Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| katka +vaneska davidek+2 | 97720 |
|
|
18.5.2010 17:00:29
ja mam zati mali miminkatak moc necvičim nestiham to proste ted pujdem k dr tak jsem zvedava co povi.když řekne že je to potřeba budu muset njak to vymyslet a cvičit i když nevim jak ze 4 detma
|
| Danula83 | 46556 |
|
|
18.5.2010 16:54:19
Já si myslím,že vojtovka pomáhá,ale pokud bysme třeba necvičily,tak sice Hanička k tomu určitému pohybu taky dojde,ale třeba mnohem později...My cvičíme od tří měsíců a nikdy jsem nezaznamenala takový pokrok,jako když jsem se v lázních naučila cvičit správně a pořádně (v našem městě není moc na výběr a myslím,že naše fyzioterapeutka necvičí až tak dobře).Takže vojtovce věřím,i když ze začátku mi to přišlo spíš jako týrání a navíc bez výsledků...
|
| Madla & 3 trpaslici | 4570 |
|
|
18.5.2010 15:54:04
Pajo, musis to ignorovat, ja mela to stesti, ze jsme se prestehovali, a tak jsem nemusela sousedum podavat report pokazde kdyz jsem je potkala, ale se spatnym svedomym jsem rikala, ze je nam min mesicu nez nam ve skutecnosti bylo, abych se ubranila vysvetlovani o nedonosenem mimunu a kolik to vlastne vazila atd. atd.
Ja jsem o tom skutecne mluvit nemohla.... Tak hodne asertivity. |
| Madla & 3 trpaslici | 4570 |
|
|
18.5.2010 15:46:59
Zdravim Vas, sleduji Vas jen velmi sporadicky a temer vzdy mlcky uz vic nez 3 roky. Mam extremne nedonosene mimino, ted uz slecnu, s kterou jsem se nejakym zazrakem vesli do onech 20%, ktere nam davali jako nadejne = bez jakychkoli problemu. Dekuji za to Bohu.
Zajima mne, jestli opravdu vy sami verite ve Vojtovu metodu. Velmi casto to tu ctu. Prijde mi ze temer kazde nedonosene chodi na Vojtovku. Serendo, Katko, myslite ze ji vase holcicky skutecne potrebuji? Ja musim rict, ze dcera se nenarodila v CR a fyzioterapeuta jsme videli celkem tak 7x, jen nam ukazoval, jak ji spravne drzet a minimalni cviceni, ktere rozhodne nebylo neprijmne, spis jen prirozene. Potom jsme meli jen jednu kontrolu. Obcas jsem mela tendence se ptat doktoru, jestli neni treba nejakeho jineho cviceni, protoze jsme se samozrejme podle tabulek nepohybovali. Oni se vetsinou pltali mne, co si myslim, ja. Vetsina jen doporucila ridit se temi prvotnimi pokyny a drzenim v nemocnice. Stale slavime 2 narozeniny, jedny na zacatku brezna a druhe 3 mesice na to, kdy nas pustili z nemocnice, lepe receno, kdy jsem odesli z nemocnice. Ovsem nikdo zadny rozdil od doby co nam zacali rust vlasy nevidi Preju vsem ono 20% vitezstvi, krasne detstvi a klidne rodicovstvi. |
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
18.5.2010 14:08:09
jo a nejradši mám ty řeči typu: no Andrejko,máma koupí boty a bude to chodit samo
..to je dobrý nápad,kupovat boty na lezení a 8krůčků za den... |
|
|
18.5.2010 13:24:53
no,srovnání s normálními
dětmi se mi také nelíbí..některé maminky to chápou,jiné se stále diví,že nechodí ..no coment. a to ví,jak to vše bylo a koukají fakt divně. nemám už ani náladu je potkat..protože se neustále ptají na totéž a podivují se,..no,jejich děti si chodí od 10měsíců,nám budou pomalu dva a nic.tak říkám,že to neřeším a do dvou prostě chodit bude. ať už do června nebo září,že to už je to poslední,co mě fakt může trápit. to nejhorší máme za sebou |
| Danula83 | 46556 |
|
|
18.5.2010 12:33:48
Senedro,ta je krásnááá :) A jak píšeš,že je to dlouhá žížala a temperamentu na rozdávání...Jak kdybys psala o Haničce :)
