Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Hanka36 | 89649 |
|
|
9.3.2016 18:21:25
Být nemocná je moje černá můra a samozřejmě se mi to taky stává. Bývám většinou jenom nachlazená nebo mám virozu - která se projevuje slabostí a bolestí kloubů, ale nemívám teploty.
Mám bohužel práci, kterou u nás dělám jenom já, zástup není. Takže když jsem nemocná, tak jsem doma ale s noťasem a pracuju vrámci možností podle toho, jak se cítím, jak to zvládám. Pokud není žádný termín, tak se snažím marodit v posteli bez pc. Nesnáším být nemocná. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
9.3.2016 18:09:05
Alco, pokud jsi astmatik, je to něco trochu jiného.
Mohla jsem tam asi napsat "zdravý dospělý člověk", chronické nemoci jsou samozřejmě zátěž navíc. |
| Alca |
| • |
9.3.2016 17:56:01
Jasně, to chápu, je to víceméně oboustranné. Je fakt, že já nemocná návštěvy u doktora prostě ruším, ale zubařka mi vždycky říká, jak jí tam klidně lidi chrchlají do obličeje....
|
| Abigail* | 76789 |
|
|
9.3.2016 17:48:59
Nemocná skoro nebývám - tedy rýmu a menší kašel za nemoc nepočítám - s tím do práce chodím normálně. Jsme v práci tlačeni k co nejnižším absencím, stačí jedna neschopenka a seberou nám půlroční prémie. Doma bych zůstala s chřipkou či angínou, či něčím, co by mi fakt práci znemožňovalo.
|
| Cimbur | 64764 |
|
|
9.3.2016 17:45:16
Ta možnost nakazit pacienty tu samozřejmě je, i když myslím častěji mám možnost chytit něco od nich, oni už si většinou nezakrývají pusu při kašli, další věci ani nezmiňuji. Problém je personální. Prostě si to nemůžeme dovolit, pokud nejde o život. Rouška částečně ochrání.
|
| Monika | 123907 |
|
9.3.2016 17:43:23
Když je mi blbě, zůstávám doma, ale to se mi stalo 2x za život. Klasické virózy nemívám nebo max. 1 den, takže než zjistím, že jsem asi nemocná, tak už jsem zase zdravá
Pravou chřipku jsem asi ještě neměla. Na dobrání ATB (která se teda ale nedávají na virózy), kdyby mi už bylo dobře, bych doma nezůstávala. Mám práci u PC v naprostém klidu, tj. jediná "námaha" je dojet tam a zpět a to mi stojí za to, že si práci udělám, než by na mě pak čekala její "maxihora". Kolegové by za mě udělali jen fakt to nejnutnější, ne že by nebyli ochotní, ale máme prostě činnosti rozdělené a většinou se "rýpáním" do cizích případů udělá víc škody než užitku. |
| Alca |
| • |
9.3.2016 17:41:25
Cimbur a Ty jsi tedy doktor? A v jakém oboru - není tu riziko nakažení pacientů?
jinak v Japonsku to dilema nenakažení ostatních řeší rouškou - alespoň zachytí Tvé kapénky a nepřenese je jinam..... Ale nakolik je to účinné netuším. |
| Alca |
| • |
9.3.2016 17:41:06
Až an tu psolední poznámku souhlasím. Jás e o sebe starám, ale někdy se prostě stane a mám 2x do roka ATB - ono jako astmatikovi mi prostě sem tam sedne viróza na průdušky a jsem v háji. A to dodržuji léčbu jak mám, snažíms e podporovat imunitu atd.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
9.3.2016 17:24:37
S lehkým nachlazením doma nezůstávám, s rozjetou virózou s horečkami ano.
A nemám žádný obdiv k hrdinům, kteří závažnější nemoci přecházejí. Jednak ohrožují své okolí nákazou a druhak nezodpovědně a krátkozrace hazardují s vlastním zdravím. Málokdo je tak nenahraditelný, aby jednou do roka nemohl pár dnů chybět na pracovišti. A častěji snad dospělý člověk, který se o sebe zodpovědně stará, nemarodí. |
| Cimbur | 64764 |
|
|
9.3.2016 17:16:03
To si dokážu představit, ta slabost při těžší infekci, to je hrůza. Stalo se mi to právě, když byl muž v zahraničí, odřídila jsem to nějak, ale zaparkovala asi 200m od mé doktorky - to nešlo dojít pěšky, cítila jsem se jak při maratonu.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.