| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Malování na sklo – window color

(?)
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 416  [Dalších 126 >>]
Wewem, Michal7/04, Robin3/07 15861
17.2.2006 11:51:16
Kde je prosím najdu. Už jsem chtěla pomaloučku řešit velikonoce, ale všude jsou jen vajíčka, zajíčci a květiny.
Moc děkuju za radu Mirka
Dzana 28916
16.2.2006 14:34:00
Pettino,
To je jistě tím. Kamarád mi přivezl z domova obrázek (my je z praktických důvodů využíváme i pro některé věci v laboratoři, hihi) a jak jel vlakem z Nymburka do Prahy .. mráz venku, tak mu obrázek praskl. Nevadilo to, ale je to důkaz, že to, co jsem četla v knize, vážně platí.
Dzana 28916
15.2.2006 12:45:26
Hm, tak to nevím ;o(
Možná, že kdybychom to viděli in natura, tak bychom na něco přišly... ale nevěšte hlavu. Obvykle ze začátku něco nejde úplně dobře, časem se to ale vychytá. Taky se mi každý obrázek nepovede.
Hela
  • 
15.2.2006 9:46:38
Je to na dveřích mezi pokoji. Takže teplotou ani vlhkostí by to být nemělo. Jinak jsou to obrázky normálně namalované na folii a pak přenesené na ty dveře - to je jejich první a poslední "stanoviště".
Dzana 28916
14.2.2006 13:26:41
Přesně tak martino,
Obrázky máme na oknech, tam máme veselejší (motýlci, kytky), pak na dlaždicích v kuchyni (ovoce ... pouze černé kontury vyplněné průhlednou ... dlaždice jsou béžové, tak aby to nerušily barvy) a koupelnu jak Pettina - na dlaždicích "listely" a pár svislých obrázků doprostřed dlaždic, a stejný motiv i na zrcadle ... hodně jsem využila průhlednou. Dají se dělat dětské i "dospělejší" motivy - ornamenty. Na dlaždice jsem chytala inspiraci v prodejnách dlaždic. My nemáme děti. Jinak moje sestra má koupelnu vyzdobenou barevnými rybičkami, mají klučíka a taky mají bílé dlaždice, kdežto my máme červený mramor. Dají se i nazdobit třeba skleničky na marmelády ... darovala jsem švagrovi citrusové želé doma vyrábě¨é a místo suché jmenovky na sklenici byl nalepen drobný motiv citronu.... svícínky se dají také olepit, vypadá to pěkně a svíčky tomu nevadí. A ještě doporučuji prostorové kytičky z drátů a WC barev - to je moc prima (viz stránky: http://www.brydova.cz/ ... v technikách)
Dzana 28916
14.2.2006 13:15:51
Helo,
Obrázky se vytahují (nebo praskají) vlivem teploty a vlhkosti vzduchu. Chápu to dobře, že se odlepily a pak během opětovného přilepení jsou povytažené? To se mi stane u obrázků v koupelně. Máme komplet koupelnu "olistelovanou". Ale "listely" z WC jsou na jedno použití. Jak bych je sundala, roztáhnou se a jsou už nepoužitelné, takže je nesundavám a opatrně myji přes. Máme je už rok a půl a drží to. Tam, kde to na začátku bylo špatně nalepené, mám růžek trochu odstávající. Víc asi neporadím.
Jde o to, zda je výplň ve vnitřních dveřích (místnost) nebo na dveřích do domu. Vliv horka slunečních paprsků nebo mrazu dělá své. Pokud se takové obrázky sundávají, tak z marzu je dobré je nejdřív navlhčit teplou vodou nebo nahřát fénem nebo naopak studenou vodou nastříkat obrázky vysušené sluncem.
Hela
  • 
14.2.2006 11:33:16
Můžete mi prosím poradit... S WC teprve začínám, nakoupili jsme barvy od různých výrobců, udělali krásné obrázky a přilepili je na skleněnou výplň dveří. Po cca 2 týdnech se některé obrázky začaly "vytahovat" a odlepovat. Při jejich přitisknutí je vidět, že obrázek se krabatí - je nějaký roztažený. Jiné obrázky na témže povrchu drží už 2 měsíce bez hnutí. Dělám něco špatně? Sklo jsem předtím umyla. Je to barvami? Stalo se vám to někdy? Díky.
Hela
  • 
14.2.2006 11:33:14
Můžete mi prosím poradit... S WC teprve začínám, nakoupili jsme barvy od různých výrobců, udělali krásné obrázky a přilepili je na skleněnou výplň dveří. Po cca 2 týdnech se některé obrázky začaly "vytahovat" a odlepovat. Při jejich přitisknutí je vidět, že obrázek se krabatí - je nějaký roztažený. Jiné obrázky na témže povrchu drží už 2 měsíce bez hnutí. Dělám něco špatně? Sklo jsem předtím umyla. Je to barvami? Stalo se vám to někdy? Díky.
Martina
  • 
21.1.2006 21:23:41
Holky, díky, tak já to taky zkusím, švagrová mi jeden svůj výtvor dala a už ho máme na okně rok a půl a je pořád jako novej, jen když umývám okno, dávám pozor a opatrně ho objíždím. Petti a jak děláš ty přání, prostě z tvrdého papíru a dopředu ten obrázek nebo jak? Jsem v tomhle opravdu nezkušený začátečník :-) Dětský pokoj bohužel zatím nemáme, na to musíme koupit větší byt. Na zdi to asi nedrží že? Že bych to dala dceři nad postýlku.
Zdenka
  • 
21.1.2006 20:10:12
A co takhle darovat kamarádkám, které mají děti? Já jsem kdysi takhle obdarovala kamarádku a dělá mi dobře, když k ní přijdu a ona má ten obrázek nalepený na dveřích koupelny - líbí se.
[<<Předchozích 280] Názory 281290 z 416  [Dalších 126 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.