| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní gynekologické problémy

(?)
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 8418  [Dalších 8198 >>]
Evka... 12244
2.9.2021 7:32:19
Netuším, jestli máš i jiné problémy, ale u mne přišla úleva. Byla jsem již hodně chudokrevná, kvůli covidu odložená operace (operace byla řazena mezi akutní, ale onemocněli lékaři), a kdyby proběhla další menstruace, tak jsem chtěla jít na neschopenku (železo jsem měla téměř na nule).
Byla jsem řezem, kvůli hodně velké děloze byl také dlouhý. Ten první týden byl náročnější, ale měla jsem i nějaké komplikace. Za dva týdny jsem již chodila na procházky.
Břemena do pěti kil jsem nosila běžně, nad jsem se snažila hlídat.

Paní co šla na tu samou, ale robotickou operaci přišla druhý den na pokoj a dle pohybu mi připadalo, že na žádné operaci nebyla ;-) . On přece jen nejvíce bolel ten řez.

Doma jsem byla déle, ale ještě pro diagnostiku jiných zdr.problémů (další hospitalizace).
susanah 51309
2.9.2021 6:21:33
Já jsem 5 let po operaci (bylo mi 38) a jsem absolutně šťastná. Původně to mělo být laparo, ale kvůli srůstům to nešlo. Vaječníky mám - myslím si ale, že u tebe vzhledem k věku a probíhajícímu přechodu ti je vezmou.
Moje kolegyně (lehce po 50) je po operaci cca 2 roky (děloha i vaječníky) a nestěžuje si, jen má nějaké hormony ve spreji.
Rekonvalescence u mně probíhala dobře, doma jsem byla 6 týdnů a lázně mi nikdo nenabídl ~t~
Salmon 159352
2.9.2021 0:39:45
Já jsem doufala, že to půjde laparoskopicky, ale prý určitě ne ~:(
Salmon 159352
2.9.2021 0:02:26
Díky. U mě akorát přechod probíhá, takže netuším, jak to bude dál.
Pole levandulové 23006
1.9.2021 23:43:38
Absolvovala moje tchyně, velmi sportovní žena v perfektní kondici, přesto jí to sebralo energii dobře na půl roku. Já i ona jsme se divily, bylo jí tehdy cca 55, takže rozhodně nebyla stará, ale fakt jí to dost vyřadilo i z běžného provozu, byla pořád unavená a spavá. Hormonálně to řešit nemusela nijak, byla už po přechodu, takže tím to nebylo, operace proběhla výborně a bez komplikací.
Já jsem před lety podstoupila jinou břišní operaci a taky jsem byla cca měsíc vykolejená, přestože se jinak hojím dobře a zvládám bez problémů i po jiných operacích, kdy si většina žen dlouhodobě stěžuje. Raději bych si moc neplánovala velké výkony a byla bych na sebe hodná.
Salmon 159352
1.9.2021 22:59:44
Žiju v zahraničí, lázně nehrozí 😒 a výpomoc taky ne. Lidi se nepohrnou do práce, zvlášť když nemám moc co nabídnout.
Já jsem nebyla nikdy nemocná, vůbec neumím s doktory jednat, nevím, na co se ptát.
Ale že potřebuji hysterektomii chápu, mám 3 opravdu velké myomy a velké množství menších.
Eva + Klárka2/07 93216
1.9.2021 22:20:50
Osobní zkušenost nemám, jen od kamarádek, s kterými se ale nestýkám často. Já byla na operaci štítné žlázy loni v únoru a co můžu doporučit (po mé zkušenosti i právě od těch holek), určitě se nebránit lázním! I když jste začala podnikat, pokud to lékař, nebo kdo to schvaluje, schválí, tak určitě jeďte! Zdraví máte jen jedno a lepší být 4 týdny (nebo kolik se to dává) v lázních, než pak rok mimo.

A poslouchejte své tělo, každý reaguje jinak. Já mohla být doma 3 měsíce, šla jsem do práce po 3 týdnech. Ale lázně jsem absolvovala.
Salmon 159352
1.9.2021 21:52:48
Je mi 50 a budou mi dělat hysterektomii.
A já nevím, co čekat. Nebojím se operace, ani odstranění dělohy, spíš netuším, co mě bude čekat PO.
Příští týden mě čeká setkání s doktorkou, kde mi prý vše vysvětlí a odpoví mi na otázky. A já ani netuším, na co se ptát, co bych měla chtít vědět.
Ráda bych znala vaše zkušenosti. Kdy jste se vrátily normálně do života? Dr říkala, že po 6 týdnech, ale že zná i případy, kdy se ženy vrátily do práce k počítači po 2 tydnech. Já bohužel nedělám s počítačem, nedávno jsem začala podnikat a občas holt musím přenést 3-5 kg balíček ~:(
Měly jste nějaké dlouhodobé problémy?
Budou mi brát dělohu (laparoskopicky bohužel nelze), jestli mi budou brát i vaječníky, se dozvím až příští týden.
Kateřina V. 159302
19.7.2021 12:07:36
Mne prave rekli, ze budu par dni krvacet cerstvou krvi, pak se to bude zeslabovat a tmavnout, pak spinit a pak to prejde a menstruace ma dojit za 4-6 tydnu...
Tam jsem mela dojet jen, kdybych mela horecku a bolesti nebo nejake jine priznaky zanetu nebo rozsahle krvaceni..
Ale tohle moje krvaceni je xy dni spineni a pak treba dva dny jak menstruace, pak zase slabsi a zas silnejsi a tak dokola..
Volala jsem k svoji gyndoktorce, popisovala jsem ji to, rekla mi pockat jeste tyden a pak se objednat - nepreslo, tak jsem se objednala, v patek tam jdu.
Markéta 121171
18.7.2021 12:46:41
Mam zkusenost s Mirenou - zadne krvaceni. Par mesicu to trvalo, nez si to sedlo, ale pak vubec nic.
[<<Předchozích 210] Názory 211220 z 8418  [Dalších 8198 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.