| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Třídění odpadu

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2488  [Dalších 2358 >>]
Evka... 12244
21.12.2019 13:08:46
Popelnice nechat venku na ulici (což asi velké budou) a v létě provést vedení města kolem nich ;-) .
HelenaPa 48800
21.12.2019 13:03:17
Myslím, že třídíme docela slušně. Popelnice je za 2 týdny plná tak z půlky. Nejde mi o objem, že by se to nevešlo, ale spíš o ten puch.
Někdo tu psal, že zbytky od masa dává zvířátkům na zahradu. No, to já určitě dělat nebudu. Kamarádce přehryzaly kuny v autě hadičky 2x během jednoho týdne. A to má v autě dvě plašičky. Takže lákat si je na náš pozemek nechci.
Evka... 12244
21.12.2019 11:05:54
O tom jsem už slyšela. Tohle již letos zavedli tam, kde lidé moc netřídili. Prodloužili svozy,popelnice byly přeplněné, tak lidé prý začali třídit.

Je fakt, že v létě mám problém jen projít kolem velkých popelnic na bioodpad na našem sídlišti a toto mě odradilo tam v létě bioodpad dávat.
A to samé v létě i běžné kontejnery, ty naštěstí vyvážejí častěji. Třeba prodloužit z 2x týdně na měsíc, no byl by to děsný zápach.

Jinak u nás třídění funguje. když jsme se před cca 18-ti lety nastěhovali, tak popelnice byly přeplněné, hodně smetí bylo i vedle popelnic, nyní máme popelnice zaplněné tak z půlky-
Senedra 14756
21.12.2019 10:17:56
My tedy kompost máme, ale když v létě posekáme zahradu, tak je hned plný. Zájemci si mohli loni vzít kompostér od obce. Platíme tedy ještě bioodpad ( dokonce asi o 200 Kč víc než směsný odpad) a ten se vyváží od jara do pozdního podzimu.
Malea 84697
21.12.2019 10:15:01
Tak my žijeme taky na vsi, cca 60 stálých obyvatel, ale popelnice máme 2 a svoz 1x za 14 dní. V létě dobrý, v zimě nám to tak tak stačí. On totiž ten popel zabere hodně místa. Takže ti, co topí plynem nebo elektrikou, jsou na tom jinak než ti, co topí třeba uhlím, jako my. Nic na bioodpad tu není, kompostujeme, ale máme tu kontejnery na sklo, plasty a papíry.
marimanta 50259
21.12.2019 9:29:41
A to já bych brala :) U nás jezdí 1x za 14 dní, ale popelnici vyvezeme tak 3 - 4x za rok + 1x za měsíc mám tašku plastů. Žijeme celkem bezodpadově, na vsi, snažím se hodně vypěstovat, bioodpad zkompostujeme. Jsme 2 dospělí a 4 děti, při ceně okolo 500 za popelnice na osobu se nám jeden svoz docela prodraží :)
Ale zároveň si nemyslím, že snížení frekvence svozů něco vyřeší...
Senedra 14756
21.12.2019 8:39:10
Stáňo, platíme podle frekvence svozu a velikosti popelnice. Zase mi to přijde fajn, kdo třídí,tak ušetří. Paušál jsme platili v okresním městě. Trochu nechápu naše sousedy, jsou dva, bezdětní a každý týden jim přetéká popelnice. My jsme 4, máme svoz jednou za dva týdny a ještě je kolikrát nemáme popelnici plnou.

Na zastupitelstvu si jednou starostka kapku povzdechla, že je fajn, že lidi třídí, ale za dva roky platí obec dvojnásobek za svoz tříděného odpadu. A jednou jsme počítali, kolik je míst, kam jde odnést separovaný sběr a vyšlo nám, že je jich fakt hodně.
margotka78 alias shit-roller 108560
21.12.2019 7:47:00
Jednou za 14 dní komunální, jsme 4 lidi a přijde mi to málo. Bio popelnice nemáme.
Den před popelnicemi sváží plasty a papír z domácností, ale já vynáším do kontejnerů, máme to cca 100 m.
Komody na Favi.cz - největší výběr
Bellinka 134640
21.12.2019 7:41:10
U nas vozi pravidelne 1x14 dni, nemame moznost volby. Nam to staci bohate, nijak extra odpadu nemáme, hodne tridime - sklo, papir, plast, hlinik, železo, bio,...

Bioodpad na odvoz v podstate nemame - obec pred lety rozdávala kompostery, takze temer kazdy dum ma svuj komposter. Do obecního velkého komposteru tak my nevozime nic. Nezpracujeme vpodstate jen velke vetve z orezu apod., ale na ty je mozne si na obci pujcit štěpkovač. Jinak se vyvazi na velkou hromadu na kraji obce a obec ho pak dal zpracovava/likviduje.

S tou možnosti volby to je docela dobry napad, jen me napada, ze ti popelari musi mit hlavu v pejru, aby objeli ve správnou dobu ty správné domy...
Mariana +2 135342
20.12.2019 22:44:45
Vidím že je to dost různé.

U nás mám 2 varianty.
Buď je varianta jen popelnice na smíšený odpad, svoz 1x týdně.
Já jako jedna z mála v ulici mám i bio popelnici (hlavně kvůli trávě), takže mám svoz co 14 dnů, jeden týden smíšený, druhý týden bio.
Akorát že pro tuhle variantu je svoz jiný den v týdnu než pro tu první (nechápu), a tudíž se čas od času stane že mi to zapomenou vyvézt, nebo já zapomenu na správný týden vytáhnout správnou popelnici a hned je to měsíc. Takže chápu, to už tam pochoduje. A je už i dost plná,a to bych řekla že dost třídím.
Ale bio po měsíci je teda o dost horší ..
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2488  [Dalších 2358 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.