Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
19.5.2010 14:59:12
jojo,bohužel,odrážedla fakt nejsou dobrá na nožičky. náš syn je např. vtáčel špičkami dovnitř,ne nějak extrémně,ale bylo to vidět a až u rhb v Podolí jsme zjistili,že to fakt bylo z té motorky..u dr. jsme to řešili,té to bylo fuk.. neurolog to říkal,že je vtáčí,ale nic na to a až jsme s malou chodili na ty rhb,tak jsem se zmínila a dr,abych ho přivedla,že se podívá.a říká se to už dlouho,že nejsou zdravé. jasně,jsou děti,které to nepocítí,ale naopak zase děti,které ano. znám v okolí takových maminek dost,co to tvrdí už také ačkoli jsou motorky moc oblíbené! je to super věc,o tom žádná, syn byl s ní táááák spokojený a já také,že se někam rychleji dostaneme
![]() |
| januska.1 | 87418 |
|
|
19.5.2010 14:56:56
Právě jsem spíš četla,že zlepšují motoriku a koordinaci.Tak nevím...
|
| januska.1 | 87418 |
|
|
19.5.2010 14:49:37
Holky,já jsem neslyšela,že by měla být odrážedla škodlivá.Syn je totiž odrážedlový typ
napřed měl to autíčko,potom motorky,pak přesedlal asi ve 3 letech na odrážedlo-kolo.Ale na těch motorkách jezdil docela hodně.Vozili jsme je na dovči,na hory do kopce syn vyšlapal a dolů vždy sjížděl.Na odrážedle seděl prakticky pořád.Odrážedlo kolo miloval a až teď je mu malé,jinak do obchodů ho tahal pořád Od zimy už má 20 kolo a teď jezdí nejradši na něm![]() Má tedy ploché nohy,nosí vložky do bot.Ale to jeho otec taky ,takže asi rodové a odrážedlem to nebude.Alespoň nám to říkal ortoped. |
| kopretina |
| • |
19.5.2010 14:47:32
Dani, od sousedky malá vůbec nelezla. Hned začla chodit.
|
| Danula83 | 46556 |
|
|
19.5.2010 14:40:56
Tak my dneska máme za sebou rehabku a kupodivu to stání ani neřešila a docela měla radost z takového pokroku.A říkala,že to lezení se dá třeba rozcvičit zpětně,že jí z toho stoje sundavat nemám,protože prej by mohla ztratit motivaci a přestala by úplně.Takže prý spíš rovnat nohy,aby nestála na těch špičkách nebo nějak špatně.Tak jsem ráda,že to dopadlo takhle.
A zítra jdem na neuro,tak na to jsem taky moc zvědavá... Já si myslím,že ty dítka by to zvládly i bez cvičení,ale určitě s cvičením je to rychleji.Nebo je to ještě "kus od kusu" jiné podle toho,jak se dítě narodilo,jestli mělo nějaké problémy a tak...Na tom to taky určitě závisí... |
| Kopretina |
| • |
19.5.2010 14:40:53
Janusko, já jsem ten cvik prostě doma necvičila.
Pokud dítě nemá DMO nebo nějakou jinou vadu, tak proč ho tak trápit. Paní rehabilitační sice zpočátku stresovala, jak je všechno na malé špatně a že už má pást koníčky a ona nic a má velké úleky. Až pak jsem jí řekla, že se má za dva týdny teprv narodit, tak s nároků slevila. Jinak to byla moc hodná paní. Teď k ní chodila švagrová a té zase vykládala, jak ta moje dcerka byla šikovná, hned to dohnala a jak jsem s ní doma dřela a cvičila... To jo, cvičili jsme, ale formou hry a ten děsný cvik jen u rehabilitační. |
| kopretina |
| • |
19.5.2010 14:34:31
Páji, my měli odrážedla taky zakázané. Ale spíš taková ty typu hola hop, pavouček, co se tam dá mimi. Někteří rodiče do toho strkají děti hodně brzo a křiví se jim páteř, můžou v tom spadnout..... Tak takové jsme doma neměli. Ale autíčko ano. To jsme jednou přišli ke známé, co má stejně staré dítě a to to mělo, no malá na tom drandila celou návštěvu. Ale to už sama chodila, takže myslím, že jí to nemohlo ublížit a měla papuče s podpadkem atesované žirafkou
Tak co |
| januska.1 | 87418 |
|
|
19.5.2010 14:33:13
Kopretino,zrovna píšu o tom cvičení stejně jako ty
![]() |
| januska.1 | 87418 |
|
|
19.5.2010 14:30:12
LLeničko,když se syn narodil,v porodnici cvičili vojtu se všemi dětmi.Domů jsme šli s jedním cvikem.U toho syn nebrečel.A ten jsme cvičili opravdu jen aby se neřeklo:)Na rehabce jsme byli pouze parkrát.Nějak se vycítila,že syn se vyvíjí normálně,že to není třeba.Když jsme tam byli naposled rehabka nám zařadila cvik na lezení(ale snažil se již o to sám)to syn řval u rehabky jak tur.Shodou okolností jsme šli hned druhý den na neurologii,kde jsem mudře říkala,že u toho cviku hoodně brečel,tak nám zrušila cvičení úplně a celou rehabku taky.Říkala,že by to mohlo mít dopad na psychiku,třeba špatně spát v noci apod.Syn jinak spí v noci jak špalek:)Od tý doby jsme necvičili.Jinak já jsem taková "měkkota",že fakt nevím jestli bych cvičila za řevu.U toho jednoho cviku se syn usmíval,nebo broukal,tak nevím,jestli jsme ho vůbec cvičili dobře
![]() |
| Kopretina |
| • |
19.5.2010 14:24:41
Janusko, tak to máme podobné děti. Dcera měla v roce necelých osm kilo! Taky hyperaktivní, jak jsem už psala, takže chodit sama začala 16 měsících (13 měsících korigovaně). Poměrně dlouho lezla, bylo to pro ní rychlější než chůze od 9 měsíců (nekorigovaně 6). My Vojtovku už v nemocnici a přestali cvičit, když začla lézt a stát. Možná jí i pomohla, ale musím se přiznat, že ten cvik na bříšku, kdy je fixovaná noha a mačkají se body, tak ten jsem doma skoro vůbec necvičila. Malá u toho řvala, jiné cviky jí vůbec nevadily, to se u nich i smála. Později to bylo spíš cvičení formou hry, myslím že Bobtova metoda nebo tak nějak se to jmenovalo, s balonem, pomocí hraček, ale to byla spíš už zábava.
Jinak, taky si myslím, že Vojtova metoda není pro zdravé děti, ikdyž předčasně narozené. Některé děti jsou pohodlnější, proto delají vše pomaleji. No a co.Vždyť k tomu dospějou i jinou méně drastičtější metodou. O tom se přesvědčila švagrová a teď už Vojtovku necvičí. Dcera měla hypertonii, tak proto jsme cvičili. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.