| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Nedonošeňátka

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 12103  [Dalších 11683 >>]
Danula83 46556
19.8.2010 12:44:46
Kačko,a chodíte na nějaký kontroly na infekční?Asi jsem se už ptala,ale nějak mi to vypadlo.My chodíme po půl roce na krev a snad v lednu (to Haničce budou dva roky) bysme měly jít naposledy,tak jsem docela ráda.Už jen to cestování do UL,pak boje při odběru krve...
Je super,jak je medicína daleko,že dokáže skoro až zázraky někdy.
Senedro,Alice je taky už krásná slečna :) A šikovná! Hani v roce ani nelezla :(
.ganesha. 83982
19.8.2010 10:07:43
Jo a očička má naštěstí v pořádku a všechno ostatní taky. Kdyby se to dostalo do nervový soustavy, bylo by to moc špatný. Ale měla ATB mastičku na oči, plus ATB kapky do očí, plus ATB v mateřské mlíce a aby toho nebylo málo, tak ATB do žíly.
Tu bakterii z ní dostali cca za 18 dní.
Docela jsem se pak bála, aby neměla oslabenou imunitu, ale za necelých 19 měsíců měla jen 2x dvoudenní rýmu, jednou rotaviry a Šestou nemoc. Musím zaklepat!!
.ganesha. 83982
19.8.2010 10:03:45
Cvičily jsme Vojtovku na správné přetáčení (přetáčela se jen na jednu stranu) a pak na posílení bříška kvůli lezení. Poprvé cca týden, podruhé asi 1,5 měsíce.
MarcePitris,Adélka08,Honzík10 82044
19.8.2010 10:00:50
chtěla jsem se zeptat - museli jste s Viktorkou cvičit vojtovu metodu? nebo jen na neurologii sledovali její vývoj? s Adélkou jsem taky chodila na neurologii, ale cvičit jsme nemuseli, začala lézt v 9 měsích a chodit ve 13, teď má 20 měsíců a vzpomínám na chvíle, kdy byla statická, to byl klídeček, teď běhá, babička s ní hodně chodila bez kočáru, tak ujde i přes 3 kilometry a na kočár si ani nezvpomene, tak jsem si ani nepořizovala sourozenecký kočár, jde se mnou hezky za ruku~j~
a očička má Vikorka v pořádku?
Senedra 14756
19.8.2010 9:46:08
Marcelo, gratulu k narození Honzíka. Ty kontroly jsou ze začátku dost opruz, ale postupně budou ubývat a skutečně jsou spíš preventivní. Přeju hodně štětsí a aťs e celé rodině daří.

Já se hlásím po dovolené a prázdninovém pobytu u rodičů - zvládli jsme to, jen minulý týden se v pátek Alice osypala jak beruška. Měla jsem obavy z neštovic, na dovolené bylo celkem 8 dětí a 2 těhotné, ale ty se nepotvrdily a dětská doktorka mi říkala, že Alice zřejmně prodělala slabou virozu ( lezou jí ke všemu zuby, tak se to na tom mohlo taky podepsat), která se projevila vyrážkou. Alice už oslavila rok, korigovaně je jí 11 měsíců - začala stát a přešlapovat na místě. Stalse z ní strašný maman, nechce na sebe nechat sáhnout od cizích, na milost bere mě, manžela a Ditu. Jak už jsem psala, lezou jí zuby, tak je občas veselo, nechce přejít na MM, pořád kojím a tak nějak si momentálně všeobecně užíváme prázdniny. Ty dovolené mi hodně pomohly, po roce různých stresů jsem si už potřebovala trochu vydechnout.

Lucko, už jsem ti psala, jsi úžasná, co všechno stíháš a jak život bereš.

Hanko, ať se mimču u tebe daří a nikam nespěchá.

A ještě jedna fotka, jak ta naše žížalka nedonošená vypadala přesně v roce...

Danula83 46556
19.8.2010 9:11:29
Ahoj Marcelo,naše Hanička se narodila sice v pozdějším týdnu než tvůj chlapeček,ale měla jen 1490g vlivem infekce - ta se jí pro změnu podepsala na sluchu.Taky jsme chodili na všechna ta vyšetření,ale to chodí všechna nedonošeňátka,je to spíš preventivně,tak nemusíš mít strach.Myslím,že Honzík bude naprosto v pořádku.Držím vám palce ~x~
.ganesha. 83982
18.8.2010 20:08:44
Ahoj. Mně se před téměř 19 měsíci narodila Viktorka, byla jsem 33+4, porodní váha 2040g a 43cm :)
Takže téměř totožné.
Měla jsem nečekaně rychlý porod, měla jsem infekci, pak se zjistilo, že to byla listerie a že ji má Viktorka v očích.
Byla hrozně šikovná, kdyby nemusela brát ATB 3 týdny, než se ta mrcha zlikvidovala, bylo by všechno v pořádku. Kojení jsme taky zvládly, kojím vlastně doteď :)

Na neurologii chodíme taky až doteĎ, ale jen vlastně na kontroly, na rehabilitacích nás už taky jen kontrolují.
A dneska Viktorka chodila poprvé úplně sama sem a tam po bytě :))

Tvůj kluk měl skvělou váhu, ničeho se neboj, za chvíli to nikdo nepozná ;)

MarcePitris,Adélka08,Honzík10 82044
18.8.2010 14:55:30
ahoj holky, chtěla bych se k vám přidat do diskuze na nedonošeňátka....

Jmenuju se Marcela a mám dvě děti, Adélku (20 měsíců - narozena 36 tt) a čerstvého chlapečka Honzíka, který měl být ještě v bříšku - narozen 19.7. (32+4) termín porodu 9.9.

Rodila jsem v Ostravě Porubě, po měsíčním udržování mě praskla voda, doktoři už to nezastavovali, stačili mi napíchat kortikoidy, tak se nám narodil malý chlapeček - 2190 gr a 45 cm.....
start zvládl celkem dobře, na JIPce jen 3 dny, dalších 7 dní na OPN, kojení jsme zvládli, tak nás rychle pustili domů.......
i když je mooc šikovný, mám trošku obavy z těch všech kontrol (oční, neurologie, vojtovka apod.), tak budu ráda, jestli mi něco poradíte..
nebo je tady někdo, kdo má stejně staré dítko (nebo rodil v podobném termínu?)

Hanka+L+A+V 28463
18.8.2010 13:01:32
Lucko díky moc. Ty seš prostě naše optimistka!!! Su moc ráda, že i přes ránu co vás potkala, se dokážeš na svět dívat takhle, z té lepší stránky.

Tak králíkům vše nejlepší!! Teda už tři roky, to to letí!!!
Lucka, ročník 73 20209
17.8.2010 13:18:29
Hani - to je mi jasný, že klidu moc nemáš. Ale já ti mám takovou radost - za vás, za holky - pro ně je to to nejlepší. Myslím, že i pro Lucinku bude jen přínosem vyrůstat ve velký, šťastný rodině.

Moc na vás myslím!

Jinak - králící jsou čerstvě tříletý... A jsou úžasný. Prostě já mám fakt v životě velký štěstí. Dostalo se mi všeho - zdraví, práce, lásky, dětí... Co víc si přát
[<<Předchozích 410] Názory 411420 z 12103  [Dalších 11683 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.