Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| nzuza | 84442 |
|
|
11.3.2010 14:16:38
Nám tedy moc kortikoidy nepomohly, malý se narodil 32+5, 51 hodin od první dávky kortikoidů, ale jelikož jsem měla odteklou vodu, tak to nějak nefungovalo jak mělo, naopak se rozjela díky zastavování porodu těžká sepse, byl pak na dýchacím přístroji 9 dní, z toho 4 dny s oxidem dusným, díky sepsi měl prenatální fetální cirkulaci (během porodu dýchání mimče naběhne normálně, ale u nás ne, ikdyž dýchal zpočátku sám, ale neuměl využít plíce, měl je ani ne jako ve 30.tt, plicní sklípky neuměl roztáhnout, saturace mu klesla na 35%, proto potřeboval ten oxid dusný), kyslík jsme měli 3 týdny. U nás, kdyby se porod nezastavoval kvůli kortikoidům, tak by nejspíš neměl tak těžkou sepsi (ATB nezabíraly až výměnná transfuze krve)a tím by se zvládlo i líp dýchání, ale to je kdyby. Kortikoidy pomůžou v 99%, holt někdo si to 1% musí vybrat
![]() |
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
11.3.2010 13:01:04
pokud má miminko plíce vyvinuté normálně,tak to pomůže
a je jedině dobře,když stihnou kortikoidy píchat . nás pak bohužel po pár hodinách UPV neminula na hodně dlouho a kyslík jsme měli skoro na odchod domů na vyřízení,ale Andrejka to nakonec zvládla těsně před odchodem domů.jinak dnes jsme byli akorát na plicním. Andrejka byla z pana dr. Radiny absolutně hin ![]() .nespustila-ale fakt nespustila z něj oči ani na chvíli,mrkala na něj,dělala takové krčení nosíku,jak kdyby s ním flirtovala![]() ![]() . pan dr. z ní byl také hin .no,ale jinak poslech čistý,tak kontrola až ve dvou letech korigovaně,kdyby něco,tak se ozvat. ale říkal,že s křivkou růstu ji může z korigovaného věku škrtnout,je uprostřed. jinak v 17m. korigovaně má tedy: 11,40kg a 82,5cm ![]() |
| llenicka | 75289 |
|
|
11.3.2010 9:18:51
jo jo, je to fakt, když se stihnou dat ty kortikoidy, tak jsou na tom dětičky o hodně lépe. Mě příjmali týden před porodem, měla jsem kontrakce a trochu zkrácené hrdlo, to jesm hned dostala kortikoidy. Naštěstí to celkem hned zastavili, bohužel to byla jen předzvěst hellp syndromu, ten přišel pak zničeho nic a během půl hodky jsem byla na sále a to mě dali druhou dávku. Malému to celkem pomohlo měl kyslíček jen 9 dní a CPAp 6dní a pak mu ho vrátili ještě na dva dny, když měl sepsi. Ale jinak jsme neměli s plícemi vůbec žádný problém. Když se to stihne, tak je to fajn. Byli vedle nás také děti, které se narodili náhle a ačkoli byli starší, tak kyslíček potřebovali hodně dlouho.
|
|
|
11.3.2010 7:31:33
jasně,že díky tomu to určitě bylo lepší,když se narodila,chvilku byla jen na cpapiku
![]() |
| Danula83 | 46556 |
|
|
10.3.2010 21:32:20
Pájo,Andrejka byla hodně maličká a dřív oproti Haničce,takže Hanička byla zase o kus dál.Ale stejně asi kdyby H. ty kortikoidy nedostala,bylo by to horší :( Však taky na té novorozenecké jipce byl chlapeček - vážil dvakrát to,co Hanička,ale protože to přišlo hodně nečekaně (byl i stejný týden jako Hanina),tak nestihli kortikoidy,musel být na ventilátoru.Přijde mi to trochu paradox,když vedle něj je poloviční holčička,která to zvládá sama.Fakt super,jak prostě ta medicína jde dopředu
![]() |
| magicc | 35425 |
|
10.3.2010 20:47:14
Ilenicko, měla jsem to přesně jak Danula, byla jsem tenkrát přijata kvůli paotologii mimi, ale to se vyloučilo a porod nehrozil, takže jsem to dostala jen kdyby náhodou, to už jsme teda věděli, že malá v bříšku roste špatně. Myslím, že právě ty 4 injekce jsou vlastně maximum.
|
|
|
10.3.2010 20:42:01
nám to bohužel nepomohlo
a malá byla na UPV přes dva měsíce.. bohužel měla špatné plíce,protože kvůli protilátkám se v bříšku vyvíjely jiným směrem než měly![]() |
| Danula83 | 46556 |
|
|
10.3.2010 19:12:41
Já dostala taky 4 injekce do zadku nastřídačku - jakože pokaždý na jinou půlku :) Bylo mi řečeno,že každý den po těch kortikoidech je dobrý.Já vydržela po injekcích asi jen dva dny a Hanička hned dýchala v pohodě sama.
|
|
|
10.3.2010 12:45:12
já si to pamatuji přesně
. dávali mi injekce na dozrání plic malé,protože hrozilo,že ji budou muset vyndat při kordocentoze ven,kdyby se něco stalo..takže - přesně do zadní části těla ![]() |
| Hanka+L+A+V | 28463 |
|
|
10.3.2010 11:49:18
Terko já jsem dostala dvě dávky kortikoidů, dva dny po sobě, když to s holkama vypadalo zle a do svalu, jen už nevím do které části těla.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.