nás v rodině je opravdu úspěšná, tedy je zajímavé, že u žen, naši chlapi se (díkybohu :) dožili vždy dlouhověkosti navzdory všem zlozvykům.
|
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
8.2.2016 10:10:24
Ale víš co by možná šlo?
Běž za dětským doktorem a nech napsat vzhledem k rodinné anamnéze ( rakovina) vyjádření, že se nedoporučuje, aby se dítě pohybovalo v zakouřeném prostředí. Pošli bývalému mail s tím naskenovaným vyjádřením. Něco ve smyslu, že jsi ráda, že se malá s ním stýká a že má hezký vztah s jeho přítelkyní i její dcerkou, ale že si nepřeješ to kouření v bytě, když je malá u nich. Vše korektně, bez urážek a v dobrém. Korespondenci si ulož. V případě, že to nepomůže, tak si to vytiskni a zajdi na OSPOD. |
|
|
8.2.2016 10:06:11
Naši kouřili doma téměř celé naše dětství. I v jídelně, kde se jedlo. ( ale myslím, že v obýváku ne). I po štědrovečerní večeři si museli dát čouda, až pak se šlo ke stromečku. Když mi bylo asi 13, tak si udělali doma kuřárnu ( vedle garáže) a za 2 roky s tím sekli úplně a už se k tomu nikdy nevrátili.
Nicméně teda musím říct, že jsme nijak zvlášť jako děti nemarodily. Marodím víc teď a je to ze stresu převážně. |
|
|
8.2.2016 10:04:43
Juliett, věř mi, že dítko smrdí na jeden metr, nedá se to vydržet, ji smrděla včera i malá kabelka, co měla s sebou, prostě jako smrděla jako by si právě típla cigaretu. Smrděly ji vlasy.
|
|
|
8.2.2016 10:03:07
Yanko, vzhledem k tomu, že u nás v rodině VŠICHNI (tedy ženy převážně) umřely v celkem nízkém věku na rakovinu, popř. ji úspěšně přežily, se mi toto tvrzení nezdá jako vhodné, spíš mírně úsměvné.
|
|
|
8.2.2016 10:02:08
Ne. Maximálně by s ním promluvili, ať nekouří doma.
Ale rozhodně by sis nevymohla, že mu nebudeš dítě dávat. |
| Kalamity YANKA | 95278 |
|
|
8.2.2016 9:56:26
Po určité psychické formulaci bude bolet bříško i z čerstvého vzduchu
![]() Jsme kuřáci oba, doma se u nás kouř přes zimu jen jedné místnosti, i když máme malý byř, není problém si začudit u otevřeného okna, abych nemusela na mráz. Pokud někdo bude rvát děti tím, že "kouř z cigret je špatný" je to sice pravda, ale to dítě si z toho udělá "berličku" pro cokoliv ostatního. Vahzujeme děti, stylem "přijď za chvilku, teď kouříme" a vědí. Pokud jí otec neumožňuje se "uklidit jinam" než on so chce monstózně kouřit, je to blb, ale co se dětí týče, měly by mít přednost. Nekouřila jsem v bytě dost dlouhio. Aź co měly děti samostatný pokokíjíček. A patřičnou výbavu. Kdyby třeba neměly u sebe v pokoji televizi a chodily se dívat k nám, jako my zamlada, nekouřila b\ch v bytě vůbec. To už je spíš moje pohodlnost a možnost domluvit se s dítětem, které netevá hysterickým řvaním na tom, že musí být echt tady ![]() |
|
|
8.2.2016 9:55:59
Já si myslím, že kdybych si dupla, tak bych dokázala přes OSPOD, aby tam prostě nejezdila (nevyhovující prostředí pro dítě). Opravdu, nebýt toho, že si s dcerkou přítelkyně strašně moc rozumí, opravdu jako dvojčata, a holky se na sebe moc moc moc těší, tak bych udělala bugr. Jen přemýšlím, jestli to bříško může být z toho, když dr nic nenašla.
|
|
|
8.2.2016 9:52:21
Jo, je
![]() |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.