Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
12.5.2010 13:43:19
Hani,díky moc za radu. asi to fakt s tím nemluvením prostě souvisí
![]() |
| Terka Kubík06, Vašík08 | 46367 |
|
|
12.5.2010 13:15:55
ahoj holky, nakukuji.
Hani, tak potichounku gratuluji a přeji at je vše o.k. ![]() ![]() ![]() S pápáním taky neporadím. Ten můj malý nenažranec si narve třeba chleba na kostičky do pusy a pak to pomalu rožvýká, jen někdy vyplivne. Zjištuji, že on třeba toho někdy moc nesní, ale ochutná naprosto vše. Možná jsem ještě něco chtěla a ted nevím co tak příště ![]() |
| Hanka+L+A+V | 28463 |
|
|
12.5.2010 13:10:53
Pájo pokud Andrejka i špatně mluví, tak to může souviset s tím jídlem. Nechcu nijak srovnávat, ale vím, že postižené děti mívají s tímto problém, protože mají ochablejší svaly okolo pusiny a jazyk, takže nedokážou tak formulovat slova a taky v puse to jídlo posunovat a kousat. A taky hodně takových dětí rohlík normálně ukouše a maso nee.
POmáhá orofaciální stimulace, kterou učí třeba na logopedii..tak zkus pohledat něco takovýho u vás a začít s Anedrejkou procvičovat...určitě to pomůže aspoň malinko. Pokud to teda přímo nesouvisí s psychologií to vaše nekousání. |
|
|
12.5.2010 12:56:05
Ajo, právě si říkám,jestli s tím nedonošeňátka nemají třeba problém s tím kousáním..ale není to pravidlo,jen mě to holt už napadlo..
mně právě nejde do hlavy to,že prostě rohlík,sušenku,tyčinku spapá naprosto v pohodě. ale to mixování mě nebaví. zkrátka jak říkáš,vše nejlépe kašovité a v tom nějaké malé kousky nebo drobné těstoviny. doufám,že se to zlomí. někde jsem kdysi slyšela,že kousání souvisí i s mluvením...tak nevím,zda je to fakt.. ale my toho vážně moc nenamluvíme.. v 19.m korig. máme: máma,táta,bába, pe-pes, bá-bác, ne, táci-ptáci a to je vše. tak třeba to nějak souvisí. až půjdeme na psychologii,schválně se na to pozeptám pro zajímavost. |
| Aja,Táďa a Kryštůfek | 48842 |
|
|
12.5.2010 12:39:57
Zdravím Tadeasek nekousal do 2 let nic, vse se muselo mixovat, davil se, zvracel, rval jako tur, pokud nebyla konzistence jidla kasovita, nechtel ani ochutnat, byla jsem z toho na prasky..., chodili sme k psycholozce, protoze u nas to bylo jeste o to horsi, ze kdyz jsem do nej nahodou neco dostala, podvodem, strcil prsty do krku a vyzvracel to....kousat holt nechtel, byli jsme na sunaru a pribinaccich, max presnidavkaach, taky mi nechtel maso a prilohy....kdyz si na to vzpomenu jeste ted mi vstavaji vlasy na hlave, ale nastesti to preslo, ted uz sni vse a bez problem, driv jsem mu vzdycky do neceho, co mel rad, snazila pridat nakrajeny banan, jablko, trosku rohliku. Ted uz sme jedlici ale byvavalo hur, jediny co dodnes nepozre je maso, to mu musim fakt hodne nadrobno nakrajet, davi ho.
|
| .ganesha. | 83982 |
|
|
12.5.2010 9:24:51
Taky to tak máme :(
|
|
|
12.5.2010 9:08:37
no, to jste mě holky nepotěšily
![]() Andrejka s kousky problém nemá když má něco v ruce,v jídle to většinou polyká,namísto kousání..někdy kouše,to jo,ale kdybych jí dala knedlík na kostičky do omáčky,tak to zákonitě kousat nebude a vyplivne to.ach jo .nebo rýži bez omáčky a cokoli,tak to se dáví a nechce to. zásadně mixovanou zeleninku ke všemu nejlépe alespoň trochu,aby měla pocit té omáčky všude. no,uvidíme,zda se to zlomí,už by to bylo docela potřeba![]() |
| Hadi a spol | 40792 |
|
|
11.5.2010 12:57:56
Ahojky,
Pájo já ti taky neporadím, protože všechny naše děti problémy s kouskama nedělaly. |
| Hanka+L+A+V | 28463 |
|
|
11.5.2010 11:12:36
Plíce ty jo, vy jdete ještě do čtvrtýho? To je super, vy jste tak pohodoví rodiče, že to zvládnete levou zadní!!! Tak držím palce, aby se zadařilo jak si přejete!
Pájo já nevím, Lucka jedla normálně a žádný problémy s ní nebyly co se týká jídla. TAk bohužel neporadím. |
|
|
10.5.2010 11:41:52
chci se vás zeptat,co máte už starší dětičky na jídlo..Andrejce je 22měs,korig. 19,ovšem nejraději by stále jedla jen svou vařenou zeleninu,rozmixovanou na půl na omáčku,na půl pokrájenou a do toho cokoliv..
už mě to docela nebaví,se přiznávám . chtěla bych,aby už papala co my ,ale ne a ne. nejhorší je,že nechce ani těstoviny třeba samotné,když už je nechce s tím,co máme. zkusila jsem jí je i zamíchat s vajíčkem,což syn miluje a ne.mně připadá,že je i líná jídlo kousat. ..jak má něco v ruce,rohlík,sušenku atd.. ,jí to naprosto normálně. jakmile má kusy v jídle k obědu,tak má problém .tak mě zajímá,jak jste na tom byli vy ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.