| Kapradina | 34186 |
|
|
15.6.2015 12:59:57
Cimbur,
poučila. Zítra nás chce ještě vidět, tak se na vše ještě pořádně poptám. Mmch. jedeme koncem týdne na dovolenou. Opravdu je pobyt na sluníčku po mazání s kortikoidy hodně nebezpečný? Máme dělané na recept tělové mléko, tak si ani nemůžu přečíst složení a je toho 500ml, to nemůžem vypotřebovat ani náhodou. ![]() Neznámá, tak jestli je to ze škumpy 100% nevím, ale protože si pod tím stromem včera odpoledne asi hodinu hrála a i na kmen lezla, tak jsem si to tak nějak spojila, že by to mohlo být z toho. Byla jsem se na místě činu podívat a je tam i několik listů otrhaných, tak to může být od té mízy z toho ... jinak nevím. Její sestra v tu dobu dělala něco jiného a je OK. Všechno ostatní dělaly a jedly víceméně obě stejně. |
| Fren | 117315 |
|
15.6.2015 12:54:26
Mě tak přijde,když čtu tady ty reakce,jestli se tu nepletoou nejméně 2 rostliny najednou,jestli ta škumpa je opravdu to samo co bolševník a pak taky je rostlinostrom,který třeba my nazýváme jako "rus" a ten tedy nebude páchat takové zlo na lidech jako bolševník,ale je pravda,že se hodně a rád rozrůstá a že se toho rusa velmi nesnadno zbavuje.
Mě upzornil tenkrát manžel výslevně na bolševník - že to je to,co způsobuje zdrav.problémy.Taková vyšší zelená rostlina,bez kmenu.Jen na tuhým stonku to tuším bylo,už je to mnoho let,co jsem jí viděla naposledy. |
| Fren | 117315 |
|
15.6.2015 12:47:08
Tante,to by v těch žumpách musela být většina učitelů...
Já osobně si taky nepamatuju,že bychom to kdy ve škole probírali,mě na to upozornil kdysi manžel,když jsme byli v Mar.Lázních na dovče,nevím,jestli bych jí dnes poznala vůbec... |
| angrešt | 114837 |
|
15.6.2015 12:41:52
Žženo, to tam nejsou takové ty legrácky jako prerekvizity, korekvizity a jak se to vůbec všecko jemnuje, aby se nedalo uniknout bazálu ve jménu kreditů?
|
| daba+holčička | 55689 |
|
|
15.6.2015 12:27:46
Tak nám tu roste, dokonce jí trhávám na podzim na koláže z listů
Daj se z těch úzkých listů dobře dělat ručičky a nožičky listových mužíků. Ale nic mě to nikdy neudělalo, tak to asi působí jen na citlivé jedince. Jinak ze školy žádné informace taky nemám. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
15.6.2015 12:05:28
no nám tak ukázali max fotky v knížce nebo ještě hůř obrázky ( a z těch poznáš prd). A já bych vsázela na to, že učitelky škumpu neznají, neboť za ty roky, co jsme nosili na výtvarku na podzim barevné listy nikdy žádné dítě nepřišlo s tím, že by mu pančelka řekla, že je to nebezpečné..
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
15.6.2015 12:03:30
Jo, píšu na tu naši, ale ona je taky přivandrovalec.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
15.6.2015 12:03:03
To je velmi individuální. Zatímco na tu americkou reaguje 85% populace, na tu naši mnohem méně, ale nikdy nevíš, jestli zrovna u tebe se bouřlivá reakce neobjeví, může se to vyvíjet v čase, při prvním kontaktu nic, při dalším dermatitida.
|
| Tante Bante | 147015 |
|
|
15.6.2015 11:59:38
Margotko, to se nemusí zavádět, to je zavedený. Jen musí být učitelé ochotni a schopni to udělat.
K tomu potřebují jednak vlastní dispozice (znát ty rostliny a nebýt líní) a jednak vnější podmínky, zkráceně řečeno nebýt penalizováni za to, když děti takhle učí. |
| neznámá | 91073 |
|
15.6.2015 11:58:41
Myslíš, že to má skutečně od škumpy?
Máme jich tu dost, já se kolem ní smejkám několikrát za den na schodech, pes to ukusuje, ovcím doslova chutnají - ovce jsou jediné co na škumpu platí, díky ovcím tu není škumpový háj - a zatím žádná reakce. Vím, že je jedovatá, ale měla jsem představu, že škump je hodně a ty hodně jedovaté (americké) se tu nepěstují. Dokonce z jednoho druhu škump, z palic, dělá koření. Asi jsme už na ně imunní. ![]() |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.