| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Tábory

(?)
[<<Předchozích 1460] Názory 14611470 z 8196  [Dalších 6726 >>]
sovice 18997
22.7.2016 11:44:52
Musela jsem vyhodit oblečení po chmelu, svoje vlastní ~:-D Já jsem teda umýt šla! (Na chmelu jsme se sprchovali, denně, ale studenou, teplá byla tak pro první dva tři blesky.)

U dětí jsem jednou vyhazovala ponožky, co hodily do pytlíku se špinavými navlhlé. Smrděly zapařeně a tak děsně, že se mi jimi nechtělo ničit pračku. Kdyby tam byla i trička, asi by letěla taky.
Alraune 129596
22.7.2016 11:39:16
A to dítě samo neví, že se mám umýt a vyměnit si prádlo? Dceři bude dvanáct, takže předpokládám, že se převlíká xkrát denně, stejně jako doma, ale že si má vyměnit kalhotky věděla už ve školce.
Lassiesevrací 134328
22.7.2016 11:34:55
Dcera jela na 3 týdny někam do lesů na Berounsku.Nebyla jsem tam, ale info mám, že sprcha každý třetí den, WC je latrína. Asi dost koukala, když tam přijela.Ale prosadila si to sama, jela tam její kamarádka. Každopádně spoďár dostala asi 25ks, na to jsem pes ~:-D
margotka78 alias shit-roller 108560
22.7.2016 11:33:53
Tohle jsme zažívali se synem, bohužel si myslím, že ho to poznamenalo v to smyslu, že mu špína nevadí a je čuně. Sice se doma myje denně, prádlo mění denně, ale když někde je, vůbec necítí potřebu se umýt, když se mu nechce.
U holky tohle už nechceme zažívat, tak ji dáváme na jiný typ tábora- děti do 10 let jsou ubytovány ve zděné budově, ostatní v chatičkách, mytí ve sprchách denně, mytí vlasů co 3 dny. Sice taky měla ponožky černý jak bota, ale bylo to tím, že hodně pršelo a měla boty špinavé zevnitř. Prádlo si měnila denně ( spodní) svrchní méně, ale prala jsem dost.
Apelovala bych na pořadatele tábora.
Ono to může znít směšně, že si vezeš dítě z tábora a smrdí jako cap, že musíš mít otevřená okénka.:-© Ale bohužel ten "zvyk na špínu" a kažení hygien. návyků tam je.
Asi budu ojedinělá v tomhle názoru, ale přijde mi to důležité.
Tante Bante 147015
22.7.2016 11:30:38
Stalo se mi to jednou před lety se synem, když mu bylo deset, byl dva týdny na táboře, kde se celou dobu neumyl a nepřevlékl, za podpory vedoucích. Pak už jsem ho nikam neposílala. Nemyslím si, že se na to umírá, jen nebyla zase zaková legrace ho umýt a šatstvo jsem musela vyhodit a nevidím důvod k podporování takových čuňáren. Nepřipadá mi to mile srandovní.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
22.7.2016 11:26:53
záleží na typu tábora, náplni činnosti a dětech samotných...
dcera jezdí na orlík, kde se hodně koupou v přehradě, sprchujou se podle vlastního uvážení, menší děti naženou cca 1-2x týdně do sprch... syn jezdí na sportovní soustředění, koupačka je jen občas, zato hodně cvičí, sprcha je denně...
já jezdila před lety, sprchu jsme neměli žádnou, stačila nám berounka, když měli vedoucí pocit, že se na nás slétají mouchy, nahnali nás do řeky s mýdlem ~;)
jo a ponožky jsem často na táboře nevytáhla vůbec (maximálně teplé fusekle na hlídku, ty mi stačily jedny na celý pobyt) ~:-D
Monty 129940
22.7.2016 11:24:40
No, my s kamarádkou jednou chlapce sprchovaly nedobrovolně při návštěvním dnu.
Že se sprchují 1x za 14 dní mi přijde úplně normální.
sovice 18997
22.7.2016 11:23:05
Dcery jezdily na stanové tábory do podmínek typu "studená voda - polní kuchyně - latrína". Sprchovaly se za tábor 1x, pak obvykle ještě na koupališti (nebo za nepříznivého počasí zašli aspoň jednou na místní kryťák a sprchovali se tam).

Měnění (a případné přepírání) ponožek u dětí nad 8 let považuji za jejich režii, menším se připomíná.
00 130816
22.7.2016 11:14:42
Na tábory jsem jezdila před 30lety :-), jeden v lese, kdy sprcha nevím přesně byla tak 1x týdně, ale každý den jsme si museli mýt aspoň nohy ve škopku :-) a další očista probíhala v potoku přes silnici. A přežili jsme všichni. Nehledě na nějaký ten výlet na koupák.

Tak jestli se byly tvoje děti i někde koupat a jen jedna ofiko sprcha, tak bych nehrotila vůbec.
adriM+M+N 55217
22.7.2016 11:10:48
Jistě vás má hodně dětí na táborech, někteří už přijeli.
Chci se zeptat, jak to funguje na těch "vašich". Sprchují se tam děti? A nějak pravidelně - počítám, že denně asi ne...? U nás teda katastrofa, zjistila jsem až po příjezdu domů. Sprchovali se za 14 dní jednou, použíté dvoje ponožky atd... Spali ve stanech.
Je tohle normální průběh? Anebo se přehnaně starám? Jinak s táborem jsme byli po všech dalších stránkách spokojeni, krom tohoto.
[<<Předchozích 1460] Názory 14611470 z 8196  [Dalších 6726 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.