| Stará husa | 154854 |
|
29.11.2024 15:40:16
Ropucho, jednou po rozvodu mě kamarádka s manželem vzali autem na půlnoční, ale v kolik to bylo, už se nepamatuju. Mně mše nic neříká, je to pro mě nuda, ale tam aspoň hezky zpívali. Podruhé to už zažít nemusím.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
29.11.2024 15:26:50
"jednak už jsme o půlnoci dávno spali."
Ony ty půlnoční až úplně o půlnoci nebývají. Je to jen název. Bývá to spíš o něco dřív. O půlnoci už spím i po půlnoční. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.11.2024 15:24:21
Huso, ona půlnoční se obvykle slouží dříve než o půlnoci, v deset, v jedenáct, někde pro rodiny s dětmi i dost brzy z večera. (To jen tak faktická poznámka.)
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.11.2024 15:21:48
Štědrodenní procházka musí být, tu si nenechám vzít. Nebo projížďka na kole. Minimálně hodinu vyšetřím vždycky. Zamakám předtím i potom, klidně v noci, ale trávit celý den v bytě, to ne. A pak ještě nutím potomky jít pěšky na půlnoční (a zpátky). Jednak potřebuji vzduch a jednak mám ráda tu atmosféru.
Jako děti jsme také chodívali s tatínkem, do ulic, okukovat světýlka v oknech, na hřbitov... Později rodiče vystrčili samotné nás děti, aby měli čas a klid na přípravy večeře a nadílky. Já vystrkuji především sebe, zbytek rodiny by v bytě i vydržel (Malé děti tedy ne, s těmi jsme se vždy venčili intenzivně, ale jako velcí už to tolik neocení.) |
| Stará husa | 154854 |
|
29.11.2024 15:12:03
U nás bylo zvykem chodit dopoledne na Štědrý den na hřbitov. To dodržuji dodnes. Protože jsme na Štědrý den neobedvali, resp. měli jen něco malého, tak večeře bývala cca v 5 odpoledne, rozdaly se dárky a akorát byl čas na pohádku. Na půlnoční jsme nechodili, jednak jsme ateisti, jednak už jsme o půlnoci dávno spali. U nás se chodilo spát v 10 nejpozději.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.11.2024 15:10:26
poslední roky jezdíme na šd k sestře a slavíme u ní, původně i s našima, teď už jen s tátou... tam procházku nestíhám, ale dokud jsme slavili doma, chodili jsme po večeři všichni, mezitím nám ježíšek nadělil dárečky pod stromeček
a bylo to úžasné, kolikrát i nějaká ta vločka poletovala, všude ticho, klid, sem tam pejskař, za okny svítily stromečky a světýlka, na některých zahradách ozdobené stromky... a kupodivu děti vůbec nespěchaly ke stromečku, užívaly si to natahované čekání ![]() teď s nimi chodí jen muž, berou s sebou sestřiny psy a my se sestrou sklízíme po večeři a nahrneme dary pod stromek... procházka mi chybí, ale i tohle je fajn... no, díky za tuhle diskuzi, pomalu jsem se provzpomínala k příjemnému těšení se ![]() |
| kosatka2 | 89902 |
|
|
29.11.2024 14:45:32
Zimní procházky jsem taky milovala jako dítě. Chodili jsme s dospělými muži, protože ženy doma chystaly večeři. Zasněžená Praha, omrknout betlémy v kostelích. Nebo na hřbitov. Dnes mi to moc chybí. Tehdy ještě lidé dávali betlémy do oken.
když byly děti malé a ve škodícím věku, požádala jsem rodiče, kteří k ním vždy na ŠD chodí, jestli by je třeba nevzali na 1-2 h ven. Vrátili se cca za 20 minut, že jim je zima. Takže místo klidného prostírání jsem tam měla vynervovaná mrňata a mé rodiče, kteří furt mluví a furt něco řeší. Teď už děti více pomáhají, škodí jen 1 a manžel je venčí sám. Ale chybí mi ta procházka, jen ji prostě nestíhám. Vloni jsme udělali pražskou zimní procházku spojenou s návštěvou mše za zemřelé na FFUK. Chumelenice, břečka, slzy. A bylo to velice očistné vzhledem k událostem. Letos tam do víkendu taky zkusím nějakou procházku s kostelem nacpat. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.11.2024 14:35:49
Rose, to je krásné, rodinná idylka
![]() Televizi nemáme, ale po návratu z půlnoční, když všichni jdou spát, si pouštím rádio, sváteční vysílání na Vltavě. Sedím u něj přes půlnoc, koukám do světýlek a nechávám v hlavě doznít všechen ten rodinný humbuk. Který pak ráno začíná nanovo ![]() |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
29.11.2024 14:06:37
my vlastně asi nikdy neviděli štědrovečerní pohádku, ačkoliv jsme je vždycky měli rádi... ale holt večeře, procházka, stromeček, dárky, a tv se pouštěla až pozdě večer
![]() a to ještě jako děti jsme se pak sbalily pospíchaly na půlnoční, takže na tv jsme pak koukali až po návratu a to byl nejčastěji už nějaký film s burianem ![]() a vždycky jsme chtěly, aby přijela na vánoce i babička s dědou, pak to bylo opravdu slavnostní, oni už pak nechtěli moc jezdit, že je to zmáhá, ale většinou jsme je stejně ukecaly když totiž byli u nás, bylo jisté, že budou i zimní procházky, na to si oba potrpěli, na rozdíl od našich rodičů a my jsme milovaly chodit s nimi na procházku, jak se člověk hezky vyvětral, většinou šel i táta, takže proběhla koulovačka, vyblbli jsme se a vrátili se akorát se soumrakem, zasedli k cukroví a pohádkám a bylo to fajn ![]() no a teď pohádku taky nikdy nestihneme, tv se pouští taky až hodně pozdě a většinou stejně spíš nějaká hudba jen jako podkres, někdy ani to ne... takže pak si hlídáme, kdy bude repríza ![]() |
| rekla | 105489 |
|
29.11.2024 13:55:34
My jsme pravidelně měli u štědrovečerní večeře u stolu babičky, dědy, rozvedené strejdy, prostě toho, kdo by byl sám.
A jedna moje babička strašně mlaskala, tedy ne jen u štědrovečerní večeře, pořád, ale jak byla ta slavnostní atmosféra, tak to bylo obzvlášť rušivý. My jsme z toho s bráchou měli strašnou srandu a bylo to takový to že víš, že nesmíš, ale o to víc se ti chce vyprsknout ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.