Taky mě to štve,jak to okolí bere.Je sice hezký,že jí berou jako zdravou,ale úplně zdravá prostě není a tak to musím brát tak,jak to je...A srovnávání se zdravýma dětma pro mě není zrovna příjemný.Jenže bohužel i manžel to bere tak,jako všichni ostatní.Cvičit mě viděl,ale že by to chtěl někdy taky zkusit,to ne... Je to všechno hrozně náročný,no. Tak se držte všechny ![]() |
| katka +vaneska davidek+2 | 97720 |
|
|
18.5.2010 12:12:52
jo pomoc nejake bude mamka chodi dlouho do prace ale i tak no to cvčeni jsem zvedava ted cvičime teda mačkame jeden bod a mela bych 4krat den ale nestiham
|
|
|
18.5.2010 12:05:01
Senedro,pěkná fotečka
.no, upřímně,mě to už lezlo občas na nervy ty řeči od příbuzenstva a tak,že to moc sleduju,řeším atd. atd...že jejich děti rovnou stály,nebo lezly,,já nevím co ještě... přesně jak říkáš,člověk se s dítětem doma morduje x-krát za den při cvičení,aby to vůbec dělalo...ty nervy si neumí představit ani omylem,lítání po dr. taktéž ne..no vůbec.... jsem ráda,že už necvičíme a nemusím to poslouchat ![]() ![]() aby mi někdo pomohl,to nikdy nehrozilo ani nehrozí...tchýně jen švagrové,pro ty má čas stále na hlídání atd. atd. a na nás 4hod. návštěvy za rok letem světem..no a máma,ta má zase ségru a jejího syna,bydlí 5km od nich a na co by byli doma,když mohou být tam..nejlépe denně a to ho ještě hlídají po školce,aby tam chudák nespal,jelikož ségra začla dělat na 4hod denně.. povím vám,že mě to dost už štve. jsem utahaná,neodpočatá už pět let..a když malá byla v porodnici ty tři měsíce,taky se nikdo neobtěžoval..si musím poztěžovat .nemít dítě k tomu,bylo by mi to fuk,ale skloubit to vše s druhým a manželem,co je od vidím do nevidím v práci,je fakt občas na hlavu. poslední dobou si přijdu naprosto vyšťavená .no,to jsem odbočila od tématu,pardon ![]() |
| Senedra | 14756 |
|
|
18.5.2010 11:46:08
Ahoj, koukám, že jdu akorát do "správné debaty" - zrovna o víkendu jsem telefonovala se svojí mamkou, říkala jsem, že Alice už občas pod sebe při plazení srčí nohy a houpe se na kolínkách, ale to plazení je výrazně asymetrické - a ona na to " ty to pořád strašně řešíš." Docela mě to zamrzelo, mamka sem dost často jezdí, vidí, jak se čtyřikrát denně s Alicí peru na přebalováku při Vojtovce, že co 2 týdny chodíme na rehabilitaci, kontroly na neurologii, u dětské doktorky... kdo nezažil, nepochopí. A to si ještě říkáme, že Alici jen chybí svalová hmota, je prostě maličká - spíš dlouhá žížala, temperamentu má na rozdávání.
Kato, neboj se, bude to lepší a lepší, doba mezi kontrolama se bude prodlužovat, některé časem odpadnou, vy se doma zajedete. Povolej babičky, známé, ať ti pomůžou s čímkoli - i kdyby jen přinesli uvařený oběd, stačí to. A hlavně, aťs e vám daří. Jinak zprávy od nás - Alice dost přibrzdila s váhou, ale jí jak kyselinea, jen jí nějak nedělají dobře ovocné přesnídávky, tak zatím dostává banány. A v korigovaných 8 měsících začíná trochu lézt. Momentálně trpí akutní maminkitídou, skoro nemůžu odejít z pokoje, aby nezačala hulákat. Zase jí stačí, že s ní v tom pokoji jsem a vidí na mě a sama si hraje. Ještě podobně na ní funguje manžel a Dituška, tak to jde přežít Taky podezřívám zuby, že se klubou ven, pořád strká do pusy prsty, dudlík s velkým nadšením plive ven. A miluje cvičení na míčích, do toho se pouští i sama a dobrovolně![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.