Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Cimbur | 64764 |
|
|
9.3.2016 17:12:04
To je těžké dilema vždycky.
Přicházím díky nemocenské nejen o mzdu (nemocenská je směšná), ale i o dvě nenárokové složky mzdy, o jednu z nich dokonce na celý rok. Je to nepříjemné, navíc o tyto peníze přicházím i v případě OČR, což už považuji za antisociální. Navíc při většině drobných viróz se cítím dobře a nic mi nebrání pracovat, rychle jsem fit. Při zánětu tíhového váčku pravého ramene jsem také pracovala, nejhorším oříškem byla doprava a převlékání... Ale pokud je člověk skutečně nemocen, radím marodit poctivě. Před pár lety jsem lehla jen na pět dnů se zánětem ledvinné pánvičky, ještě a ATB šla do práce, protože dva z těch pěti dnů byl víkend, nedostala jsem vlastně od zaměstnavatele ani korunu náhrady mzdy. Nikdo to neocenil, brzy po tomto hrdinství následovala vleklá sinusitida, s ATB do práce a k tomu řeči šéfa, že on pracuje i s nohou v sádře a se čtyřicítkama horečkama. Normálně jsem byla ráda, když dítě dostalo bronchitidu a já zůstala 14 dnů doma. Krom toho - chodila jsem teď do práce s virózou, kterou při dobré kondici ani nevnímám a hned jsem fit - a vyčetla mi jedna ze sestřiček, která sama má špatnou imunitu, že jsem ji nakazila. Hrozně mě to mrzí, v takovém případě nevím, co mám dělat, byli jsme tenkrát jako doktoři v personálním oslabení, táhli jsme ve třech jarní prázdniny, neměla jsem jinou volbu. Moje drahá obvoďačka by mi to sice i na rýmičku asi napsala, ale byla by to pro mě bizarní situace. |
| holka anonymka | 93519 |
|
|
9.3.2016 17:03:51
s virozami zůstávám doma. Když jsem se vrátila do práce před vyléčením, bylo mi tak zle, že jsem stejně nic neudělala a byla jsem doma pak ještě déle.
S nachlazením, angínama, ale i se zápalem plic (když s tím ATB úspěšně bojují), chodím klidně i do práce. |
| Alca |
| • |
9.3.2016 16:39:35
nemám ráda, když nemocní nakažlivý lidé lezou mezi ty zdravé, protože bohužel to dost často chytím. Sama většinou zůstávám doma, protože se mi přecházení už několikrát nevyplatilo - teď když byla chřipková sezona tak sjem zůstala 10 dní do vybrání ATB, neb jsem nechtěla riskovat, že ji oslabená chytím. Ale většinou když jsem doma tak nikomu práci nepřidělávám, něco navíc mohu dělat z domova.....
Jinak když jsi popsala níže svou situaci detailněji, tak bych být Tebou zůstala ještě doma. Jsem taky astmatik, vše mi hend leze na průdušky a po tom, co sjem zbytečně předčasným návratem vyfásla ATB po druhé za sebou už radši zůstávám doma než je doberu..... |
| Alraune | 129596 |
|
|
9.3.2016 15:25:47
Já většinou tak nemocná, abych s tím nemohla do práce,nejsem. A stejně bych musela dělat z domova.
|
| sarmi | 38831 |
|
|
9.3.2016 15:22:44
do prace nechod a dober atb doma.
|
| Ráchel, 3 děti | 76748 |
|
|
9.3.2016 13:14:36
tak teď mi zrovna nezbejvá než ležet v posteli
bych to fakt nedala. |
| daba+holčička | 55689 |
|
|
9.3.2016 12:59:31
Pokud se cítím ta, že musím být v posteli, jsem doma, jak už můžu sedět u počítače, jsem v práci. Momentálně jsem dost blbě nahraditelná.
|
| TaJ | 81121 |
|
|
9.3.2016 11:37:19
S takovým tím běžným nachlazením, rýma, kašel apod. normálně chodím do práce, doma bych zůstala jen kdybych měla fakt problém vstát z postele...ale naštěstí nemocná bývám minimálně, tak cca 2-3 větší nachlazení za rok...ATB jsem měla naposled před více než 8 lety, možná ještě déle, už ani nevím, ale co je syn na světě, tak ne... U nás je problém, že jsme s kolegyní v obchodě jen my dvě, takže pokud jedna z nás odpadne, tak pro tu druhou to znamená, že je v práci denně od 9 do 20 hod, o víkendech do 19h...takže se snažíme být nemocné co nejméně a zatím se nám to i celkem daří....na letní dovolené sháníme dlouho s předstihem brigádníka...
|
| Fren | 117315 |
|
9.3.2016 11:32:04
atb samozřejmě zaučínkují a způsobí to,že se cítíš lépe,vyléčena ale vůbec nejsi,to ale určitě víš.
Vykašli se na ostatní,jedná se přeci jen a jen o tvé zdraví,které přeci nezaprodáš za těch pár šupů,které dostaneš navíc a co si kdo myslí nebo říká je jen jeho problém. |
| Mortadela | 52731 |
|
|
9.3.2016 11:23:16
Nevím, já nemocná nebývám, mívám maximálně rýmu a s tou do práce chodím a křičím ať ke mně nikdo moc neleze. Když kolem mě chodí někdo doopravdy nemocný, s horečkou, silným kašlem apod., tak ocením, když zůstane doma. Ocením to víc, než hrdinství.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.