Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| llenicka | 75289 |
|
|
10.3.2010 10:20:29
Ahoj Magic a jseš si jistá, že to bylo na dozrávání plic? Byla jsem taky týden před porodem v nemocnici a kortikoidy jsem dostala jen při příjmu, kdy jsem měla kontrakce a pak až po týdnu těsně před porodem. Jinak mě dávali do zadku plegomazin proti kontrakcím. Ale fakt nevím, možná je to všude jinak? Mě je tedy dávali jen dvakrát.
|
| magicc | 35425 |
|
10.3.2010 9:23:16
Terko dostala jsem celkem 4 injekce ( po 12 hodinách ) do zadku. To když jsem byla na dva týdny v nomocnici mezi 6-7 měsícem. Ale když je fofr situace a mimi už jde na svět tak se stihne asi jen jedna.
|
| llenicka | 75289 |
|
|
9.3.2010 21:27:04
Ahojky. Jsou to kortikoidy a píchá se to do žíly event. do svalu. Myslím, že mě to dávali do svalu, ale jistá si tím nejsem. Dávali mě toho více.
|
| Terka Kubík06, Vašík08 | 46367 |
|
|
9.3.2010 20:33:43
Ahoj holky,
změním trošku téma. Kam se vlastně píchá ta injekce na dozrání plíc miminka v bříšku? To jsem se ještě nikdy nedočetla ![]() |
| Danula83 | 46556 |
|
|
9.3.2010 10:00:31
Já si taky myslím,že to mluvení by se tak řešit nemělo.Vítek do dvou let nespojil ani dvě slova.Ale teda říkal slova,který mu rozuměl každý,neměl "svojí řeč".A ve dvou letech jsme byli na dovolené s většíma dětma a tam se rozkecal rovnou celýma větama a od tý doby pusu nezastavil :) Ale nikdo to nesledoval,že jo...
Holt ty nedonošeňátka jsou hodně hlídaný,ale zrovna ta řeč bych řekla,že není až tak směrodatná,to mi přijde jako zbytečný stresování maminek.Beztak - jak to dítě donutím mluvit?Existují na to léky?Ne,tak co se řeší... Ileničko,to je hrůza s těma nemocema.Už aby bylo jaro a s ním bylo aspoň trošku líp.Už mi to taky leze na mozek a to mají děti jen blbou rýmu a kašel,ale prostě je to otravný ![]() |
| .ganesha. | 83982 |
|
|
9.3.2010 8:36:09
Ajo, myslím, že máš pravdu.
Mně přijde, že Viktorka se svými 10 srozumitelnými slovy je v korig. roce před mnoha svými vrstevníky, zato ještě nesedí... |
| llenicka | 75289 |
|
|
8.3.2010 21:51:28
Ahojky. Tak vy mě s tím mluvením trošičku naháníte strach. Máme jít totiž poprvé ve dvou letech k psychologovi a mám s toho divný pocit. Je to jako prevence, u nás všechny nedonošeňátka chodí k psychologovi poprvé až ve dvou letech. Tak jsem zvědavá co si na nás zase vymyslí. Máťa slova říká, ale většinu mu rozumíme jenom já a manžel
Pozná všechny zvířátka, ale řekne je jen citoslovcem (jak dělají), atd. Navíc, když je v novém prostředí, tak jsem mu úplně volná a jde na průzkum, takže pokuď psycholog nebude geniální přes zaměstnávání dětí, tak si u Máti neškrtne a Matěj si tam bude vesele prozkoumávat celou místnost a nic nepředvede.No uvidíme ![]() Rýmu už máme šťastně za sebou, včera jsem ho už nechala trochu proběhnout u našich na dvorku, a dnes když jsme šli na procházku tak kašlal, tak jsem zase měla nahnáno a šli jsme domů. Mě se normálně dělá s každým jeho zakašláním úplně fyzicky špatně. Já si fakt nejsem jistá jestli bych Matějovo další nemoc ustála. Už toho bylo za tuto zimu dost, jsme pořád zavřený a ta poslední nemoc i s hospitalizací mě úplně odrovnala. Tak snad to nic nebude a bylo to jen chladným vzduchem. Hlavně pořád řeším, jestli jesm ho někde nenechala prochladnout a kdo to na něj mohl prsknout a co jsem někde udělala špatně,......vždyť říkám za chvilku se budu muset jít léčit já ![]() |
| Aja,Táďa a Kryštůfek | 48842 |
|
|
8.3.2010 20:19:49
Ahoj holky, ja si treba myslim, ze zrovna u toho mluveni to ani tak neni o nedonosenosti, jako spis o genech, holt nektery prcek je malomluvnejsi a druhy zas naopak, Tadula si daval hodne na cas s chozenim, motoricky se dost detem jeho veku nevyrovna,ale co se mluveni tyka, tak predbehl i svoje donosene kamarady, ve dvou letech mluvil krasne ve vetach, sam se naucil cca 50 znacek aut, nikdy sme nemeli problemy s poznavanim barev atd, za to doted neumi chytnout tuzku, nakreslit kolečko je vrchol jeho umeleckeho umu, lzicku drzi jako ladovacku, neco ustrihnout, skakat na trampoline....behat, u vseho vypada trosku grotesktne, ale stezovat si nechci je to nas andilek, jen si myslim ze ta motoricka stranka chce hodne hodne pilovat, ta mentalni byva v poradku, a je to o povaze....v kazde rodine se najde nekdo kdo zrovna neni kecka a naopak...u nas Tadula zdedil vyzaž po tatinkovi a čuňu po mamince
|
| Pája, A+A :o) | 94544 |
|
|
8.3.2010 12:45:43
Danulo, také mám doma starší dítě - normální
a srovnání se člověk neubrání. u nás je to o to těžší,že syn byl až moc nadaný na mluvení..v 15měsícíh mluvil ve větičkách o třech slovech, pak mrskal souvětí kolem dvou let jen to fiklo a mluvil hezky a srozumitelně a od 9měsíců co měsíc to nová slova..to se mi to pak těžko nesrovnává,ikdyž si říkám,že Andrejka má nárok atd. atd..člověk se neubrání,ale tragicky to neberu,nejde to,tak to nejde..co nadělám,hlavně,že je zdravá a dopadlo to tak,jak dopadlo a je to zázrak![]() |
| .ganesha. | 83982 |
|
|
6.3.2010 19:34:03
Danul, jasný, to, že už máš starší dítě, to asi taky dělá.
Viktorka je široko daleko jediný dítě v příbuzenstvu, ostatní jsou už buď velký, nebo žádný, takže ji spíš všichni obdivujou a chválej, jak je šikovná. Držím ti palce, aby ti to co nejrychleji uteklo, Hanička byla v pořádku a ty jsi na tohle období už jen občas vzpomínala. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.