| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 57801  [Dalších 56971 >>]
Lefff 13513
28.12.2023 19:17:06
Vánoce pro mě letos byly tři po sobě jdoucí dny, které jsem procítila a užila si je s pokorou větší než kdy dříve. 23. 12. jsme s nejstarší dcerou byly na vydařené návštěvě u kamarádů, 24. 12. proběhl Štědrý den v nejužším rodinném kruhu a 25. 12. bylo tradiční setkání s mou širší rodinou. Všechno nakonec klaplo a moc jsme si to užili, i když mráčky byly. Naštěstí jen drobnosti ve stylu písně Vánoce, Vánoce přicházejí. Třeba když se na ŠD doma obrátil odpad a začal se nám plnit dřez a umyvadlo, což je ve chvíli, kdy se vaří rybí polévka, smaží sýrové lodičky a vůbec pracuje v kuchyni a je všude nádobí, trochu komplikace.
Těsně před večeří, když už šlo jen o to dát lososa do trouby, jsem při hledání jednoho ztraceného předmětu poslepu sáhla pod gauč a o zapomenutý střep z předešlého dne (ani jsem netušila, že někdo rozbil láhev) si rozřízla malíček na ruce tak blbě do skoby, že se mi naskytl pohled na maso a tuk, krvácelo to jak hrom a mně se udělalo tak zle, že jsem si musela sednout na zem a nejmladší dítě (které jediné bylo duchapřítomné) mě ošetřovalo. Běžně se mi z pohledu na krev zle nedělá, klidně můžu sledovat i vlastní odběr krve, ale tentokrát už to byly mžitky před očima, palpitace a pot i pod nosem. Do nemocnice se mi nechtělo, abych nekazila večer, tak teď se modlím, aby to nehnisalo a srostlo nějak rozumně.
V noci jsem pak vařila džem ze sušených brusinek (namočených), protože jsem slíbila na druhý den uvařit svíčkovou pro 12 lidí na tradiční božíhodovou rodinnou sešlost a zapomněla koupit brusinkový džem na terč.
Naštěstí jsme všichni byli zdraví, děti pomáhaly naprosto se vším a byly na sebe hodnější než normálně. Dárečky si dávaly i vzájemně a bylo vidět, že přemýšlely, co by komu udělalo největší radost. Po rozbalování dárků jsme si zalezli na gaučový pelíšek k Pelíškům a bylo nám fajn.
kysnutá knedla 99495
28.12.2023 18:45:25
Fed, tak to si užijete, to bude zážitok! My sme boli v lete. Únor sme bohužiaľ nezohnali lístky 😖
Rodinová 140078
28.12.2023 18:43:25
Jeee Pulko, to je pech, drzim palce, taky jsme byli v rakouskym spitale dlouhy hodiny s urazem, ale udelali to suprove.
Velšice 92803
28.12.2023 18:37:04
Fed, tady jsem se vdávala a dokonce na Vánoce :) Jen to tedy nakonec nedopadlo dobře. Ale mám to tam ráda.
Půlka psa 24064
28.12.2023 18:07:29
U nas Vanoce super, akorat dnes si dcera na prkne poridila otres mozku, tak ted cekame v rakouske nemocnici na vysledek CT. Moc pacientu, malo personalu, tak to vsechno strasne trva. Sanitka ji odvazela v poledne a vime, ze ji hospitalizuji, ale porad se jeste posouvame v utrobach nemocnice po jednotlivych vysetrenich. Zdravotnice systemy jsou asi ruzne, ale kdyz mel otres mozku syn, tak to v ceske nemocnici slo vsechno daleko rychleji.
Půlka psa 24064
28.12.2023 18:01:58
Maruska byla nekolik let nase sousedka. Jeden z mala opravdu fajn sousedu, co v tom miste byli.
Termix 105545
28.12.2023 17:36:21
To je moje nejmilovanější zpěvačka. Chodím na její koncerty docela pravidelně.
K_at 121378
28.12.2023 17:35:27
Vlad, Botel Matylda? To zní zajímavě.
Federika 14090
28.12.2023 17:09:30
Knedli ~:-D,
jdu s oběma sestrama a neteří, mám připravený patřičný boty, černou košili,černej kabát a těšíme se!! ~:-D
Ale sousedi, kteří jsou momentálně v Mexiku, taky shání,zeptám se jich, pak.
kysnutá knedla 99495
28.12.2023 16:51:08
Fed, my sme DM nestihli 😭
Ak by ste sa náhodou rozhodli neísť, tak ma, prosím, kontaktuj 🙏
[<<Předchozích 820] Názory 821830 z 57801  [Dalších 56971 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.