Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
17.5.2010 12:09:07
Danulo,pěkná fotka, je to šikulka
. no rehabka by raději viděla vše hezky popořadě,to je jasné . ale když se postaví,těžko to člověk může odnaučit . jojo,začíná fáze pořádného hlídání,viď![]() |
| Aja,Táďa a Kryštůfek | 48842 |
|
|
17.5.2010 9:34:50
uzasny, krasna fotecka, gratulujeme
!!! uz jen chvilku a budete litat jak cecetky |
| Danula83 | 46556 |
|
|
16.5.2010 20:25:14
Moc zdravím :)
U nás problémy s jídlem nejsou,takže neporadím :( Hanička sní všechno,i větší kusy už zvládá :) Pájo,to je Andrejka šikulka ![]() U nás taky novinka ![]() Je to docela náročný,snažím se jí spíš pokládat,ještě ani pořádně neleze.Ale nějak přišla na to,jak vidět zase o něco výš a víc...A hrozně blbě padá :( Většinou jí teda chytím,ale fakt už se člověk nesmí na moc dlouho otočit,protože v tu ránu někde stojí...A rehabka z toho taky určitě nebude nadšená... |
|
|
16.5.2010 18:14:32
tak musím hlásit naše pokroky v rozcházení se
![]() . Andrejka se snaží, už udělá i 8,někdy i 10krůčků od jednoho k druhému a má hroznou radost . už ji nemusíme postavit,ale zvládne se u něčeho postavit a rozejít sama tak myslím,že do konce května to vypiluje na to,abychom šli opravdu na tu rhb a neurologii. řekli,že máme přijít,až se sama pustí a přejde kus místnosti.máme radost za ni,protože venku bude konečně nadšená a nebude muset sedět v kočáře nebo se max. prolézt na písku. jinak o víkendu krásně papala omáčku kuře na paprice s těstovinami,jen to do ní klouzalo a sama si tam lovila ručičkou těstoviny a dávala do pusinky,že má málo . no,holt byla omáčka![]() . jinak suché by do pusinky ani nevložila![]() |
| Kopretina |
| • |
16.5.2010 12:11:17
Janusko, dcera je taky hyperaktivní. Poslední rok ve školce bude navštěvovat nějaký program pro hypeaktivní děti. Ale mám dojem, že je klidnější než bývala. Ve dvou, ve třech letech byla hrůza klidnit po ní binec, vylezla všude, naštěstí ne na lustr. Byla takový věčně vysmátý čertík.
Zůstává ve školce. Na přípravku jsem slyšela jen samá negativa, že jí navštěvují těžce nezvladatelné děti, polovinu tvoří Romové. Nejsem rasistka. Opravdu záleží, každá přípravka je jiná. Nemám taky dobrou zkušenost s paní ředitelkou ZS, nedávno podepisovali rodiče její odvolání z funkce. Takže i to o něčem svědčí. Do první třídy nastoupí jinam, protože se budem stěhovat. Přípravku tam nemají. Známá učí v přípravce v jiném městě a je to tam úplně o něčem jiném než u nás. Zvažovala jsem, že ji tam dám, ale nechce se mi každý den dojíždět takovou dálku a školičku, kde má kamarády a paní učitelky, na které je zvyklá a má je ráda, má jen pár kroků od bydliště. A navíc dcera chce zůstat ve školce. Ten oddálený rok jim pomůže a myslím, že nám ty naše nedonošeňátka pak budou v 1.třídě dělat jen samou radost )) |
| januska.1 | 87418 |
|
|
15.5.2010 19:14:10
Holky můžu sem občas taky písnout?Už jsem parkrát psala,ale asi si nepamatujete.Kopretino,míry máme teď skoro stejné.Synovi bude za pár dní 6 let,má 121 cm,ale váží okolo 20 kg.Při narození měl 1 kg a 34 cm.Je taky velký hubeňour.Kousal tedy od malička dobře,ale strašně si vybíral a to dělá i do teď.Má dny,kdy jí normálně a potom zase velmi málo.
