Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Gavašetka | 111364 |
|
|
17.5.2019 18:07:53
Champix ti pomůže s fyzickou závislostí, ale tu psychosociální si budeš muset srovnat v hlavě a budeš si muset vytvořit nové rituály. Píšeš o kouření docela s láskou, takže než bych se pustila do kupování Champixu (i čehokoli jiného) , tak bych se ještě podívala na motivaci ke změně. Záleží hodně na tom, jak moc jsi fyzicky závislá a jak nepříjemné bys měla absťáky, možná by ti stačil i náhradní nikotin, který bys postupně snižovala. Už tě kouření otravuje a těšíš se na život nekuřačky, nebo je to zatím spíš racionální rozhodování?
|
| libik | 142094 |
|
|
17.5.2019 17:20:07
S tím mateřstvím si to pamatuju, nedělalo mi to sice "zle", ale měla jsem jasno v tom, že jednou přijde den
![]() |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
17.5.2019 11:58:30
zkusit nějaké potravinové doplńky
Mám. To, co navrhuješ, i další. Je mi líp, ale ne pořád dobře. Nečekám, že to půjde rychle. ![]() |
| Barbs | 134888 |
|
|
17.5.2019 11:49:56
Martino, nechceš zkusit nějaké potravinové doplńky? Možná by mohlo pomoct Reishi, taky užíváme. A na žíly mi opravdu pomohla kombinace 500mg Rutin a 1000mg Céčko retard, účinky byly vážně cítit. Ať je brzy lépe, se vším se dá něco dělat
![]() |
| Barbs | 134888 |
|
|
17.5.2019 11:42:00
No a snažím se na sebe nejít po zlém (je to škodlivé, předčasně umřu, škodím si, atd
) ale naopak po dobrém. Starat se o sebe, sport, spánek, kontakt s kamarádkama, sex, apod. Pocit osamělosti prý škodí cca jako 15 cigaret denně, a stres je největší zabiják Když se budeš mít celkově dobře, uděláš pro sebe asi více, než když budeš trpět, a třeba to pak půjde lépe a samozřejměji. Kolik kouříš denně? Já jsem měla začarovaný kruh, věděla jsem, že chci přestat, a tak jsem vždycky kouřila hodně, dokud ještě můžu Dokázala jsem to omezit s vědomím, že přestávat nemusím. Těch technik je hodně, mnohé mohou pomoct a champix má myslím i dost vedlejších účinků, mrkni na diskuse. |
| Martina, 3 synové | 101865 |
|
|
17.5.2019 11:39:34
můj táta po mnoha letech abstinování trpěl chutí (touhou)
Já jsem měla chuť na cigaretu od nejútlejšího dětství, chutnalo mi to od prvního šluku a chybělo mi to, i když jsem kvůli mateřství nekouřila několik let. Nemám naději, že se to změní. ![]() |
| Barbs | 134888 |
|
|
17.5.2019 11:36:05
Děkuji, jsi milá
Já už jsem to párkrát i vzdala (jako že už přestávat nebudu), s pocitem, že mě ta touha neopustí nikdy a že je ten boj už nevýhodný. Že se raději budu o sebe starat různými jinými způsoby, nikdo prostě není dokonalý. Ale teď myslím, že můžu být možná těhotná, tak jsem si žvýkačky zakázala, dokud nebudu mít jasno. Je to 5 dní a úplně se mi kroutí pusa I pokud budu mít ještě mimi, po odstavení se k žvýkačkám velmi pravděpodobně vrátím, ta touha mě přesně jak píšeš nepřešla ani po letech. Ale pro sebe už vím, že je to ten nikotin, ne samotné kouření (kouřila jsem ráda a hodně, ale od toho se odvyknout myslím dá), s čím se mi nechce rozloučit... |
| libik | 142094 |
|
|
17.5.2019 11:29:07
Barbs, já právě vím,že můj táta po mnoha letech abstinování trpěl chutí (touhou) a to já nedám.
To ty máš můj obdiv ![]() |
| Barbs | 134888 |
|
|
17.5.2019 11:24:12
Libik držím palce, pro některé (např. pro mě) je to fakt boj... Já nekouřím přes 11 let a začít nechci, nechybí mi to - ale už dva roky mám zpátky náhradní závislost, nikotinové žvýkačky. Zkoušela jsem přestat mockrát a fakt mi to nejde, nepomáhají ani načtené motivační věty (nejsem kráva, abych žvýkala apod.) Určite to ale stojí za to, je to "jenom" v hlavě. Jestli to dokážeš, máš můj obdiv
![]() |
| libik | 142094 |
|
|
17.5.2019 10:18:24
Slído, taky bych se ráda dopracovala k takto společenskému kouření (krabka na týden), to by byla krása a požitek, ale to fakt asi nejde.
Jinak jo, chápu a mám to stejně (vyjma náchylnosti k virozám, vysvětluju si to tak, že jsem otužilá, já jsem venku se psem v každém počasí) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.