| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Ostatní : Vánoce

O všem, co se pojí k Vánocům

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 57801  [Dalších 56871 >>]
TaJ 81121
27.12.2023 1:42:19
Neznámá, mně tedy přijde Lego drahé i teď, ale zas je to prakticky nezničitelné a snadno se dá prodat dál, tak se to dá...a vlastně i v té dřevěné vláčkodráze u nás za ty roky zahučelo pěkných x tisíc, ale taky mi nikdy nebylo líto za to těch peněz, protože to vydrželo neuvěřitelné věci a navíc to byla jediná hračka, která byla pořád v provozu.
TaJ 81121
27.12.2023 1:35:23
Termixi, první dřevěnou vláčkodráhu jsme synovi kupovali k Vánocům, když mu byl rok a třičtvrtě. Byl to úplně top dárek, ostatní by tam vůbec nemusely být. Od té doby jsme ke všem narozeninám, svátkům, Vánocům apod. dokupovali další koleje, výhybky, točny, mosty, nádraží, závory, elektrické i obyčejné mašinky, vagonky, nebo i celé menší sady, podle toho, co se kde objevilo zajímavého...poslední jsme dokupovali asi v 9 nebo 10 letech. Kolem těch 10 let už si s tím hrál většinou jen když přišli známí, co měli o kousek mladší kluky. A pak to všechno putovalo na půdu a jednou to třeba poslouží vnoučatům. Byla to nesmírně oblíbená a téměř nezničitelná hračka, za ty roky se naštíply asi 3 koleje a odešly asi dvě elektrické mašinky a to hlavně proto, že jsme mu je dali moc brzy a nedokázal přijmout fakt, že ty elektrické musí nechat jezdit samotné a nemůže s nimi jezdit ručně.
Taky mě moc bavilo si s tím s ním hrát, stavěli jsme různé složité tratě, vymýšleli křížení, různě to podkládali...často bylo kolejiště přes celý obývák třeba několik dní, večer jsme vždycky jen uklidili mašinky a některé choulostivější doplňky, aby jsme je případně nerozšlápli. Kolejnice v pohodě vydržely, když se přes ně přešlo.
apo-lena 159305
27.12.2023 0:57:21
Neznámá, já si všimla, že existuje Lego, až když jsem měla syna. Přišlo mi hrozně drahé. První jsem mu koupila asi ve třech letech.
Časem se sbírka rozrostla.
apo-lena 159305
27.12.2023 0:45:45
Chevu jsem kupovala synovi, když byl malý. Dá se dobře rozšlápnout, hlavně větší kousky. ~:(
Časem jsme přešli na Lego. Bavilo to mne i syna. Nejdřív jsme stavěli podle návodu, pak syn podle fantazie.
Baví nás i puzzle. Čím víc dílků, tím líp.
Merkur byla asi jediná stavebnice, co jsme měli doma jako děti. Moc mě bavilo z ní stavět.
Termix 105545
26.12.2023 23:49:10
Rusky to psané nebylo. Teda myslím.
neznámá 91073
26.12.2023 23:35:12
Ty domečky nám přivezla babička z Ruska, už po revoluci teda. Byli tam jen bílé stěny, červené střechy, dveře, okýnka a kytky.
Netuším jak se to jmenovala, nejspíš to mělo popisky v azbuce.

Mě spíš překvapuje kolik lidí tu píše, že mělo Lego, vždyť i po revoluci bylo neuvěřitelně drahé. Naši asi byli škrti, to nám nikdy nekoupili, musela nám stačit Cheva.~:-D

Vím, že cenu hraček jsme před mnoha lety řešili s mou babičkou. Otec měl velkou stavebnici Merkuru, babička říkala, že stála půlku měsíčního platu, počítám někdy kolem roku 1970. To je mazec.
Termix 105545
26.12.2023 23:32:49
Dřevěné vláčky jsme nakoupili synovi v obřím množství. Milovala jsem si s ním stavět různé dráhy. Všechno mám schované pro vnoučata.
Termix 105545
26.12.2023 23:29:54
Děti dostaly spíše oblečení, knížky a brusle. Manžel dostal nádherné koště a hromadu oblečení. A já pastelky, ty jsem si moc přála, úžasný krém na moje permanentně popraskané paty. A další krémy na popraskané prsty na rukou. A dva parfémy.
Termix 105545
26.12.2023 23:26:45
Jako malá jsme měli doma minimum hraček. Měla jsem stavebnici Seko, bavilo mě z ní stavět, ale špatně se to pak rozdělovalo. Ale absolutním top byla jedna krabice stavebnice na domečky. Byly tam otevírací dveře a okna a takové střešní dílky a dokonce i kytičky na balkón. Bylo to jako Lego, ale lego to nebylo. To jsme nikdy neměli. A ani Seva, tu jsme taky neměli.
neznámá 91073
26.12.2023 23:20:43
Vždyť umělý stromek musí být dost hustý, to se dostane ke kmenu?~:-D

My máme letos jedličku, hezkou, hustou, už loni jsme měli. ALe je to takové divné, nevoní, nepíchá. Radši ten pichlák.
Já teda také po očku pokukuji po umělém, ale aby vypadal hezky a byl v "naší" velikosti, tak je to 10 tis spíš více, to se mi moc nechce. A taky manžel by mě asi zabil.~:-D
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 57801  [Dalších 56871 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.