Mám dojem,že jsi psala s tou přípravkou.Jdete tam nebo zůstáváte ve školce?My jdeme a jsem zvědavá.Program mají docela dobrý,tak uvidíme.Jinak s tím mluvením.Syn také neřekne RŘ a když ho nenapomenu,tak neříká L.Má to prostě špatně zafixovaný a to se prý špatně odstraňuje.Mluvil tedy od dvou let hodně,ve větách, ale cizí mu nerozuměli.A není to úplně v pořádku do teď a velký pokroky nejsou(jak bych si představovala)Snažím se ho opravovat,to řekne dobře,ale potom zase najede na to svoje Mluví tedy celý den ale vynechává to L někdy řekne nějáké slovo špatně.Jinak s chůzí,chodil od 13 měs.takže vlastně od 10 kor.Nedá se říct,že chodil,ale lítal Všechno jsme museli odklidit z dosahu,jinak to ukořistil.Bohužel ta hyperaktivita mu zůstala do teď,není to již tak hrozné jako dřív,tak doufám,že se ve škole ještě sklidní.Máte taky někdo hyperaktivní dítko a co pomohlo? |
| kopretina |
| • |
15.5.2010 18:38:19
Jak to tady čtu, tak vidím, že ty naše nedonošeňátka jsou na tom všechny skoro stejně. Dcera do dvou let jedla taky jen mixované jídlo, dostat do ní kousek rohlíku byl nadlidský výkon. Nějaký ten nepomletý kousek v její mixované kaši vyvolal ihned zvracení. Někteří lidé kolem si dokonce mysleli,že jsem neschopná matka či co. No, ale vysvětlujte to někomu, kdo vůbec neví o co jde. Někteří do mne hučeli, ať s tím děckem jdu někde na pořádné vyšetření žaludku. A co na to můj pediatr? Že malá přibírá, má normální váhu, dobrou krev...
Další problém byl pak ve školce. Malá odmítala svačinky, nesnášela pomazánky a jedla tam jen "suchý" rohlík či chléb. Až po dvou letech se to zlomilo a svačinky tam jí všechny, až na česnekovou pomazánku. Obědy jí doma. Zvyká si pomalu na další a další jídlo. Za 2 měsíce jí bude 6, má 118 cm a 20 kg, takže tyčka hubená. Ale zdravá, bez alergie...Chodit začala v 16 měsících, rozmluvila se velice brzo, ale ve 4 letech nemluvila r,ř,k,č,š,ž. Teď mluví vše, ale někdy mluví velice rychle, rychleji než myslí a sykavky potvůrky vynechává... Ale na to že měla při narození 800g a 34 cm...je to moc dobrý. Musíme mít s těmi našimi nedonošeňátky trochu strpení a ono se to všechno srovná. |
| Hanka+L+A+V | 28463 |
|
|
14.5.2010 10:41:06
Pájo tak to je super, od pár krůčků je už jen krůček k chůzi
![]() |
|
|
14.5.2010 10:36:18
Ileničko,
tak díky za podporu . já jen zkoumám,jak je to u jiných nedonošeňátek,abych byla v klidu .no, s tím sunarem je to tedy hodně zvláštní,jak to těm dětem může stačit ve třech letech,to nechápu ,že nemají touhu ochutnat něco jiného.jinak se musím pochlubit. včera jsme s manželem zkoušeli Andrejku mezi námi posílat,jestli udělá nějaký ten krůček,protože by mohla a udělala pět krůčků . tak si myslím,že snad brzy začne chodit sama,že nějakou tu rovnováhu už má.akorát je blbé,že jak máme to aktivní chodítko,tak je na něj prostě velká . když u toho cupitají děti kolikrát ani ne roční a nám budou brzy dva ,tak se u toho hrbí a nestojí správně,což jí asi v chůzi zrovna moc nepomůže..![]() |
| llenicka | 75289 |
|
|
13.5.2010 14:01:07
Ahoj Pavli. U nás to je taky podobné. Matěj mě taky vůbec nechtěl kousat, vše jsme mixovali. Hlavně sýr, nebo něco takového se neobtěžuje ukusovat a rve si to do pusi zásadně celé a pak to vidím podruhé
Ale mohu tě uklidnit, že se nám to z věkem lepší a teď v poslední době už jí skoro vše s náma, akorát maso mu krájím na malinké kousky. Teď se dáví jen když má někde nečekaně kousky. Třeba v polévce, když je několik lžic jen tekutých a pak je tam maso, tak to se mu nelíbí, takže do polívky mu maso mixuji, nebo krájím na pidi kousíčky. A pak to děla ještě z jogurtem, kde jsou kousky.Já to nějak neřeším, dávám mu to co mu chutná. Jak říká naše paní doktorka " ještě neviděla desetileté dídě jak jí mixovanou zeleninku", takže i Andrejka z toho vyroste. Ještě mě docala uklidnila kamarádka, která když byla malá, tak do tří let nekousala a odmítala všechno jídlo kromě sunaru s namočenýma piškotama, nic jiného nejedla. A dnes je to chtrá a inteligentní žena, která už má své mimino. Má sestřenice má taky holčičku, které je budou tři roky a taky jí nic jiného nejí, jen pije sunar. A to je jinak zdravá, mluví, chodí na nočník, jen chce jen mlíčko. Doktorka u nich tak rezignovala a řekla, že v mlíčku má vše potřebné, ať jí nic nenutí a že jí to samo přejde. Takže Pavli, Adrejka je moc šikovná a byla bych ráda, že krásně papá, i když jen to co jí chutná ![]() Jo a náš Matýsek se z řečí tak nějak nenamáhá, pár slov umí. Ale vystačí si s těmi pár a jinak nám vše ukazuje, potvora malá. A to jdeme v pondělí k tomu psychologovi ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.