| libik | 142094 |
|
|
23.2.2022 20:55:52
Huso, tak si najdi nějaké video skutečného absťáku, kdy lezeš po zdi, mlátíš hlavou do trubek a může tě to i zabít. A řekni takovému člověku "jsi prima chlap, ale nemáš pevnou vůli"
![]() Můžu s tebou částečně souhlasit ve tvrzení, že to může být vrozené jako smysl pro humor, který vůlí taky nijak neovlivníš. |
| Monty | 129940 |
|
|
23.2.2022 20:55:38
Rigel,
no, tady se ovšem vyloženě nabízí otázka, jestli náhodou není nechat se sežrat příšerou projevem slabé vůle. ![]() |
| Rigel | 156451 |
|
|
23.2.2022 20:54:06
a nakonec je sežere nějaká příšera, jako Djatlovovu výpravu, se mi hned vynořila v mysli.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
23.2.2022 20:52:25
"oba členové mojí rodiny, kteří byli kuřáci, na rakovinu umřeli krátce po šedesátce. Maminka, která nekouřila, se dožila ve zdraví 86. Pro mě je to jasná zpráva."
Huso, to je velmi malý vzorek na nějaké závěry. Mně je kouření hodně protivné a jeho negativní dopady na zdraví nezpochybňuji. Ale je to jen jeden vliv z mnoha, není to zdaleka tak jednoduché, jako že kouří - umře brzy, nekouří - umře pozdě. |
| Monty | 129940 |
|
|
23.2.2022 20:48:32
Ruth,
a užijí si přitom spoustu zábavy, když se navzájem povzbuzují vzpomínkou na stále živý odkaz Felixe Dzeržinského. ![]() |
| Stará husa | 154854 |
|
23.2.2022 20:45:27
Libiku, právě, že to není vůbec snadné. A netvrdím, že slabá vůle je charakterová vada. Je to prostě vrozená vlastnost, jako smysl pro humor. Někdo má a někdo nemá. Ti tvoji dva známí zjevně nemají, což nevypovídá nic o jejich charakteru. Mohou to být úžasní lidé, ale holt bez vůle a každodenní disciplíny nezhubnou ani nepřestanou pit.
|
| Ruth | 147384 |
|
|
23.2.2022 20:43:10
Mně ten výraz - silná vůle - vyvolává představu mladých komsomolců, jak putujou přes Ural, bez jídla, v mrazu, s nepřítelem v zádech.
|
| Monty | 129940 |
|
|
23.2.2022 20:29:30
Libiku,
ona se totiž v té svaté válce proti všemu nezdravýmu zlu světa pomíjí skutečnost, že je jistý a ne zrovna zanedbatelný rozdíl mezi závislostí na požitku a závislostí na sebedestrukci. Taky jsem zažila u kamaráda ošklivou závislost, kdy byl dotyčný schopen vypít i pivo, do kterého si předtím nablil. Umřel krátce po čtyřicítce, odešla mu slinivka. Jenže takhle každá závislost nejen nevypadá, ale ani nekončí. Závislost na domnělé nezávislosti je možná zdravější fyzicky, ale psychicky to s lidmi dělá strašlivé věci. ![]() |
| sovice | 18997 |
|
|
23.2.2022 20:17:17
Monty,
já tu píšu blbosti a ty tak trefně ![]() |
| libik | 142094 |
|
|
23.2.2022 20:17:13
Huso, malá pneumatika kolem pasu, když je žena v důchodu a nechce se stát modelkou, není problém, který by vyžadoval nějaké sebelámání.
Zažila jsem ale 2 lidi, co měli fakt problém se závislostmi. Jeden byl alkoholik, který se roztřásl, když viděl ústní vodu Listerine a musel ji vypít. Druhý byl morbidně obézní (kolem 200 kg na 170 výšky) a načapala jsem ho, jak usedavě pláče nad prázným kastrolem.(obviňoval se, že nevydržel a snědl to) Oba dva mají velké problémy se zdravím a se sociálním životem, nenmají partnery, nemají práci (oba přežívají na brigádách) , nemají ani moc přátel. Fakt si myslíš, že pokud by to bylo tak snadné, že by to nezměnili? Oba se se střídavými úspěchy léči pod odborným dozorem, alkoholik byl již 5x na odvykačce, obézní shodil 46 kilo a podstoupil bariatrickou operaci, stejně mu jde opět váha nahoru. Jsou bez charakteru? Bez vůle? ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.