 
	
	| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 | 
|   | 5.5.2011 14:57:54 Nebo koláč,či tak něco??? | 
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 | 
|   | 5.5.2011 14:57:32 Nemáte někdo dobrý recept na nějakou buchtu když vajíčka dojdou?A nemusela by být ani finančně náročná,díky  | 
| ..maya.. | 86852 | 
|   | 5.5.2011 13:31:22 tak místo hery dej floru  | 
| ..maya.. | 86852 | 
|   | 5.5.2011 13:30:31 bezmléčný margarín je flora light, kupuju ji prckovi, má abkm | 
| maximin | 12576 | 
|   | 5.5.2011 13:13:39 Simco     Taky dobry. Jen uvedu na pravou miru, nepotrebuji to pro sebe, pecu to pro nekoho  Vsem moc dekuju za recepty. Samozrejme aby to nebylo tak jednoduche, tak nemam doma jedinou bezlepkovou mouku  A musim mit hotovo v sobotu rano. Holky, co je to presne ryzova mouka? Mam tady takovou jakoby ryzovou krupici, slo by to pouzit? Pak tady mam semolinu a maizenu, je neco z toho pouzitelnyho jako mouka? Streasne moc diky za porady!!! | 
| Eka | 
| • | 5.5.2011 13:05:43 Mně se právě tyhle experimenty s náhradou pšeničné mouky za jakoukoliv bezlepkovou nikdy moc nedařily. Zvlášť, když je třeba vynechat i vejce. Bezlepková mouka totiž "nelepí", takže těsto bývá většinou dost rozpadací, špatně se vyvaluje a hotové sušenky bývají hodně křehké, pokud se je vůbec podaří udržet pohormadě a nerozpadnou se rovnou. Proto p. Zemánková píše, že je možné ČÁST špaldové mouky nahradit pohankovou. Pokud nahradíš CELÉ množství, těsto se velmi pravděpodobně nepovede. Když už nahrazovat pšeničnou mouku belepkovou, tak doporučuju hotovou směs SCHAR C, ta je přímo na sušenky a dobře se s ní pracuje. | 
| Lei | 37503 | 
|   | 5.5.2011 12:42:34 maximin, já mám ráda sušenky z kuchařky Hanky Zemanové: 300g hladké mouky 200g rostlinného tuku 100g ječmenné sladěnky (koupíš ve zdravé výživě) vyvalují se dobře a taky dobře chutnají. ten základní recept je ze špaldové mouky, ale pokud zvolíš nějakou bezlepkovou, nemělo by to podle mne vadit, ona sama píše, ať zkusíme nahradit část mouky třeba pohankovou... | 
| Simča, dcery *1988 a 1997 | 3201 | 
|   | 5.5.2011 12:11:08 Maximin - moc se omlouvám za plevelení, ale nejprve jsem zírala na název témátka a dumala, co má bezplneková komunikační metoda (BKM) společného se sušenkami..... Jinak to musí být děsné, hledat recepty s takovýmto omezením! Drž se, musí to dás strašnou práci toto dodržovat!!! Simča | 
| Eka | 
| • | 5.5.2011 10:54:53 Můj syn má taky tuto dietu. Z vajec má alergii pouze na bílek, takže žloutek ve velmi omezené míře občas použiju, i když bychom asi neměli. Vyzkoušené mám tyto recepty (pokud je tam psaná hera, která myslím má trochu mléčné složky, dá se nahradit úplně bezmléčným margarínem, jen se ho možná bude muset dát trochu víc - pozná se až při zadělávání těsta). První recept není klasicky linecké na slepování, zato se s těstem dobře pracuje a cukroví je výýýtečné. Druhý recept je linecké, žloutek se dá nahradit vaječnou náhražkou. Cukroví se při pečení dost nafoukne, tak se musí na plech dávat s většími mezerami.: Bezlepkové citronové hvězdičky 150 g bezlepkové mouky Jizerka, 100 g moučkového cukru, 100 g másla (hery), 100 g Solamylu, 2 žloutky, 1 čajová lžička prášku do pečiva Dr.Oetker, kůra ze 2 citronů - z této dávky uděláme cca 55 kusů - pokud použijeme jiný tvar než vánoční můžeme toto těsto používat na sušenky Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme těsto, které necháme cca 1 hodinu uležet v lednici. Vyválíme a vykrajujeme tvary. Skládáme na plech na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě. Upečené necháme chvíli vychladnout a pak sundáváme Linecké cukroví 210g mouky (Jizerka), 140g másla (Hery), 70g cukru moučka, vanilkový cukr, 1 žloutek Suroviny rychle zpracujeme, Hera nesmí být změklá, ale tuhá a nastrouhaná na hrubém struhadle. Uložíme do ledničky, nejlíp přes noc. Pak rozválíme těsto (ideální přes mikroten) na cca 4mm a vykrajujeme tvary. Pečeme ve střední troubě (175°). Slepujem, zdobíme. Používám recept jako universální, lze přidat ořechy, kokos, kávu... Recepty jsou z internetu od jiných maminek dietářů, tímto jim děkuji!!! | 
| stekna+ smečka | 62723 | 
|   | 5.5.2011 10:51:05 A, tak mám. 420g pohankové mouky, 200g rostlinného tuku, 140g moučkového cukru, 100g mletých ořechových jader, 2 polévkové lžíce kakaa, citronová šťáva a 2 vejce - ty nahradíme (1 vejce= 1 polévková lžíce lněných semínek namočených ve 3 lžících vody. Nebo 1 pol. lžíce kypřícího prášku a jedna pol. lžíce oleje. Nebo 1 pol. lžíce kypřícího prášku, jedna pol. lžíce jablečného octa a jedna lžíce teplé vody) Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Potom z něj vyválíme plát a vykrojujeme tvary. Pečeme krátce v troubě. | 
 Rybářský denČeské Budějovice
Rybářský denČeské Budějovice   Povídání o bylinkáchChrudim
Povídání o bylinkáchChrudim   Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou   Vítání sv. MartinaBlansko
Vítání sv. MartinaBlansko   Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  Další akce nalezte zde
 Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997
Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997 Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997
Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997 Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997
Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997 Churros/Simča, dcery *1988 a 1997
Churros/Simča, dcery *1988 a 1997 Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997
Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997 Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997
Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997 Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/ Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997
Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997 Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997
Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997 Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997
Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.