| Jojona | 24583 |
|
|
16.5.2021 12:00:14
U nas se plechovky davaji myslim do plastu, ale my je davame 1x rocne hasicum pri sberu zelezneho srotu. Muzi uz nejak vychytali zplosteni plechovek a skaldujeme je do dubna v dilne.
|
| Monika | 123907 |
|
16.5.2021 11:56:36
U nás byly celou zimu neustále plné kontejnery na sklo. A to byla zavřená hospoda vedle, kterou jsem podezřívala, že zejména tu zelenou část obvykle dost zaplňuje. Vyčíhat okamžik, kdy byly vyvežené se nám podařilo málokdy, jednou jsem ale při nákupu zjistila, že jsou čerstvě vyvežené na hlavní ulici (kam asi jezdili častěji). Vlekla jsem tam obratem dost velkou tašku nahromaděného skla asi 500 metrů a než došla (za 15-20 minut?), byla zelená část plná ze 2/3 a bílá asi z půlky ... Lidi hrozně chlastají
![]() |
| Okolík | 129526 |
|
|
16.5.2021 11:55:57
Moniko, máme takové sousedy na chatě. V Praze si neplatí popelnici a fakt to vozí tam. Směšný odpad. Taky si tam vozí vyprat prádlo (voda ze studny). A než jim ČEZ zatnul tipec, tak ještě manipovali s elektroměrem....
Ale jinak myslím, že je to okrajový jev .... |
| holkamodroočka | 156337 |
|
16.5.2021 11:53:59
lepím náhodně, nebyly plné.
|
| Monika | 123907 |
|
16.5.2021 11:51:59
Neznámá, to je nějaká divná logika s těmi "chaťáky", ne? Máte plné kontejnery, protože oni nepřijeli a nepřivezli svůj odpad z města???
Mimochodem, chtěla bych vidět někoho, kdo v pátek zabalí kromě oblečení, jídla, saznic a dalších věcí, co vozí na chalupu, ještě taky pytle s tříděným odpadem a vyveze to někam do vsi??? To bych chtěla vidět. Asi Vám tam vyhazují odpad, který vyprodukují na té chatě (protože většina lidí nerada převáží odpady jakýmkoliv směrem), ale že by nějaký dováželi? |
| neznámá | 91073 |
|
16.5.2021 11:25:10
My házíme plechovky a tetrapaky do plastů.
Nemáte to třeba také spojené? |
| Salamajka | 156972 |
|
|
16.5.2021 11:14:16
A nebyly plné? U nás věčně věku narvané popelnice na papír 🤷🤦. Najít místo kam papír dát je nadlidský úkol. Chodíme i k ohradě na konci dědiny též narvané. Tridim plasty kartony od mléka ty můžem naštěstí nosit do ohrady sami ještě tam je kompost textilní kontejner ten taky kolikrát narvany neodvezeny. Oleje taktéž ty jsou jak u nás tak u ohrady vždy narvané. Pomalu abych k popelnici chodila s lopatou a rukavicemi v teplácích, abych mohla ten papír dát. Jinak máme sklo železo a směsný a už jsem taky slyšela, že údajně to hazou vše na skládku dohromady. Tak nevím 🤷 to tě přestane bavit třídit, notabene to musíme vymýt vše jinak doma smrdí.
|
| babi_ | 48341 |
|
|
16.5.2021 10:48:18
Taky nemám popelnici. Platím obci za "malou", ale nafasovala jsem jen pár pytlů, co si berou chataři (a platí za ně čtvrtinu poplatku). Můj příspěvek jde tedy především na svoz toho tříděného odpadu, který mám naštěstí jen cca 300 m od baráku a nosím tam většinu svého odpadu. Objemově i váhově je nejvíc skla
![]() Nejobjemnější "smíšák", kterým tak jednou za 6 týdnů naplním sotva z půlky ten pytel, jsou pleny vnučky z občasných návštěv. K těm už jen pár drobností, které jsou z neoddělitelných směsí. Plech(ovky) dávám do plechu (má např. dcera na sídlišti, nebo v práci je, tak to vezmu příležitostně tam stejně jako tetrapack, na který na vsi též nemáme kontejner). Jestli to všechno má smysl z hlediska ekologie mám jisté pochyby, ale dělám to :) |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.5.2021 10:16:03
Možná byly plný.
U nás když jsou plný, manžel obejde celou ulici a najde volný, já teda ne, postavím ty tašky vedle a doufám že to odnesou až přijedou. |
| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
16.5.2021 10:09:23
U nás je kontejner i na plechovky.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.