| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům
  (?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 57801  [Dalších 57531 >>]
Stará husa 154854
29.11.2024 8:55:26
Čumčo, já nechápu to neustálé sledování furt těch samých pohádek dokola. Vždyť je to strašná nuda, když to člověk zná nazpaměť! Neříkám, že jsem Tři oříšky pro Popelku nebo Mrazíka neviděla víckrát, ale každé Vánoce? Ukousala bych se nudou.
neznámá 91073
29.11.2024 8:54:39
Toto jsem naposledy zažila jako dítě, kdy babička napekla kila cukroví a uvalila na něj embargo až do Vánoc, pak se celý leden jedlo cukroví, nakonec skončilo v mrazáku, že jako na Velikonoce, na Velikonoce babička upekla další kila cukroví, které se opět nesnědla a skončila v mrazáku, že teda na léto bude dobré.
Přes léto je pár příležitostí, kdy se peče cukroví, takže cukroví z mrazáku se nikdy nesnědlo. Na podzim se během uklidu cukroví hodilo slepicím a babička se dušovala, že bude píct s mírou. A na Vánoce opět upekla šílený množství cukroví.~t~
Toho cukroví babička napekla fakt hodně, nás bylo 5 dětí a jsme velká rodina a nebyla šance to sníst.

Vlastně je mi líto, že to moje děti nezažijí, byla to hezká tradice.~t~
Čumča. 160024
29.11.2024 8:51:05
já teda staré pohádky o Vánocích vysloveně potřebuju, to k tomu prostě patří

největším zpestřením je pro mě pořád velký zářící stromeček, najednou jsou večery úplně jiné, provoněné - bez koled a dárků bych se obešla, pro sebe je nepotřebuju, radost dětí mě samozřejmě těší

nejraději mám o Vánocích ta rána, jak si člověk v pyžamu zaleze k puštěné pohádce a dá si kávu a cukroví
Stará husa 154854
29.11.2024 8:46:31
Neznámá, náhodou letos přišlo jaro opravdu brzo, už v půlce února bylo docela teplo, všecko rašilo a kvetlo nejméně o 14 dní dříve. Kéž by to tak bylo každý rok!
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
29.11.2024 8:38:23
tak já mám ráda i některá ta klasická klišé, třeba cukroví se před vánoci prostě nejí, s výjimkou besídek a podobně, ale doma ani rohlíček (teda nepočítám testovací vzorek při pečení)... naopak po vánocích se sníst "musí" - považuju to za nezbytný tradiční sociální úzus, bez něj by se mohly mé děti cítit vykořeněné ~t~
dost na tom, že nemají k večeři salát a řízek ~:-D
rekla 105489
29.11.2024 8:26:25
Přemýšlím, jak to vlastně mám s vánocemi - beru je asi jako takovou pravidelnou součást ročního koloběhu - sama za sebe je nijak zvlášť neprožívám, ale samozřejmě jsem ráda, když jsou spokojené děti.
A asi tím, že to nijak neprožívám a nepotřebuju mít všechno dokonalé - tak jsou u nás vánoce úplně v poklidu - nepamatuju se, že bych něco nestíhala a byla ve stresu. Cukroví nějaké napečeme, ale klidně i koupím - kolikrát máme na ŠD poslední talířek, protože se sežralo předem:-), ale fakt mi to nevadí.
Letos číháme i na nějaký Last minute zájezd - dcery řekly, že by jim nevadilo, kdybychom někde byli i přes ŠD, tak uvidíme, jak to dopadne. A když to nedopadne, přestěhujeme se do Krkonoš, kde máme zázemí a budeme chodit lyžovat...
neznámá 91073
29.11.2024 8:17:48
Já vím, však mě vždy sněženkama snad už v unoru vždy naštveš.~t~~x~
Nechápu pro moji předci zakotvili na snad nejchladnější místě ČR.
TaJ 81121
29.11.2024 8:15:26
Neznámá, jo, u nás jsou sněženky a talovíny vždycky už koncem února, někdy i dřív. A v únoru jezdíme se synem na jarní prázdniny po Čechách fotit vlaky a sice není úplně nejtepleji, ale vyloženě hnusně taky ne, býváme většinu dne venku.
TaJ 81121
29.11.2024 8:15:19
Neznámá, jo, u nás jsou sněženky a talovíny vždycky už koncem února, někdy i dřív. A v únoru jezdíme se synem na jarní prázdniny po Čechách fotit vlaky a sice není úplně nejtepleji, ale vyloženě hnusně taky ne, býváme většinu dne venku.
TaJ 81121
29.11.2024 8:14:55
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 57801  [Dalších 57531 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.