| Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
|
|
14.6.2022 10:49:18
Chudák
|
| La Pepa | 5341 |
|
|
14.6.2022 10:49:11
Syn není úplně družný, dělá vrcholový sport, ale teď má volno. S kamarády si domluví právě tak to hraní na počítači, což i sám říkal, že by raději dělal něco jiného, ale že nikdo nechce....
|
| 77kraska | 132593 |
|
14.6.2022 10:42:09
v 15 letech bych ho uz poslala na placenou brigadu....nektere podniky berou uz 15-lete, Mekac, KFC, prodej zmrzliny, cukrarna apod.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
14.6.2022 9:40:46
Společensky prospěšným aktivitám fandím. Ale nemám bohužel přehled, kdo a jak dneska organizuje akce podobného typu, jaké kdysi pořádalo např. zmiňované hnutí Brontosaurus.
Moje děti se tímto směrem trochu vyžily v rámci skautingu, byly od mala v oddílech, tudíž měly kontakty a informace, jaké já nemám. |
| Monika | 123907 |
|
14.6.2022 9:30:04
TaJ, tak to já tedy taky "chci aby syn nehnil o prázdninách doma". Čímž nemyslím, že musí mít nutně organizovanou činnost, ale aby týden (nedejbože víc) seděl zalezlý celý den doma u počítače, to by mě dost iritovalo a to i v případě, že by dělal něco zajímavějšího než jen pařil hry. Žádnou aktivitu typu "příměstský tábor" nebo jinou organizovanou činnost bych mu určitě nenutila na sílu, ale případně nabídla a nebo trvala na tom, aby si každý den našel nějakou aktivitu "na vzduchu" sám, příp. s kamarády. Samozřejmě násilím dítě z bytu nevypudíš, ale většinu normálních dětí jde myslím rozumně přesvědčit (koneckonců, pokud vypadl na 3 hodiny s kámošem na kolo nebo k vodě, ještě pořád na počítač zbývá času fůra). A někdo třeba rád využije i organizovanou aktivitu, případně dokonce i nějak "společensky prospěšnou" ...
|
| Muumi | 41406 |
|
14.6.2022 9:24:26
Tak já myslím, že tu pár konkrétních tipů padlo.
A fakt ti má asi každá rodina jinak, já teda ještě 15leté poskytuju dost velký servis, jako třeba že když se má dostavit někam přes půl republiky, tak ji radši dovezu, protože se mi představa 15leté holky samotné po vlacích úplně nezamlouvá. Zrovna tak bych ji nenechala samotnou 14 dní doma, když my pojedeme mimo ČR, to prostě ještě letos jede s námi. Já jsem ale v 16 letěla sama s přestupem do Kanady, tak se od toho asi budu muset oprostit:) |
| Monika | 123907 |
|
14.6.2022 9:23:56
Existují nabídky "příměstských táborů" i pro děti v tomto věku, viděla jsem většinou sportovní - tj. v podstatě něco jako "týden tenisu", "týden beachvolejbalu", i pro úplné začátečníky, to mi přijde fajn, mít pohyb a vyzkoušet něco nového. Ale nevím, jestli se to v praxi naplní natolik, aby to vůbec otevřeli ...
|
| TaJ | 81121 |
|
|
14.6.2022 9:17:48
Ropucho, tak mě spíš jen zaujala ta formulace synek hledá versus chci, aby nehnil doma, to je celý 🙂. Jinak samozřejmě i tak musím synovi tu přihlášku a ostatní papíry podepsat a tábor zaplatit... nabídku tábora posílají na mail nám rodičům, syn si jen řekne, jestli chce jet, nebo ne...
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
14.6.2022 9:14:07
Divná je asi především mravoučná debata místo relevantních odpovědí na položený dotaz
![]() |
| Muumi | 41406 |
|
14.6.2022 9:04:11
Tak patnáctiletému člověku ten tábor pořád musí někdo zaplatit. Tak úplně nevidím nic divného na tom, že se rodič podílí na výběru.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.